Δείτε από κοντά την εντυπωσιακή Maserati MCXtrema

Αυτό το αυτοκίνητο της Maserati δεν κάνει ούτε για το δρόμο, ούτε για αγώνες. Ε, τότε τι κάνει; Μόλις 62 θα κατασκευαστούν και θα γνωρίσουν μόνο πίστα

Στην αρχή την γνωρίσαμε ως Project24 και στην συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι το όνομα αυτής της Maserati είναι MCXtrema. Και είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομα: η πιο ακραία Maserati που μπορεί να δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας ως βάση την Maserati MC20.

Maserati MCXtrema

Ως είθισται για αυτοκίνητα αυτού του τύπου η χρήση τους είναι πολύ συγκεκριμένη. Δεν κάνει ούτε για τον δρόμο, ούτε για αγώνες. Μόλις 62 κομμάτια θα κατασκευαστούν και θα μπουν μόνο σε πίστα. 

H εμφάνιση της MCXtrema τα λέει όλα

Όλα δείχνουν προς την πίστα. Υπάρχουν στενά φώτα μπροστά και ένα επιθετικό μπροστινό μέρος, ενώ βρίσκεις χορταστικές αεροτομές. Μας αρέσει το πόσο διαφορετική είναι η εμφάνιση του MCXtrema σε σχέση με το MC20 που κυκλοφορεί στο δρόμο.

Maserati MCXtrema
Maserati MCXtrema
Maserati MCXtrema
Maserati MCXtrema
Maserati MCXtrema
Maserati MCXtrema

Και ο V6 των 3,0 λίτρων Nettuno διαθέτει τώρα νέα τούρμπο, νέα εισαγωγή και διαφορετικό σύστημα εξάτμισης για συνολικά 730 ίππους.

Όλη αυτή η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου και ενός μπλοκέ διαφορικού, ενώ η MCXtrema ζυγίζει μόνο 1.300 κιλά χάρη στη γενναιόδωρη χρήση ανθρακονημάτων και στο γεγονός ότι υπάρχει μόνο ένα κάθισμα στο κόκπιτ το οποίο μάλιστα είναι αγωνιστικών προδιαγραφών. Όχι μόνο το κάθισμα, όλο το κόκπιτ. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network