Δοκιμή Jeep Avenger: Ηλεκτρικό και καθαρόαιμο SUV πόλης

Το μικρότερο μοντέλο της Jeep μετά το Willys, αναμένεται να έχει και το μεγαλύτερο βιβλίο παραγγελιών στην ιστορία της. Πώς είναι τελικά το πρώτο ηλεκτρικό της Jeep;

Jeep Avenger
Jeep Avenger
Jeep Avenger
Jeep Avenger
Jeep Avenger
Jeep Avenger
Jeep Avenger
Jeep Avenger
Jeep Avenger
Jeep Avenger
Jeep Avenger
Jeep Avenger
Jeep Avenger
Jeep Avenger
Jeep Avenger

"Είναι όμορφο, πρακτικό, με καλή ποιότητα κύλισης και ικανοποιητική αυτονομία. Α, είναι ανέλπιστα καλή και η τιμή του"

ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ

Το πρώτο Jeep που αποτελεί ένα ιδανικό αυτοκίνητο πόλης

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ

Το πρώτο Jeep που δεν ενδείκνυται για να πάρεις τα βουνά

ΘΕΩΡΙΑ

Υπάρχουν κάποια μοντέλα που χωρίς να το έχουν επιλέξει, αναλαμβάνουν να σηκώσουν ένα μεγαλύτερο βάρος από εκείνο της επιτυχημένης εμπορικής πορείας. Όχι πως το τελευταίο είναι κάτι εύκολο ή δεδομένο. Αλλά όπως και να το κάνεις, αποτελεί το πεδίο στο οποίο τελικά γίνεται η αποτίμηση του κάθε μοντέλου.

Στις μέρες μας, στις οποίες έχουμε συνηθίσει να αναφερόμαστε ως εποχής της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση, υπάρχουν κάποια μοντέλα -όχι πολλά- που καλούνται να κάνουν τη νέα τεχνολογία πιο ελκυστική στο ευρύ κοινό. Πώς το καταφέρνουν; Ουσιαστικά περιορίζοντας σημαντικά τα όποια πεδία μπορείς να τους ασκήσεις αρνητική κριτική. Μια χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι το Hyundai Ioniq 5.

Και κάπου εδώ, εμφανίζεται το νέο Jeep Avenger. Αν σου αρέσει να μετράς πρωτιές, έχεις μπροστά σου το ιδανικό αυτοκίνητο. Είσαι έτοιμος; Ξεκινάμε. Το Avenger είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Jeep.

Επίσης, είναι το μικρότερο σε διαστάσεις μοντέλο της Jeep από την εποχή του Willys. Αν δυσκολεύεσαι να θυμηθείς για ποια εποχή μιλάμε είναι λογικό, καθώς θα πρέπει να πας πίσω στο 1943 για να βρεις ένα Jeep με μήκος κάτω από 4 μέτρα.

Χώροι αντιστρόφως ανάλογοι των διαστάσεων

Jeep Avenger

Κάπως έτσι, το Avenger των 4,08 μέτρων ήταν επίσης το πρώτο Jeep που κατέκτησε τον τίτλο του "Αυτοκινήτου της Χρονιάς" στην Ευρώπη. Από πλευράς διαστάσεων, το Avenger τοποθετείται στο κάτω άκρο των Β-SUV.

Ωστόσο οι χώροι του είναι απόλυτα ικανοποιητικοί, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη του πως δεν πρόκειται για μοντέλο με επίπεδο πάτωμα. Αυτό προφανώς κάνει δύσκολη τη ζωή για τα πόδια όποιου βρεθεί στη μέση των πίσω καθισμάτων, αλλά οι υπόλοιποι τέσσερις, κάθονται πραγματικά άνετα.

Και την ίδια ώρα, τα 355 λίτρα του χώρου αποσκευών είναι μια πολύ αξιοπρεπής τιμή για την κατηγορία. Συνυπολόγισε στα παραπάνω, πως στο μπροστινό μέρος της καμπίνας, βρίσκονται διάσπαρτοι χώροι συνολικά 34 λίτρων για μικροαντικείμενα.

Jeep Avenger

Μιας και μεταφερθήκαμε στις μπροστινές θέσεις, η σχεδίαση του Avenger είναι όσο σύγχρονη και νεανική απαιτεί η εποχή και όσο πρακτική επιβάλλουν οι συμπαγείς διαστάσεις.

Ο ψηφιακός κόσμος είναι εδώ, τόσο στον πίνακα οργάνων όσο και στην οθόνη infotainment 10,25 ιντσών, τα γραφικά είναι καλά και τα φυσικά κουμπιά που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού εκεί που χρειάζεται δεν λείπουν.

Jeep Avenger

Κι όμως, τα σκληρά πλαστικά μπορούν να δείχνουν ωραία

Παράλληλα, είναι από τις ελάχιστες φορές που η αποκλειστική χρήση σκληρών πλαστικών στις επιφάνειες όχι μόνο δεν δείχνει φτηνή, αλλά συνθέτει ένα περιβάλλον που αντιλαμβάνεσαι ως ποιοτικό.

Σίγουρα παίζουν το ρόλο τους τόσο η κίτρινη λωρίδα που διατρέχει το ταμπλό όσο και η απουσία επιφανειών piano black, αφήνοντάς σε να αναρωτιέσαι για ποιον ακριβώς λόγο έχουν γίνει τόσο της μόδας.

Jeep Avenger

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη. Σχεδιαστικά η Jeep πέτυχε διάνα. Προσθέτει στη γκάμα της ένα μοντέλο που καταφέρνει να πάρει στοιχεία από το παρελθόν της μάρκας και να τα μιξάρει ιδανικά με το σύγχρονο προφίλ που περιμένεις από ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

Η boxy σχεδίαση του αμαξώματος με την χαρακτηριστική μάσκα και οι καθαρές γραμμές τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό του Avenger, συνθέτουν την εικόνα ενός αυτοκινήτου που απολαμβάνεις να βλέπεις και που ανυπομονείς να βρεθείς στη θέση οδήγησης για να δεις πώς όλα τα παραπάνω περνάνε στο δρόμο. Αυτό όμως είναι το επόμενο κεφάλαιο.

Best of Network