Video: Εκεί που αναπαλαιώνονται οι πανάκριβες και σπάνιες Ferrari

Το τμήμα Ferrari Classiche είναι αυτό το τμήμα που μάλλον είναι απίθανο να το επισκεφτούμε για να μας αναπαλαιώσει την σπάνια Ferrari μας. Δεν πειράζει, τουλάχιστον έχουμε video.

Σε μια ήσυχη γωνιά του εργοστασίου της Ferrari στο Μαρανέλο της Ιταλίας, μια μικρή, αφοσιωμένη ομάδα καταγράφει το παρελθόν και προσφέρει στα κλασικά και σπάνια Ferrari ένα μέλλον. Αυτό είναι το τμήμα Classiche της Ferrari -και εκεί πηγαίνουν τα πιο ακριβά αυτοκίνητα του κόσμου όταν χρειάζονται μια ανανέωση.

Αλλά είναι μόνο μια σχετικά πρόσφατη εξέλιξη, καθώς υπό τον ιδρυτή Enzo, η Ferrari ήταν πρώτα μια αγωνιστική ομάδα, πάντα επικεντρωμένη στο επόμενο supercar και όχι στο παρελθόν.

Διαβάστε Επίσης

Μόλις το 2004 ο διευθύνων σύμβουλος Jean Todt εντόπισε την αξία του παλαιού καταλόγου και συνειδητοποίησε ότι αν άλλοι αποκαθιστούσαν και αναπαλαίωναν Ferrari, η ίδια η εταιρεία θα έπρεπε να έχει μερίδιο σε αυτό. Το τμήμα Classiche ξεκίνησε δύο χρόνια αργότερα.

Διαβάστε Επίσης

Δύο δεκαετίες μετά, το Top Gear πήγε εκεί, για να δει πόσο διαφορετική και ικανή έχει γίνει η Classiche. Ο επικεφαλής των δοκιμών αυτοκινήτων του περιοδικού Top Gear, Ollie Marriage, είναι ο ξεναγός μας.

Διαβάστε Επίσης

Best of Network