10 κλασικά αυτοκίνητα που αξίζουν μια σύγχρονη αναβίωση

Δεν πρέπει να ξεχαστούν αυτά τα κλασικά αυτοκίνητα γιατί μας τρώει η περιέργεια για αναβιώσεις και η επαναφορά στη ζωή των αυτοκινητικών θρύλων

Toyota 2000GT

Πόσες φορές έχεις δει κάποιο κλασικό αυτοκίνητο και σκέφτεσαι "Θα το ήθελα αλλά θα προτιμούσα κάτι πιο σύγχρονο κάτω από το αμάξωμα"; Παραδέξου το, πολλές. Και εμείς το ίδιο παθαίνουμε -όχι με όλα- και σκεφτήκαμε πώς θα μπορούσαν να γίνουν αθέατα σύγχρονα κάποια κλασικά αυτοκίνητα που μας μαγεύουν με την αισθητική τους. Γιατί ότι και να κάνουμε γνήσιο Iso Grifo π.χ. δεν μπορούμε να αγοράσουμε αφού ξεπερνά τα 400.000 ευρώ η τιμή του ως κλασικό, ούτε το τέλειο και αγαπημένο Toyota 2000GT -το πιο ακριβό "εν ζωή" Toyota μέχρι σήμερα. 

Lamborghini LM002

Lamborghini LM002

Και μόνο το προσωνύμιο "Rambo Lambo" φτάνει για αναβίωση. Το Lamborghini Urus δεν κάνει για βάση.  To LM002 ήταν κάτι πραγματικά σκληρό -κάτι που μπορούσε να αντέξει αρκετή τιμωρία (αν φαντάστηκες μαστίγια κλπ. άλλαξε σάιτ). Η Lamborghini LM002 μπορεί να επανέλθει στη ζωή και με V12 κινητήρα ιδανικά. Και να είναι pickup και όχι η παραλλαγή station που είχε ο Σουλτάνος του Μπρουνέι, γιατί θέλουμε να την φορτώνουμε με ξύλα και οικοδομικά υλικά. Ίσως ένα Toyota Land Cruiser να έκανε την δουλειά -αν καταφέρναμε να στριμώξουμε έναν V12.

BMW Z1

BMW Z1

Όλα τα μικρά σπορ αυτοκίνητα θα μπορούσαν να μάθουν ένα ή δύο πράγματα από το Mazda MX-5. Ήταν το τέλειο σημείο εκκίνησης για τη Fiat και το 124... και πιστεύουμε ότι θα ήταν ένας εξίσου καλός καμβάς για μια επανεκκίνηση του baby roadster της BMW. Θα χωρέσει ακόμα και έναν V8. Το μοναδικό θέμα θα είναι πώς να ξαναγίνουν ίδιες οι πόρτες.

Iso Grifo

Iso Grifo

Δεν θα ήταν σωστό να στηρίξεις μια νέα Iso σε μια Ferrari. Τι θα έλεγες για μια Maserati Gran Turismo; Υπάρχουν αρκετά Iso που πωλούνται ακόμα στο διαδίκτυο αλλά είναι πολύ ακριβά. Σίγουρα θα βάζαμε έναν V8 κινητήρα -που στο αρχικό αυτοκίνητο ήταν από Chevrolet και Ford- που είναι πιο κατάλληλος για cross-country παρά για oδήγηση στο όριο.

Lancia 037

Lancia 037

Το Lancia Stratos έχει γίνει, οπότε τι θα λέγατε για το άλλο αυτοκίνητο της Lancia με κινητήρα στο κέντρο; Βρήκαμε και την λύση: Μπορείς να αγοράσεις μερικές Lotus Exige 430 από τη Hethel για να στηρίξεις την αναβίωση και να εξασφαλίσεις την οδική συμπεριφορά που θα συνοδεύει την εμφάνιση/κληρονομιά.

Lotus Sunbeam

Lotus Sunbeam

Αυτό μάλιστα, το αυθεντικό πισωκίνητο hot-hatch. Δεν υπάρχουν πολλά από αυτά σήμερα, εκτός από ένα: την BMW M140i. Να ένα αυτοκίνητο-βάση για να ξαναδούμε το Lotus Sunbeam στο δρόμο. Είμαστε σίγουροι ότι θα συμφωνήσεις -ακόμα και να δεν είσαι Βρετανός.

Toyota 2000GT

Toyota 2000GT

Τι να λέμε τώρα, το πιο ακριβό Toyota (σε δημοπρασία), το διάλεξε μέχρι και ο James Bond (σε cabrio) ενώ παράχθηκαν μόνο 351 κομμάτια. Πανέμορφο. Στην αρχή σκεφτήκαμε για βάση το Toyota GT86, αλλά όχι. Αυτό είναι ένα σπορ αυτοκίνητο, και το Toyota 2000GT ήταν grand tourer. Mάλλον το Lexus LC κάνει. Τον 2λιτρο εξακύλινδρο εν σειρά που είχε το αρχικό καλύτερα να τον ξεχάσεις.

Ford Capri

Ford Capri V6

Ένα δίθυρο κουπέ για τον απλό άνθρωπο, που δημιουργήθηκε πριν από την εποχή των hot hatches. Αντίστοιχο σημερινό; Πιθανώς το Nissan 370Z, αλλά δεν είναι και η καλύτερη πλατφόρμα για να ξεκινήσεις. Toyota GT86 ίσως; Ναι, απλά να φροντίσεις να βρεις κάπου έναν ανίσχυρο V6 κινητήρα.

Delorean DMC-12

DeLorean DMC 12

ΟΚ, έγινε η αναβίωση με DeLorean Alpha 5 αλλά έχουμε και εμείς ιδέες. Και θέλουμε την γνήσια "Back to the future" εμφάνιση. Άλλωστε το κόλπο του Delorean ήταν η φουτουριστικότητα, οπότε μια επανεκκίνηση θα έπρεπε να βασίζεται στο πιο φουτουριστικό σύγχρονο αυτοκίνητο που υπάρχει. Ας πούμε το Rimac Nevera. Ένα αυτοκίνητο τόσο γρήγορο που πιθανότατα είναι ικανό να ταξιδέψει εκεί που κοίταξε το τηλεσκόπιο James Webb.

Aston Martin Bulldog

Aston Martin Bulldog Villa d'Este

Η μοναδική που υπάρχει πήρε βραβείο φέτος στη Villa d'Este. Ήταν μια υπέροχη -επίπεδη- ιδέα που δεν έφτασε ποτέ στην παραγωγή. Λυπηρό. Αλλά τώρα η Aston Martin εργάζεται πάνω σε ένα αυτοκίνητο δρόμου με κινητήρα στο κέντρο. Το Valkyrie είναι για πίστα άρα υπάρχει χώρος για κάτι πιο άγριο στο δρόμο. Ας είναι η αναβίωση της Bulldog. Η βάση υπάρχει άλλωστε.

McLaren M6

McLaren M6

Η ξεχασμένη McLaren αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία, δεν νομίζεις; Η McLaren είναι αρκετά ταλαντούχα στο να τροποποιεί το πλαίσιο από ανθρακονήματα για να ταιριάζει σε πολλά διαφορετικά αυτοκίνητα. Οπότε δεν θα έπρεπε να είναι τόσο δύσκολο να πάρεις μια McLaren 570S, να αφαιρέσεις τα πάνελ του αμαξώματος και να τα αντικαταστήσεις με συνολικά πιο old-school κομμάτια.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network