Δείτε την απίθανη Maserati MCXtrema για πρώτη φορά στην πίστα (video)

Η Maserati MCXtrema είναι η πολύ περιορισμένης παραγωγής πρόταση της ιταλικής φίρμας για την πίστα και πρόσφατα βρέθηκε στην πίστα του Μιζάνο για δοκιμές.

Maserati MCXtrema

Η Maserati έχει επενδύσει πολλά πάνω στην MC20 που είναι ένα πανέμορφο sportscar, σύμφωνα με τους περισσότερους από εμάς που ασχολούμαστε με αυτά τα ζητήματα. Η πιο extreme έκδοσή της είναι η Maserati MCXtrema που είναι ένα συλλεκτικό track day car. 


H Maserati MCXtrema θα φτιαχτεί σε 62 κομμάτια για λίγους που θα την επιλέξουν, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν κατα νου πως με το αυτοκίνητο αυτό δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αγώνες, όπως για παράδειγμά το WEC, αλλά ούτε και να κινούνται στον δρόμο, όπως με μια Maserati MC20 Cielo

Maserati MCXtrema

Πρόσφατa βρέθηκε στην πίστα του Μιζάνο για μια ημέρα δοκιμών και μάλλον ευτυχές ήταν το γεγονός πως κατα τη διάρκεια της ημέρας αυτής προέκυψε και βροχή, η οποία θα προσέφερε αναμφίβολα πολύ ενδιαφέροντα δεδομένα. 

Maserati MCXtrema

Η Maserati MCXtrema κινείται από τον V6 κινητήρα της φίρμας που για την περίπτωσή της είναι κατά πολύ αναβαθμισμένος και αποδίδει 730 ίππους. Αυτοί συνδυάζονται με τα 1.300 κιλά του βάρους και με τις ακραίες επιλογές αεροδυναμικής γιατί αφού είναι για την πίστα πρέπει να λειτουργεί σωστά εκεί μέσα. 

Maserati MCXtrema

Στο video μοιάζει λίγο ράθυμη και ατσούμπαλη για να είμαστε ειλικρινείς και θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δούμε τους χρόνους της, ώστε να ξέρουμε αν είναι όντως ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο σε επίπεδο track day. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network