Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD 198 PS: Σιγανοπαπαδιά

Θα ζει μόνιμα στη σκιά του N, όμως διαπρέπει σε ταχύτητα και προδιαγραφές χωρίς να το δηλώνει ευθαρσώς και καλύτερα να μην το προκαλέσεις

Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD
Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD
Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD
Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD
Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD
Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD
Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD
Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD
Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD
Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD
Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD
Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD
Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD
Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD
Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD
Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD
Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD
Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD

"Εντάξει, αν ψάχνεις απόδοση εξολοθρευτή πας σε Kona N, αλλά αν σκέφτεσαι ρεαλιστικότερα τσιμπάς απο την γκάμα την έκδοση με τον ισχυρό 1.6 turbo των 198 ίππων"

ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ

Είναι μοντέρνο και πλήρες σε κάθε απαίτηση, κατέχει SUV ταυτότητα με τα όλα της και ταυτόχρονα πάει αέρα. Είναι και δελεαστικό σε τιμή. Τι άλλο θέλεις;

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ

Πατάει σε πολλά χαρίσματα, προσφέρει ένα εξαιρετικό πακέτο, αλλά όλοι το N θυμούνται όταν ψάχνουν για δυνατό και γρήγορο SUV της Hyundai.

Αν κάνεις άλλωστε μια περατζάδα απο την ονομασία του μοντέλου διαπιστώνεις ότι με το που ολοκληρώσεις την ανάγνωση Hyundai Kona, αρχίζει ένας σιδηρόδρομος με εκλεκτά βαγόνια. N-Line, δηλαδή εξοπλισμός και στοιχεία απο το σπορ καλάθι της Κορεατικής εταιρείας και στήσιμο ανάλογο για να υποστηρίξει την ταυτότητα. 7DCT, το διπλοσύμπλεκτο 7άρι κιβώτιο που απλοποιεί επιδόσεις και αστική ρουτίνα στους πολυσύχναστους δρόμους και σε κάνει να ξεχάσεις την εποχή των manual. Το πολυπόθητο σήμα 4WD που ασχέτως αν το χρειάζονται όλοι, το επιθυμούν οι περισσότεροι και εξασφαλίζει πρόσφυση. Και βέβαια όλα αυτά αμπαλάρονται απο ένα υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ με σχεδόν 200 ίππους.

Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD

Η αντεπίθεση της Hyundai είναι εμφανής τον τελευταίο καιρό. Δημιουργική διάθεση σε επίπεδο σχεδιασμού, παραδοσιακά καλή ποιότητα και αξιοπιστία, πλούσιο επίπεδο τεχνολογίας και εξοπλισμού και ζωντανή εικόνα συμπεριφοράς και επιδόσεων. Μια ματιά στην τρέχουσα γκάμα το επιβεβαιώνει και δεν χρειάζεται να κοιτάξεις ψηλά σε αυτή, για να τσεκάρεις τα προαναφερθέντα. με μια ματιά

Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD

Μοντέρνο και μυώδες το κόμπακτ SUV της Hyundai προκαλεί ευχάριστα για το στιλ και τα κατορθώματά του. Ο δρόμος της επιτυχίας δείχνει στρωμένος στα πόδια του αν κρίνουμε απο την ποικιλία εκδόσεων για κάθε γούστο και κάθε ανάγκη. Στην περίπτωσή μας όμως το μενού περιλαμβάνει επιδόσεις και το στιλ είναι ανάλογο οπτικά αλλά πάντα κρατώντας μικρό καλάθι όσον αφορά την υπερβολή.

 

Η σπορ πλευρά ενός SUV

 

Εντάξει, αν ψάχνεις απόδοση εξολοθρευτή πας σε Kona N, αλλά αν σκέφτεσαι ρεαλιστικότερα τσιμπάς απο την γκάμα την έκδοση με τον ισχυρό 1.6 turbo των 198 ίππων, που προσφέρεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7-DCT, και εξασφαλίζεις λύση τόσο αν ψάχνεις την ταχύτητα όσο και την απλοποίηση της καθημερινότητας στις αστικές σου μετακινήσεις. Εδώ έχεις επιλογή ανάμεσα σε απλή ή N-Line βερσιόν με την δεύτερη να ξεχωρίζει για την σπορτιφ ταυτότητα της εμφάνισης που προκύπτει απο μία σειρά από αεροδυναμικά βοηθήματα. Οι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, οι τονισμένοι θόλοι και τα διαφοροποιημένα μαρσπιέ είναι μια ένεση οπτικού δυναμισμού που υποστηρίζεται απο τροχούς 18'', διπλές χρωμιωμένες απολήξεις εξάτμισης και ψευδοδιαχύτη πίσω, αλλά και το έμβλημα N-Line να δηλώνει και με τη "βούλα” τα περί έκδοσης. Στο ίδιο μήκος κύματος και ένα οφθαλμοφανές λογότυπο 4WD δηλώνει ότι αυτό το Kona μπορείς να το αποκτήσεις και σε τετρακίνητη έκδοση για να μην σου λείπει τίποτα.

Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD

Στα ενδότερα, το μάτι γοητεύεται απο τα καθίσματα με τις κόκκινες ραφές, τα μεταλλικά πεντάλ και το λογότυπο N, ενώ η εικόνα ακολουθεί την προσεγμένη λογική που μας έχει συνηθίσει ο Κορεάτης κατασκευαστής στην σύγχρονη εποχή του. Τα paddle shifters στο τιμόνι δηλώνουν το DCT-7 που εχουμε ήδη αναφερθεί ενώ το Drive mode πρόγραμμα παραμετροποίησης (Normal, Eco, Sport) και είναι επίσης διαθέσιμο για προσαρμογή αναλόγως οδηγικού γούστου. Η τετρακίνηση προσθέτει επιπλέον 75 kg στην έκδοση και χρησιμοποιεί την τεχνολογία H-TRAC, δηλαδή αυτόματη κατανομή ροπής εμπρός και πίσω σε ποσοστό από 100%-0% έως και 50%-50%. Υπάρχει επιλογή κλειδώματος για χαμηλές ταχύτητες, ενώ διαθέτει το Advanced Traction Cornering Control ή αλλιώς ATCC, ένα εξελιγμένο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης το οποίο συνεργάζεται με την τετρακίνηση και το ESP.

Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD

Φυσικά στο φιλικό σαλόνι του compact SUV διαπιστώνεις ότι το μεταξόνιο των 2.600 mm εξασφαλίζει χώρους ενηλίκων σε κάθε κάθισμα ενώ στα χωροταξικά του πλεονεκτήματα του αναγνωρίζεις μια γενναιόδωρη πρακτικότητα και ένα χώρο αποσκευών που ναι μεν δεν κάνει πρωταθλητισμό αλλά μια χαρά την κάνει την δουλειά με τα 374 λίτρα του. Τεχνολογικά είναι σαφώς ταυτισμένο με το σήμερα, χάρη στις μεγάλες του οθόνες. Η οθόνη των 10,25'' για την απεικόνιση του πίνακα οργάνων προσφέρει και την επίκαιρη παραμετροποίηση ενώ το multimedia των 8 '',αναλαμβάνει τις υπηρεσίες πλοήγησης ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με bonus στην τελευταία την φινέτσα του ηχοσύστημα της Krell.

Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD

Η ύπαρξη της τετρακίνησης πουσάρει την πρόσφυση στα ολισθηρά κάτι που δίνει έξτρα πόντους στην γρήγορη οδήγηση σε απαιτητική διαδρομή. Το τιμόνι είναι γρήγορο και άμεσο, έχοντας διαφορετική χαρτογράφηση σε σχέση με τις απλές εκδόσεις Kona, όμως συνεχίζει να στερείται σε βάρος αίσθησης. Τα αναβαθμισμένα φρένα όμως καταφέρνουν να διαχειριστούν την ταχύτητα και τις πικάντικες επιδόσεις που προσφέρει το προικισμένο Kona. Μιλώντας για επιδόσεις, ως τάξη μεγέθους της ταχύτητά του υλοποιεί με ευκολία τα 0-100 km/h σε 8,1 sec και επισήμως η τελική ταχύτητα σημαδεύει τα 210 km/h. Το μοτέρ έχει ζωντάνια και ατμοσφαιρική γραμμικότητα, δίχως υπερτροφοδοτούμενη έκρηξη . Κινητήρας ζωηρός απο χαμηλά που μπορείς να βασιστείς στη ροπή και να μην εξαντλείς τη διάθεση για στροφάρισμα, καταφέρνει και λογικές καταναλώσεις. Δύσκολα θα περνάς τη μέρα σου συχνά σε διψήφια νούμερα.

Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD

Τα περιθώρια πρόσφυσης είναι υψηλά, οι κλίσεις στο αμάξωμα μικρές και ο παιχνιδιάρικος χαρακτήρας περιορισμένος κυρίως απο την επεμβατικότητα των ηλεκτρονικών. Η τάση της ουράς να βοηθήσει την τοποθέτηση συμβάλει βέβαια στην συμμετοχικότητα του έστω και αν αυτή είναι περιορισμένη.

Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD

Είναι ξεκάθαρο βεβαία ότι το Kona Ν-Line δεν είναι μία σκληροπυρηνική κατασκευή και το αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς στο εσωτερικό του. Είναι άνετο πλήρες και πολυτελές και ταυτόχρονα σου προσφέρει την δυνατότητα να κινηθείς γρήγορα έως πολύ γρήγορα αν το λέει η περδικούλα σου. Οι προδιαγραφές ταχύτητας άλλωστε υπάρχουν.

Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD

Το τετρακίνητο Kona N Line δύσκολα θα βρεθεί σε δύσκολη θέση, αφού έχει αρκετά υψηλά περιθώρια πρόσφυσης, ενώ παραμένει πάντα φιλικό και προβλέψιμο. Η τετρακίνηση συνοδεύεται και με πολλαπλούς συνδέσμους στην πίσω ανάρτηση κάτι που αναβαθμίζει την ποιοτική της λειτουργία τόσο σε επίπεδο αποτελεσματικότητας, πληροφορίας και άνεσης. Τέλος, η κίνηση σε όλους τους τροχούς σε συνδυασμό με τα 170 mm της απόστασης από το έδαφος, θα χαρίσουν αξιοπρεπείς εκτός δρόμου δυνατότητες στο B-SUV της Hyundai, που δεν θα διστάσει να χωθεί στην αναζήτηση. Αρκεί να θυμάσαι ότι οι τροχοί έχουν διάσταση 235/45R18.

Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD

Αν τα θέλεις όλα αυτό το Kona σε πείθει ότι μπορείς να απολαύσεις το SUV σου έτσι όπως το ονειρεύεσαι, χωρίς μάλιστα να κοστολογείται σε τιμή που να προκαλεί ένα πελώριο γιατί, ως ερώτηση. Αν πάλι κρίνεις ότι η τετρακίνηση δεν είναι απαραίτητη στη ζωή σου, αλλά οι επιδόσεις και η ευκολία του κιβωτίου είναι σημείο αδιαπραγμάτευτο στην αγορά που θα κάνεις μάθε ότι μόλις γλίτωσες € 2.500. Όπως και να έχει πάντως η προσφορά του υπερτροφοδοτούμενου 1.6 στο SUV της Hyundai και τα τεχνολογικά δεδομένα που το συνοδεύουν ως προίκα, είναι υπέρ του αν θέλεις γρήγορο και δυναμικό SUV. Αν είναι και τετρακίνητο όπως αυτό της δοκιμής πλησιάζει το ιδανικό.

 

Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD 198 PS

 

Κινητήρας: 4κύλινδρος, turbo βενζίνης, 1.598 cc
Κιβώτιο / σχέσεις: Αυτόματο διπλού συμπλέκτη / 7
Κίνηση: Τετρακίνηση
Ισχύς: 198 ίπποι
Ροπή: 265 Nm
0-100 km/h: 8,1 sec
Τελική ταχύτητα: 210 km/h
Κατανάλωση:
μέση εργοστασιακή: 7,4 lt/100 km
μέση δοκιμής: 9,0 lt/100 km
Διαστάσεις:
ΜxΠxΥ: 4.205 mm x 1.800 mm x 1.565 mm
Μεταξόνιο: 2.600 mm
Βάρος: 1.470 kg
Χώρος αποσκευών: 374 lt
Εκπομπές CO2: 168 g/km
Τιμή: από € 27.990

Hyundai Kona N-Line 7DCT 4WD

Best of Network