Πρεμιέρα του νέου Toyota C-HR στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Οι θεατές του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις που θα παρευρεθούν στην υπερειδική στην πλατεία Νερού την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και το νέο Toyota C-HR, που θα κάνει την πρεμιέρα του επί ελληνικού εδάφους.

Toyota C-HR
Toyota C-HR
Toyota C-HR
Toyota C-HR
Toyota C-HR
Toyota C-HR
Toyota C-HR
Toyota C-HR

Η μακρά εμπειρία και γεμάτη επιτυχίες πορεία της Toyota στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και ειδικά στα χωμάτινα ράλλυ με τα αγωνιστικά Yaris, θα συνδυαστεί φέτος με την πρεμιέρα του 2ης γενιάς C-HR στα πλαίσια του εθνικού μας αγώνα. Το νέο μικρομεσαίο SUV της Toyota θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό στην υπερειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, στην πλατεία Νερού.

Το 2ης γενιάς C-HR είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται περί τα τέλη του τρέχοντος έτους. Στα στοιχεία ιδιαιτερότητας του νέου μοντέλου συγκαταλέγονται και πολλά ανακυκλώσιμα υλικά – κυρίως πλαστικά – που χρησιμοποιούνται σε περισσότερα από 100 διαφορετικά εξαρτήματα.

Toyota C-HR

Μεταξύ αυτών είναι ένα νέο ύφασμα για την επένδυση των καθισμάτων που κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET. Επίσης η παραγωγή του απαιτεί λιγότερες εκπομπές ρύπων CO2.

Εξωτερικά η βασική σιλουέτα έχει διατηρηθεί από την πρώτη γενιά όμως στα επιμέρους στοιχεία υπάρχει ριζική ανασχεδίαση. Πλήρως αναμορφωμένο είναι και το εσωτερικό με ψηφιακούς πίνακες ενδείξεων, γραφικά υψηλής ανάλυσης και ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Διαβάστε Επίσης

Μάλιστα το σύστημα εσωτερικού φωτισμού λειτουργεί σε συνδυασμό με το σύστημα ασφάλειας Safe Exit Assist προειδοποιώντας οδηγό και επιβάτες όταν ανοίγουν τις πόρτες – αλλάζει σε κόκκινο χρώμα όταν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με άλλα οχήματα ή ποδηλάτες που πλησιάζουν από πίσω – και για πρώτη φορά παρουσιάζεται σε μοντέλο της Toyota.

Toyota C-HR

Πλήρες και το πακέτο τεχνολογιών ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης (ADAS) – η εταιρεία το ονομάζει Toyota Safety Sense 3ης γενιάς – το οποίο ενημερώνεται νέες λειτουργίες over-the-air, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη σε εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο του δικτύου. Ανάμεσα σε άλλα, διατίθεται και το σύστημα Acceleration Suppression που επιβραδύνει την απότομη χρήση του γκαζιού όταν ανιχνεύεται κίνδυνος σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα.

Εξηλεκτρισμένη τεχνολογία

Η Toyota έχει επενδύσει στην υβριδική τεχνολογία εδώ και 25 χρόνια. Πλέον όλα τα μοντέλα στη γκάμα της – πλην του Aygo X – διαθέτουν υβριδική και plug-in υβριδική τεχνολογία. Ως εκ τούτου, το νέο C-HR επωφελείται της υβριδικής τεχνολογίας Toyota 5ης γενιάς που συνδυάζει την αυξημένη ισχύ με τους μειωμένους ρύπους CO2.

Οι συγκεκριμένες εκδόσεις συνοδεύονται από εξελιγμένους θερμικούς κινητήρες 1,8 και 2,0 λίτρων. Δίλιτρος είναι και ο κινητήρας της επαναφορτιζόμενης υβριδικής έκδοσης PHEV του νέου C-HR που διατίθεται και με σύστημα έξυπνης τετρακίνησης (AWD-i).

Toyota C-HR

Οι προσφερόμενες εκδόσεις εξοπλισμού είναι έξι: C-LUB, C-HIC, C-HIC, GR Sport, Premiere Edition και GR Sport Ultimate Edition. Μόνο οι τρεις πρώτες διατίθενται και με τον θερμικό κινητήρα 1,8 λίτρων ενώ όλες προσφέρονται με τον δίλιτρο κινητήρα.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 29.300 ευρώ και φθάνουν έως τα 37.850 ευρώ. Το πιο προσιτό C-HR με δίλιτρο κινητήρα έχει ως τιμή εκκίνησης τα 35.270 ευρώ. Επίσης η πιο φθηνή έκδοση με τετρακίνηση ξεκινά από τα 37.270 ευρώ. Τέλος, οι plug-in υβριδικές εκδόσεις έχουν ως αφετηρία τα 39.470 ευρώ.

Η Toyota στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

H Toyota Ελλάς, επίσημος εισαγωγέας των αυτοκινήτων Toyota και Lexus στην ελληνική αγορά, στηρίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις που διεξάγεται από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Ο φετινός αγώνας ξεκινά από το Λουτράκι και μετά περνά στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας μέσω συνολικά 15 ειδικών διαδρομών.

Πέραν της υλικοτεχνικής υποστήριξης με 40 αυτοκίνητα και εξειδικευμένη ομάδα τεχνικών του δικτύου της Toyota Ελλάς που θα τεθεί στη διάθεση της διοργάνωσης θα υπάρξει κι ένα ειδικά διαμορφωμένο GR Yaris με το σήμα "0" στις πόρτες που θα αποτελέσει το όχημα ελέγχου του διοργανωτή πριν την έναρξη της κάθε ειδικής με στόχο τον έλεγχο της ασφάλειας πληρωμάτων και θεατών.

Toyota WRC 2023

Επιπροσθέτως, η Toyota Ελλάς ενώνει τις δυνάμεις της με την περιβαλλοντικά στοχευμένη πλατφόρμα κυκλικής οικονομίας του Ομίλου Πλαστικά Θράκης "In the Loop” και φυσικά την Οργανωτική Επιτροπή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να υπενθυμίσει στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού να αφήσουν καθαρά τα βουνά από απορρίμματα, μετά το τέλος κάθε ειδικής διαδρομής.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της εταιρείας φέρει την ονομασία "Toyota Clean Mountain Race” και δίνει μια νέα διάσταση βιωσιμότητας και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας στους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Toyota C-HR

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network