Ηλεκτρικά καρπούζια: Nissan Sunny pick up με καρδιά Leaf

"Πάρε κυρία μου, δεν έχουν γνωρίσει εξάτμιση αυτά τα καρπούζια", θα μπορούσε να φωνάζει ο πλανόδιος καρπουζάς με αυτό το ηλεκτρικό pick up που θα εμφανιστεί στη SEMA Show

Nissan Sunny pick up Leaf project

Η Nissan, σε συνεργασία με την Tommy Pike Customs of Greenville, S.C., παρουσιάζει δύο ηλεκτρικά πρωτότυπα στην έκθεση SEMA Show 2022. Το project που μας αρέσει είναι κυρίως αυτό το υπέροχο Nissan Sunny pick up που έγινε ηλεκτρικό. Με άλλα λόγια η Nissan μαζί με έναν βελτιωτή κάνουν την μετάβαση και έτσι ο wannabe πλανόδιος καρπουζάς παίρνει μέρος στον πόλεμο κατά του άνθρακα και γίνεται βιώσιμος. 

Nissan Sunny pick up Leaf project

Με τη βούλα ηλεκτρικό Nissan Sunny pick up

Το πρώτο είναι το project Nissan Sunny LEAF, ένα κλασικό pick up Sunny με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 40 kWh από ένα Nissan LEAF, παρέχοντας πλήρως ηλεκτρική ενέργεια για το κλασικό μοντέλο Nissan.

Με ονομαστική ισχύ 147 ίππων και ροπή 320 Nm, ο κινητήρας του LEAF έχει περίπου διπλάσια ισχύ και υπερτριπλάσια ροπή από τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα που κινούσε αρχικά το Sunny.

Nissan Sunny pick up Leaf project

"Αγόρασα αυτό το Sunny  επειδή πίστευα ότι ήταν ένα πολύ ωραίο κομμάτι της ιστορίας και της κληρονομιάς της Nissan -ειδικά όταν είδα ότι ήταν δεξιοτίμονο", δήλωσε ο Tommy Pike. "Κάνοντας το απροσδόκητο βήμα της μετατροπής του Sunny σε ηλεκτρικό, ενώ παράλληλα το τύλιξα με τα χρώματα της Brock Racing Enterprises, αισθάνθηκα ότι ήταν ο τέλειος τρόπος να αποτίσω φόρο τιμής στην κληρονομιά της Nissan και τη σύγχρονη καινοτομία."

Πόσο έχει αλλάξει αυτό το ηλεκτρικό Sunny

Ο πλήρης κατάλογος των τροποποιήσεων στο Sunny με κινητήρα LEAF περιλαμβάνει:

- Μετατροπή ηλεκτροκινητήρα Nissan LEAF με εργοστασιακό χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 56A
- Προσαρμοσμένος προσαρμογέας καμπάνας κινητήρα-μετάδοσης με CNC-μηχανή
- Κιτ widebody "Hakosuka" Skyline
- Κουτί μπαταρίας αλουμινίου
- Προσαρμοσμένος άξονας μετάδοσης κίνησης
- Μετατροπή φωτισμού LED
- Ελατήρια και ανάρτηση πίσω φύλλων βαρέως τύπου
- Μετατροπή της μπροστινής ανάρτησης Nissan 240SX S13, συμπεριλαμβανομένων των μπροστινών coilovers, των δισκόφρενων και των κάτω βραχιόνων ελέγχου
- Συνεργασία Tommy Pike / Peter Brock προσαρμοσμένο χρώμα "46" της Brock Racing Enterprises (BRE)
- Προσαρμοσμένη οθόνη διεπαφής χρήστη σχεδιασμένη από το ICAR του Πανεπιστημίου Clemson
- Εσωτερικό TPC σχεδιασμένο κατά παραγγελία και χειροποίητο με υλικό Laedana από την Tesca
- Ζάντες 17 ιντσών Rotiform
- ελαστικά 205/45/17 Toyo Extensa

Και Nissan Ariya Surfwagon

Το Nissan Ariya Surfwagon concept συνδυάζει ρετρό σχεδιασμό με σύγχρονη τεχνολογία, επαναπροσδιορίζοντας το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό crossover Ariya του 2023 ως ένα surf wagon σε στιλ παραλίας, με επένδυση σε στιλ ξύλινης επένδυσης και άλλα αξεσουάρ.

Nissan Ariya Surfwagon

Το Ariya Surfwagon τραβάει αμέσως τα βλέμματα με βινύλιο, ξύλινη επένδυση και χρωμιωμένα διακοσμητικά που θυμίζουν κρουαζιερόπλοια των περασμένων δεκαετιών. Το Surfwagon διαθέτει ζάντες "smoothie" 20 ιντσών με γυαλισμένα κεντρικά καπάκια από ανοξείδωτο ατσάλι, ελαστικά με λευκό προφίλ, μια προσαρμοσμένη σχάρα οροφής που συγκρατεί δύο σανίδες του σερφ και μια προσαρμοσμένη χαμηλωμένη ανάρτηση. 

Nissan Ariya Surfwagon

Το Surfwagon έχει ως στόχο να προκαλέσει συζήτηση σχετικά με το πώς μοιάζει η προσαρμογή οχημάτων στο ηλεκτροκίνητο μέλλον, καθώς οι ιδιοκτήτες επιδιώκουν να τροποποιήσουν τα EV τους ώστε να ταιριάζουν στα χόμπι και τις δραστηριότητές τους. Το Surfwagon διατηρεί όλη τη χρησιμότητα και τη λειτουργικότητα ενός τυπικού Ariya 2023.

Nissan Ariya Surfwagon

Best of Network