Το νέο μοντέλο της Zeekr είναι εντυπωσιακό και premium

Το τρίτο μοντέλο παραγωγής της Zeekr ονομάζεται Χ και είναι ένα compact ηλεκτρικό SUV με φουτουριστική σχεδίαση και premium χαρακτηριστικά.

Zeekr X

Μέχρι πριν από λίγες μέρες το γνωρίζαμε ως 003, ονομασία που πολύ απλά, παρέπεμπε στο 3ο μοντέλο παραγωγής της Zeekr. Η μάρκα με το όχι και τόσο εύηχο όνομα που ανήκει στο portfolio της Geely και αποτελεί την premium μάρκα της στα ηλεκτρικά οχήματα, έσπευσε να μας το συστήσει ως Χ, που είναι και η τελική του ονομασία.

Σε πλήρη ταύτιση με τις πομπώδεις αναφορές με τις οποίες συνήθως οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνοδεύουν τις παρουσιάσεις των νέων τους μοντέλων, η Zeekr αναφέρει πως το Χ "αντιπροσωπεύει την άπειρη έμπνευση, την εξερεύνηση και τη φαντασία που αναζητά η μάρκα".

Zeekr X

Ένα premium ηλεκτρικό SUV

Στα πιο χειροπιαστά πάντως, το Χ φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα premium SUV, έχοντας μήκος 4,45m, πλάτος 1,83m και ύψος 1,57m. Όσο για το μεταξόνιό του, αυτό έχει διαμορφωθεί στα 2,75m. τιμή αρκετά υψηλή για τις διαστάσεις του. Για την ακρίβεια, είναι το ίδιο με εκείνο του Smart #1, με τα δύο μοντέλα να βασίζονται στη Sustainable Experience Architecture (SEA) της μητρικής εταιρείας Geely. Ωστόσο και εξαίρεση το μεταξόνιο, το Zeekr X είναι μεγαλύτερο σε όλες τις άλλες διαστάσεις από το μοντέλο της Smart.

Της ομάδας σχεδιασμού του μοντέλου που έγινε στο Παγκόσμιο Κέντρο Σχεδιασμού Zeekr στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, ηγήθηκε ο Stefan Sielaff. Οι σχεδιαστές προσπάθησαν να φτάσουν "τα όρια του αστικού SUV", σύμφωνα με την κατασκευάστρια, η οποία σημειώνει ότι το Zeekr X υιοθετεί πόρτες και εξωτερικούς καθρέφτες χωρίς πλαίσιο, για να επιτύχει "καθαρές" σχεδιαστικές γραμμές και βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση.

Το νέο μοντέλο δείχνει σίγουρα φρέσκο και ξεχωρίζει με την προχωρημένη του σχεδίαση, με τα κυριότερα σημεία να περιλαμβάνουν τους διαιρούμενους προβολείς με τα ψηλά τοποθετημένα φώτα πορείας, τον επιθετικό μπροστινό προφυλακτήρα, τους φουσκωμένους θόλους των τροχών, τον πρωτότυπο σχεδιασμό της κολόνας C και το σπορ πίσω μέρος.

Zeekr X

Στο πίσω μέρος, το Zeekr X χαρακτηρίζεται από μια προτεταμένη αεροτομή οροφής, ένα πολύ στενό πίσω παράθυρο και έναν από τους μικρότερους υαλοκαθαριστήρες που θα συναντήσεις σε αυτοκίνητο παραγωγής. Τα λεπτά πίσω φωτιστικά σώματα ενώνονται με μια οριζόντια λωρίδα φωτός LED που χωρίζεται στη μέση από το φωτιζόμενο logo της Zeekr.

Σε αντίθεση με το πρωτότυπο που είδαμε πριν από μερικές ημέρες με τις αναδυόμενες χειρολαβές των θυρών, το μοντέλο παραγωγής Zeekr X δεν διαθέτει καθόλου χειρολαβές θυρών. Ωστόσο, μπορεί κανείς να παρατηρήσει τα μικροσκοπικά στρογγυλά κουμπιά στη βάση των κολόνων B και C, τα οποία πιθανώς χρησιμοποιούνται ως πλήκτρα αφής για να ανοίγουν οι πόρτες.

Το μόνο στοιχείο επιδόσεων που δίνει στη δημοσιότητα η Zeekr είναι η επιτάχυνση 0-100km/h που είναι μόλις 4sec και αρκείται στο να τονίσει πως το Χ θα προσφέρει μια "εξαιρετική οδηγική εμπειρία". Το νέο μοντέλο θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην Κίνα στις αρχές του 2ου τριμήνου του έτους, με τις ευρωπαϊκές αγορές της Νορβηγίας, της Σουηδίας και της Ολλανδίας να ακολουθούν αμέσως μετά.

Best of Network