Η ιδιαίτερη συλλογή αυτοκινήτων του Novak Djokovic

O Σέρβος τενίστας, κάτοχος 21 τίτλων Grand Slam και ένας από τους πιο πετυχημένους στην ιστορία του αθλήματος, δηλώνει φαν της ταχύτητας, της πολυτέλειας και εσχάτως, της ηλεκτροκίνησης.

Novak Djokovic

Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του τένις. Ο Novak Djokovic, στα 35 του χρόνια, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έκλεισε τη χρονιά με ιδανικό τρόπο, έχοντας κατακτήσει για 6η φορά τον τίτλο στους τελικούς του ATP World Tour. Τα συνολικά κέρδη στην καριέρα του αγγίζουν τα $160 εκατομμύρια και είναι γνωστό πως εκτός από το τένις, ο Djokovic έχει πάθος και με τα αυτοκίνητα.

Ειδικά από τη στιγμή που το οικονομικό δεν αποτελεί πρόβλημα, είναι αναμενόμενο το γκαράζ του Σέρβου πρωταθλητή Novak Djokovic να φιλοξενεί μερικά εξαιρετικά μοντέλα, από καθαρόαιμα σπορ, μέχρι πολυτελή και ηλεκτρικά. Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στην συλλογή αυτοκινήτων του Djokovic, η οποία φαίνεται να περιλαμβάνει τα πάντα εκτός από κάποιο off road.

Bentley Continental GT

Bentley Continental GT

Σε περίοπτη θέση φιγουράρει η Bentley Continental GT, ένα πολυτελές grand tourer, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην αγορά το 2003. Έχει κινητήρα 6.0lt και η τιμή του ξεκινά από τα επίπεδα των €300.000, όμως μπορεί να ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη όσο προσθέτεις εξοπλισμό.

Tesla Model X

Tesla Model X

Έχεις απορία αν ο Djokovic έχει ενδώσει και αυτός στην Tesla; Η απάντηση είναι ναι. Έχει στην κατοχή του ένα Model X, και για την ακρίβεια την έκδοση P90D που είναι προσανατολισμένη στις επιδόσεις. Το ηλεκτρικό SUV που κυκλοφόρησε το 2015, έχει αυτονομία περίπου 450km και επιτάχυνση 0-100km/h σε 3,8sec.

Audi R8

Audi R8 V10 GT RWD

Αν δεν το έχεις ήδη υποψιαστεί, στον Djokovic αρέσουν τα γρήγορα αυτοκίνητα. Το ταχύτερο όχημα που έχει στην κατοχή του, είναι το Audi R8 με τον κινητήρα V10 και τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 330km/h. Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που η Audi ανακοίνωσε πως το επόμενο R8 θα είναι ηλεκτρικό, έχει αποκτήσει και συλλεκτική διάσταση.

Aston Martin DB9 Volante

Aston Martin DB9 Volante Convertible

Ένα ακόμη πολυτελές coupe που φιλοξενείται στο γκαράζ του Σέρβου, είναι η Aston Martin DB9 Volante. Μάλιστα ο Djokovic έχει επιλέξει την ανοιχτή εκδοχή της, η οποία εφοδιάζεται με κινητήρα V12 5.9lt. Στην ανανεωμένη της εκδοχή, η DB9 Volante έχει τελική που αγγίζει τα 300km/h και συνδυάζει την κομψότητα με τις κορυφαίες επιδόσεις.

Mercedes S500

Mercedes S500

Ένα μοντέλο που πιθανότατα δεν θα περίμενες να δεις στη συλλογή του Novak, είναι η Mercedes S500. Ένα μεγάλο sedan, που μπορεί να διαθέτει επιδόσεις και πολυτέλεια, όμως η μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στους χώρους και την άνεση στο ταξίδι. H εξήγηση βρίσκεται στο ότι η Mercedes, υπήρξε σπόνσορας του Nole από τον Σεπτέμβριο του 2011.

Peugeot RCZ

Peugeot RCZ

Τον Ιανουάριο του 2014, ο Djokovic ήρθε σε συμφωνία με την Peugeot και έγινε ο brand ambassador της γαλλικής εταιρείας. Είναι λογικό λοιπόν, ο ίδιος να επιλέξει να προσθέσει και κάποιο μοντέλο της Peugeot στη συλλογή του. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα μοντέλα της, ήταν το RCZ, ένα σπορ coupe το οποίο ο Σέρβος επέλεξε στην έκδοση Red Carbon. Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι ίδια με της έκδοσης GT (1.6lt, 200 ίπποι), όμως διαθέτει βελτιωμένη ανάρτηση και ταμπλό κόκκινου χρώματος.

Peugeot e-208

Peugeot e-208

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στη λίστα των αυτοκινήτων του Djokovic, είναι και η πιο...ταπεινή. Ένα ηλεκτρικό 208, το οποίο έλαβε ως δώρο από την γαλλική εταιρεία το 2020 μετά την κατάκτηση του Australian Open. Αν και η κίνηση είχε ως στόχο την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και του συγκεκριμένου μοντέλου που μόλις είχε παρουσιαστεί στην αγορά, είναι γνωστό πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απολαμβάνουν της εκτίμησης του Novak.

Best of Network