Προσοχή: Τα Rimac Nevera σε λίγο θα κυκλοφορούν

Ο κόσμος αλλάζει. Δεν χρειάζεσαι πια τουρμπίνες αεροπλάνου σε άσχημα αυτοκίνητα για να εκτοξευτείς. Υπάρχει το ηλεκτρικό Rimac Nevera των 1914 ίππων

Rimac Nevera

Μετά από πέντε χρόνια εξέλιξης και δοκιμών, τρεις γενιές τεχνολογίας κίνησης, 18 πρωτότυπα, 45 φυσικές δοκιμές πρόσκρουσης και περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια συλλογικές ώρες έρευνας και ανάπτυξης, η πρώτη πλήρης έκδοση παραγωγής του αμιγώς ηλεκτρικού Rimac Nevera βγήκε από τη νέα γραμμή παραγωγής της Rimac. Η χειροποίητη κατασκευή του Nevera θα συνεχιστεί με ρυθμό έως και 50 μονάδων κάθε χρόνο.

Rimac Nevera

Αυτό το Rimac Nevera δεν θα το πάρει κανένας

Στην εντυπωσιακή περλέ απόχρωση του Callisto Green με ζάντες Painted Graphite Vertex και εσωτερικό Sand Alcantara, αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα στο Goodwood Festival of Speed σε μια σειρά από πλαγιολισθήσεις στο διάσημο Hillclimb. Γνωστό ως αυτοκίνητο "#000" και εφοδιασμένο με αριθμημένη πλακέτα, θα παραμείνει στην κατοχή της Bugatti Rimac ως αυτοκίνητο επίδειξης και μάρκετινγκ. 

Rimac Nevera
To πρώτο Rimac Nevera παραγωγής σε χρώμα Callisto Green

Τα πρώτα αυτοκίνητα που προορίζονται να παραδοθούν στους πελάτες συναρμολογούνται ήδη, με κάθε Nevera να χρειάζεται 5 εβδομάδες στην τελική γραμμή συναρμολόγησης, ενώ πολλά από τα εξαρτήματα και τα συστήματά της κατασκευάζονται μήνες πριν στις εγκαταστάσεις της Rimac. Σύντομα θα παραδοθούν σε όλο τον κόσμο μέσω του παγκόσμιου δικτύου 25 επίσημων συνεργατών της Rimac Automobili, το οποίο εκτείνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Rimac Nevera

Το πρώτο έτος παραγωγής της Nevera έχει ήδη εξαντληθεί. Λογικό, οι ανυπόμονοι πελάτες θέλουν να νιώσουν την δύναμη των 1.914 ίππων  που παράγονται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι εκτοξεύουν το hypercar από τα 0-100 km/h σε μόλις 1,85 δευτερόλεπτα.

Σχεδόν κάθε κομμάτι του Rimac Nevera είναι ειδική παραγγελία

Το Nevera αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από το μηδέν, με τα περισσότερα βασικά συστήματα να αναπτύσσονται και να κατασκευάζονται εσωτερικά από την Rimac. Για να επιτευχθούν οι εξαιρετικά υψηλοί στόχοι επιδόσεων όλα τα σημαντικά εξαρτήματα έπρεπε να αναπτυχθούν κατά παραγγελία. Ένα εντελώς νέας γενιάς σύστημα μπαταριών, μετατροπέας, κιβώτιο ταχυτήτων, κινητήρας, συστήματα ελέγχου, infotainment και πολλά άλλα, αναπτύχθηκαν ειδικά για το Nevera. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάπτυξης, το σύστημα κίνησης επανασχεδιάστηκε τρεις φορές, σε μια διαδικασία που διήρκεσε περισσότερο από δύο χρόνια, με κάθε επανάληψη να ωθεί το φάκελο των επιδόσεων πιο μακριά από το προηγούμενο.

Rimac Nevera

Εξατομίκευση στο φουλ για το Best Electric Performance Car από το Top Gear.

Υπάρχουν 36 διαφορετικά προκαθορισμένα χρώματα βαφής και η επιλογή να γίνει κατά παραγγελία, μια επιλογή από εσωτερικά σχεδιασμένα liveries, τρία επίπεδα εκτεθειμένων ανθρακονημάτων - συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως γυμνού ανθρακονημάτινου αμαξώματος - και μια τεράστια επιλογή από πολύχρωμα δέρματα, Alcantara, πινελιές αντίθεσης και μεταλλικά φινιρίσματα για το εσωτερικό. Η υπόσχεση είναι ότι κάθε ένα από τα 150 Nevera που θα ολοκληρωθούν θα είναι εντελώς μοναδικό.

Rimac Nevera

Παράλληλα με την ανάπτυξη του αυτοκινήτου, η Rimac αναπτύσσει επίσης τα προγράμματα aftersales και εξυπηρέτησης πελατών. Εξειδικευμένα ψηφιακά διαγνωστικά εργαλεία έχουν κατασκευαστεί από την αρχή, προκειμένου να παρακολουθούνται και να ενημερώνονται τα αυτοκίνητα καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Κάθε αντιπρόσωπος θα λάβει ειδική εκπαίδευση και λεπτομερείς πληροφορίες για το σέρβις και την επισκευή, ενώ έχει δημιουργηθεί μια ειδική ομάδα Rimac Service Team που θα μπορεί να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να διαγνώσει πιθανά προβλήματα.

Οι πιο σκληρές δοκιμές για αυτό το ηλεκτρικό hypercar

18 πρωτότυπα του Nevera δοκιμάστηκαν σχολαστικά σε κάθε πιθανό περιβάλλον και μετρήσιμη πτυχή, από τον παγωμένο Αρκτικό Κύκλο μέχρι έναν κλιματικό θάλαμο υψηλής υγρασίας και θερμοκρασίας. Σε ένα αυστηρό τετραετές πρόγραμμα δοκιμών πρόσκρουσης καταστράφηκαν εννέα αυτοκίνητα σε 45 ξεχωριστές δοκιμές πρόσκρουσης -όλες τις οποίες το Nevera πέρασε με άριστα.

Rimac Nevera

Ας μιλήσει και ο Mate Rimac

Ο Mate Rimac, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Rimac, δήλωσε: "Στην αρχή του ταξιδιού του Nevera, κάναμε χιλιάδες εικονικές προσομοιώσεις και πειραματιστήκαμε με αμέτρητα σχέδια πριν τελικά, έρθει η ώρα να δημιουργήσουμε τα πρώτα λειτουργικά πρωτότυπα. Εκείνη την εποχή, περίπου 300 άτομα εργάζονταν στην εταιρεία, και τώρα που μπαίνουμε σε πλήρη παραγωγή, η εταιρεία μας έχει πενταπλασιαστεί και έχει πάνω από 1.500 συναδέλφους, ενώ η κατασκευή του νέου μας Rimac Campus, έκτασης 100.000 τ.μ., βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Το Campus θα γίνει τελικά ο τόπος παραγωγής της Nevera όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή, καθιστώντας το το τέταρτο μέρος όπου θα έχουν συναρμολογηθεί τα αυτοκίνητα της Nevera, μετά τις προηγούμενες εγκαταστάσεις παραγωγής για τις φάσεις των πρωτοτύπων και την τρέχουσα μονάδα παραγωγής στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Παράλληλα με την ανάπτυξη του αυτοκινήτου, η Rimac επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς ως επιχείρηση, αναζητώντας πάντα περισσότερο χώρο.

Το Nevera αναπτύχθηκε με την πρόθεση να γίνει το πρωτοποριακό ηλεκτρικό hypercar που είναι σήμερα, έτοιμο να συναρπάσει οδηγούς και επιβάτες με έναν τρόπο που δεν έχουν ξαναζήσει. Ανυπομονώ πολύ να παραλάβουν οι πελάτες τα ολοκαίνουργια, εξαιρετικά προσαρμοσμένα αυτοκίνητά τους και να ακούσω τις ιστορίες τους για τη διασκέδαση πίσω από το τιμόνι".

Best of Network