9 θωρακισμένα αυτοκίνητα για κάθε μέρα

Ο ασφαλέστερος τρόπος να καταπολεμήσουμε ορισμένες από τις ανασφάλειές μας είναι να κινούμαστε με ένα θωρακισμένο όχημα. Βρήκαμε μερικά από τα καλύτερα.

Rezvani Tank

Είσαι πρωθυπουργός; Σεΐχης; Μεγιστάνας; Goodfella; Εδώ είμαστε για σένα. Για να διαλέξεις το επόμενο αυτοκίνητό σου με σύνεση, με ώριμη σκέψη και κυρίως με θωράκιση. Ιδού μια επιλογή με 9 θωρακισμένα αυτοκίνητα, από τα καλύτερα που υπάρχουν. Από αυτά που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι ασφαλής από σφαίρες και σίγουρος οτι δεν θα περάσεις απαρατήρητος. 

Rezvani Tank

Rezvani Tank

Εκεί που η θωράκιση του στρατού, συναντά τη χλιδή. Έτσι το παρουσιάζει η Rezvani δεν κοροϊδεύω. Σχεδιασμένο για πολίτες με στρατιωτικές ανάγκες. Πρόκειται για το άρμα της αγαπημένης Rezvani (μητρικής εταιρείας της Next Level) που εξειδικεύεται σε extreme καταστάσεις. Τιμή εκκίνησης είναι οι 259.000 δολάρια, αλλά αυτά δεν μετράνε μπροστά στην ασφάλειά μας, αστεία θα λέμε τώρα;

Το Rezvani Tank δεν είναι ότι έρχεται με έναν απολύτως ταιριαστό εξοπλισμό για όσους θέλουν να είναι ασφαλείς, είναι ότι διαθέτει και προαιρετικό εξοπλισμό που σε καθιστά έτοιμο για ένα μικρό πόλεμο. Με 3.000 € βάζεις μέχρι και μπουκαπόρτα στον ουρανό για σημείο διαφυγής αν δυσκολέψουν τα πράγματα σε καμία επίθεση ή αν είναι μερακλής, να βγαίνεις έξω με το πενηντάρι και να γαζώνεις τους εχθρούς. Ουπς, συγγνώμη παρασύρθηκα, αυτό είναι από ταινία του Hollywood. Πάντως, όντως έχει μπουκαπόρτα. 

Brabus Invicto G Class 

Brabus Invicto

Με στάνταρ μπουκαπόρτα στην οροφή έρχεται το Invicto G Class που είναι μια μετατροπή της Brabus. Γνωστή και  μη εξαιρετέα η εταιρεία χάρη στην σύνδεσή της με την Mercedes, εκτός από τις βελτιώσεις επιδόσεων στα υπόλοιπα μοντέλα, προσφέρει και μια πολύ ξεχωριστή βελτίωση για την G Class.

Ένα καταφύγιο όπως το χαρακτηρίζει η Brabus, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μπορεί να αντέξει μέχρι και έκρηξη, καθώς έχει δυνατότητα παροχής φρέσκου αέρα, αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης και βαλλιστική προστασία επιπέδου Β6. Τα αγόρια της φωτογραφίες είναι μοντέλα, αν θέλεις και εκπαιδευμένο προσωπικό για προστασία πρέπει να προσλάβεις δικούς σου. 

Audi RS7 AddArmor 

Audi RS7 AddArmor

Ιδανικό για stealth μετακινήσεις, μεταφορές πακέτων (!) και για οποιονδήποτε δεν θέλει να δείχνει τόσο bad ass παρά μόνο όταν χρειάζεται. Το Audi RS7 είναι στάνταρ στα μηχανολογικά του και διαφοροποιείται έπειτα από τις παρεμβάσεις της AddArmor στα εξοπλιστικά του.

Φτάνει την βαθμίδα ασφαλείας Β4. Δηλαδή μπορεί να μας προστατέψει από πιστόλια και όπλα τύπου Magnum 44. Από εκεί και πέρα διαθέτει χειρολαβές με ηλεκτροσόκ, φώτα για να τυφλώνεις όποιον σε κυνηγά, εκτοξευτές καπνού, σπρέι πιπεριού και ηχητικό "κανόνι" με ήχο σειρήνας της αστυνομίας. 


Alpine Armoring Mercedes Benz G65 AMG

Alpine Armoring Mercedes G Class

Αν υπάρχει πιθανότητα να σου επιτεθούν με περισσότερες από δύο χειροβομβίδες, τότε μήπως να το σκεφτείς ξανά πριν επιλέξεις αυτήν την Mercedes Benz G65 AMG της Alpine Armoring. Δεν αντέχει παραπάνω από δύο.

Δεν θα έχεις πρόβλημα όμως με ελεύθερους σκοπευτές, γιατί η θωράκιση που χρησιμοποιείται αντέχει μέχρι και σφαίρες μεγάλου διαμετρήματος που χρησιμοποιούνται σε όπλα sniper. Στα υπόλοιπα του εξοπλισμού δεν ασχολούμαι καν με τα run flat ελαστικά, τα έξτρα χρωματιστά φώτα για κάθε περίπτωση και τα συστήματα καμερών.

Terradyne Gurkha

Terradyne Gurkha

Από τον Καναδά μας έρχεται ένα από τα πιο extreme θωρακισμένα οχήματα που υπάρχουν διαθέσιμα αυτή την εποχή. Η βάση του είναι ένα Ford F-550 Super Duty και κινείται από ένα V8 turbo diesel 6,7lt με 330PS.

Με τους 6 τόνους του βάρους του δεν κινείται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, κινείται όμως όσο γρήγορα χρειάζεται για να κάνει τους απαραίτητους ελιγμούς, ώστε να γλιτώσεις από μια επίθεση ή να ξεφύγεις από τίποτα απαγωγείς. Η Terradyne έχει και άλλες επιλογές για μικρότερες απαιτήσεις αλλά το ίδιο εξώφθαλμες όσον αφορά στην εμφάνιση. 

Klassen Range Rover 

Klasse Range Rover

Η γερμανική Klassen εξειδικεύεται στην πολυτέλεια, ανακατασκευάζοντας αυτοκίνητα των πιο premium εταιρειών σε λιμουζίνες ή απλώς χλιδάτες υπερκατασκευές. Διαθέτει όμως και ένα Range Rover θωρακισμένο επιπέδου VR6. Η εταιρεία πάντως και σε αυτήν την περίπτωση, έχει επικεντρωθεί στην πολυτέλεια, καθώς το πίσω μέρος του συγκεκριμένου Range Rover είναι ένα premium σαλόνι με δυνατότητα μυστικών συναντήσεων. Προσφέρει όλα όσα απαιτούνται για να διατηρηθεί η ιδιωτικότητα του VIP ιδιοκτήτη είτε είναι μόνος και θέλει να κάνει ένα σημαντικό zoom call, είτε θέλει να απολαύσει το ποτό του με παρέα. 

INKAS Lincoln Navigator L

INKAS Lincoln Navigator


Από τον Καναδά προέρχεται και αυτή η επιλογή, που είναι περίεργο αν σκεφτείς πως η χώρα επ' ουδενί δεν πλησιάζει την κορυφή της λίστας σχετικά με την εγκληματικότητα. Ίσως όμως τελικά υπάρχει λόγος για αυτό. Και εδώ που τα λέμε άντε να δολοφονήσεις κανέναν αξιωματούχο αν βρίσκεται στο συγκεκριμένο Lincoln Navigator που έχει μετασκευάσει η INKAS.

Μόνο με ρουκέτες, γιατί η θωράκισή του δεν αρκεί για αυτές. Οτιδήποτε λιγότερο μπορεί να το αποκρούσει, αν βάλεις φωτιά θα την σβήσει μόνο του, αν το παρακολουθήσεις θα σε τυφλώσουν τα φώτα και αν προσπαθήσεις να του σκάσεις τα λάστιχα θα συνεχίσει με τις σφαίρες μέσα στα run flat. 

Devolro Toyota Tundra "King David" 

Devolro Toyota Tundra

Βασιλικού χαρακτήρα είναι η προστασία που προσφέρει το Toyota Tundra της Devolro, όπως εξάλλου μας προϊδεάζει και το όνομά του. Οι 530PS του αυτοκινήτου σε συνδυασμό με την ροπή του V8 κινητήρα των 5,7lt μπορούν να ταξιδέψουν τον ιδιαίτερο επιβάτη του στις πιο απάτητες πλαγιές αυτού του πλανήτη.

Αυτός ο τρόπος είναι μια καλή αρχή να προστατευτείς από οτιδήποτε, ακόμη και από paparazzi. Καθόλου συμπτωματικά, αν κυκλοφορείς με ένα μωβ off road Tundra, δεν θα ασχοληθεί κανένας κακός μαζί σου. Αν τώρα το πρόβλημα δεν είναι αυτοί που σε σημαδεύουν με φωτογραφικούς φακούς αλλά εκείνοι που σε σημαδεύουν με Uzi και Kalashnikov, τότε έχεις την θωράκιση που φτάνει μέχρι το επίπεδο B8.

Hennessey Velociraptor AddArmor

Hennessey Velodiraptor AddArmor

Επίτρεψέ μου να βάλω ένα δεύτερο προϊόν της AddArmor, όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί είναι το Hennessey Velociraptor και είναι ένα θωρακισμένο "μετα-αποκαλυπτικό τέρας". Κτήνος είναι ούτως ή άλλως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που φτιάχτηκε ως Ford F-150 και το πήρε η Hennessey και το έκανε Velociraptor.

Στη συνέχεια το ανέλαβε η AddArmor και το ενίσχυσε με ένα ιδιαίτερο πολυμερές υλικό που είναι 15 φορές πιο ανθεκτικό από το ατσάλι και 40% ανθεκτικότερο από το κέβλαρ. Η θωράκισή του είναι επιπέδου Β6. James Bond, πιες το Martini σου και δώσε χαιρετισμούς στον "Q". 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network