Τελικά το ΕLegend EL1 υπάρχει και είναι πανάκριβο

H ELegend παρουσίασε στο Μόναχο ένα πραγματικό EL1 και το αποτέλεσμα δείχνει να επιβεβαιώνει τις προσδοκίες. Και ναι, μοιάζει όντως με θρυλικό Audi Sport Quattro

ELegend EL1
ELegend EL1
ELegend EL1
ELegend EL1
ELegend EL1
ELegend EL1

Η πρώτη φορά που μας απασχόλησε το EL1 ήταν στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού. Οι φωτογραφίες που έδειχναν μια σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού Audi Sport Quattro είναι βέβαιο πως εκτός από μνήμες, ξύπνησαν και πάθη.

Γιατί η αμιγώς ηλεκτρική version που επνεύστηκε η ELegend, έδειχνε πραγματικά εντυπωσιακή. Σου έχουμε νέα. Η ELegend έφερε ένα πραγματικό μοντέλο στην πρόσφατη έκθεση IAA Mobility στο Μόναχο και το EL1 είναι εντυπωσιακό και live.

Διαβάστε Επίσης

Αυτό το εντελώς νέο μοντέλο που αποτελεί φόρο τιμής στη ρετρό σχεδίαση, είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από τη θάλασσα των restomod που παρουσιάζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση, είναι πως το συγκεκριμένο δεν αποτελεί restomod.

ELegend EL1

Βασίζεται σε ένα ειδικά κατασκευασμένο πλαίσιο με ανθρακονημάτινο σωλήνα, έχει τρεις ηλεκτροκινητήρες, τετρακίνηση, βάρος 1.680 κιλά, 805 ίππους και αυτονομία 400 χιλιομέτρων από μια μπαταρία χωρητικότητας 90 kWh. Θα συμφωνήσεις πως πρόκειται για απόλυτα αξιοπρεπείς τιμές. Η αρχική ενημέρωση έκανε λόγο για παραγωγή 30 κομματιών και ένα περίπου τρίμηνο μετά, δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι.

Τιμή πάνω από 1 εκ. ευρώ

Το EL1 δεν θα είναι φτηνό, δεν θα μπορούσε άλλωστε. Η αλήθεια όμως είναι πως θα αναμένεται να κοστίζει περισσότερο απ' ότι ίσως φανταζόσουν και συγκεκριμένα, πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, οπότε θα έχουμε και το πρώτο feedback για το αν η συμπεριφορά του ανταποκρίνεται στην εμφάνισή του.

ELegend EL1

Και βέβαια, αν όλα κυλήσουν ομαλά, αυτή είναι μόνο η αρχή για την ELegend. Το εξαιρετικά υψηλό κόστος του πλαισίου από ανθρακονήματα, επιβάλλει τη δημιουργία και άλλων μοντέλων που θα το χρησιμοποιούν. Και που πιθανότατα, θα βασίζονται όλα σε αυτοκίνητα ράλι του Group B. Μια ηλεκτρική εκδοχή της Lancia Stratos και ένα Ford RS2000 φέρονται να είναι μέσα στα πλάνα. Ανυπομονούμε.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network