Αυτή είναι η Porsche 911 για τη Μέρα της Αποκάλυψης

...Ή για την εποχή του Mad Max. Ή για την επίθεση των zombies. Ή, εν πάση περιπτώσει, για όλα αυτά που προετοιμάζονται επί ματαίω οι "preppers".

Porsche 911 Kellymoss

Δεν είναι, λοιπόν, μόνο η εκπληκτική 911 All-terrain Competition Study (ACS) της Singer, της εταιρίας που αναλαμβάνει να "επαναφανταστεί” το αειθαλέστερο -ίσως- μοντέλο της ιστορία της αυτοκίνησης σε διάφορες εκδόσεις. Ούτε η "επίσημη" 911 Dakar που μας έχει στοιχειώσει τα όνειρα.

Porsche 911 Kellymoss

Η μετατροπή του πιο γνωστού μοντέλου της Porsche σε όχημα εκτός δρόμου, rally car, ή ό,τι άλλο φανταστεί ο βρώμικος, σκονισμένος και λασπωμένος νους ενός petrolhead ή/και συλλέκτη, έχει εξελιχθεί σε trend πρώτου μεγέθους.

Μία από τις πιο γνωστές εταιρίες με "διδακτορικό” στις Porsche, γενικώς και στις 911 ειδικώς, είναι η Kellymoss, που συστάθηκε πίσω στο μακρινό πια 1988, αρχικά με αμιγώς αγωνιστική δραστηριότητα και αποκλειστικά με μοντέλα της γερμανικής μάρκας. Και, παρ' ότι η "ιδρυτική" δραστηριότητα παραμένει μέχρι σήμερα, πλέον από τις εγκαταστάσεις της Kellymoss έχουν κυλήσει τις ρόδες του μερικά από τα πιο εντυπωσιακά restomods.

Porsche 911 Kellymoss

Το συγκεκριμένο, μια "Safari Spec 911" μπορεί να κάνει τους purists του μοντέλου να ανατριχιάζουν (το "blasphemy" στον τίτλο είναι χαρακτηριστικό), αλλά κάποιοι άλλοι ορκίζονται στις υπερυψωμένες 911 εδώ και δεκαετίες, από τότε που έκαναν χωματουργικές εταιρίες και εκβραχισμούς στο -τότε- Paris-Dakar.

Ήταν τέτοια η δημοφιλία των "μετατροπών” από διάφορους οίκους, μικρούς και μεγάλους, που η ίδια η Porsche έβαλε πρόσφατα τελικά το χέρι της στο βάζο με το μέλι όπως αναφέραμε ήδη, παρουσιάζοντας την εκπληκτική "επίσημη” Dakar. Ας μην ξεχνάμε δε, ότι όμορα χρονικά παρουσιάστηκε και η Huracan Sterrato, από την Lamborghini που είδε φως και μπήκε. Γιατί, πως να το κάνουμε, άλλο να έχεις ξεμπαζώσει στα χώματα της Αφρικής και να επικαιροποιείς το παρελθόν σου και άλλο να ενδίδεις στην τάση σαν αυτοκινητικός hipster.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network