Δύο μαγικά αυτοκίνητα σε ένα video: Ruffian Mustang και GT40

Αν δεν έχεις δει αυτά τα δύο αυτοκίνητα, χάνεις. Τώρα μπορείς να τα γνωρίσεις σε αυτό το video και να διαπιστώσεις τι μαγικά πράγματα συμβαίνουν όταν έχεις πάθος (και χρήμα)

Στην Ελλάδα δεν είναι σύνηθες τα χρήματα που περισσεύουν να γίνονται ένα γκαράζ με σκοπό την δημιουργία και την συντήρηση μοναδικών αυτοκινήτων.

Κάποιοι υπάρχουν (σε λίγο καιρό θα γνωρίσετε έναν από τους λίγους Έλληνες που το κάνει) αλλά σίγουρα η Αμερική είναι η γη που γεννά petrolheads αυτής της κατηγορίας. Για πολλούς λόγους. 

Στο αυτό το video βλέπουμε τον Chris Ashton - συνιδρυτή/διευθυντή σχεδιασμού της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Turtle Rock Studios. Ο Chris ήθελε να κατασκευάσει ο ίδιος ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο παλαιάς κοπής για το δρόμο. Αλλά ο Chris ήθελε να είναι πρακτικό. Και κάπως έτσι προέκυψε το Ruffian Mustang -και το Ruffian GT40.

Κάποια στοιχεία για περισσότερη απόλαυση 

Η Mustang φοράει τεράστια λάστιχα πίστας Toyo R888R -315 μπροστά και 345 πίσω- τα οποία για να χωρέσουν στους θόλους της Mustang του 1970 ο Chris χρειάστηκε να διαμορφώσει με το χέρι ατσάλινες καμάρες για το αμάξωμα ώστε να χωρέσουν. Χρησιμοποιεί έναν κινητήρα με LS427 με καρμπιρατέρ -το 7,0 λίτρων θηρίο της GM με μπλοκ αλουμινίου, που αποδίδει τώρα 625 ίππους και περίπου 760 Nm ροπής.

Εκεί που η Mustang βασίζεται σε αναλογικές τεχνικές και γνώσεις της παλιάς σχολής, το GT40 είναι ένα διαφορετικό θηρίο. Υποστηρίζεται από σύγχρονη μεθοδολογία και σύγχρονα εξαρτήματα. Όπως είναι φυσικό, η χειροτεχνία, η αφοσίωση και η εμμονή του Chris διατρέχουν ολόκληρο το αυτοκίνητο.

Στον κινητήρα V8 52XS της Ford Racing (που αποδίδει 580 ίππους και 603 Nm ροπής) υπάρχει μια υπέροχη χειροποίητη εξάτμιση. Πρόκειται για μια μεγαλοπρεπή μεταλλική πλεξούδα που μοιάζει με το κεφάλι της Μέδουσας και όχι μόνο φαίνεται εντυπωσιακή, αλλά ενισχύει τον κλασικό αμερικάνικο ήχο όπως του αξίζει. 

Τα υπόλοιπα στο video.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network