Τώρα μπορείς να δεις από κοντά το Ariel Hipercar

Είναι σαν αεροσκάφος, έχει και τουρμπίνα αλλά δεν είναι αυτό που νομίζεις. Ο άνθρωπος που το εμπνεύστηκε και έφτιαξε μας τα εξηγεί όλα

Όχι, η ορθογραφία δεν είναι λάθος, η Ariel απλώς χρησιμοποιεί τη λέξη με διαφορετικό τρόπο, μια σύντμηση του "High Performance Carbon Reduction". Οπότε "Hipercar". Άρα Ariel Hipercar και μείωση εκπομπών άνθρακα αντί για ανθρακονήματα. Υπάρχει πολύ από το τελευταίο, αν και κάτω από το σασί είναι αλουμίνιο και τα περισσότερα τμήματα του αμαξώματος είναι βαριά 3D εκτυπωμένα συνθετικά πάνελ. Είναι 1.759 κιλά όπως το βλέπεις στο βίντεο, αλλά η Ariel είναι σίγουρη ότι μπορεί να το ρίξει κάτω από τα 1.500 κιλά με πλήρως ανθρακονημάτινα πάνελ και ανθρακονημάτινους τροχούς.

Ariel Hipercar

Έχει και τουρμπίνα (αλλά δεν είναι αυτό που νομίζεις)

Η τουρμπίνα τζετ είναι ένας παράγοντας επέκτασης της εμβέλειας - υπάρχει για να φορτίζει την μπαταρία των 56 kWh, όχι για να κινεί τους τροχούς. Διαθέσιμο είτε ως 2WD είτε ως 4WD, με ή χωρίς την τουρμπίνα jet, οι εκδόσεις είναι πιθανό να χτυπήσουν την πόρτα του επταψήφιου αριθμού σε κόστος. Αυτή είναι μια πλήρης αλλαγή για την Ariel, για ένα αυτοκίνητο χωρίς την κλασική κομψότητα του hypercar. Αλλά αυτό είναι νέα τεχνολογία, νέα εποχή, νέα πελατεία. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, κάτι άγριο και εξωφρενικό, η ουσία της Ariel σε ηλεκτρική μορφή.

Ariel Hipercar

Όπως είχαμε αναφέρει στην πρώτη μας επαφή: "1.180 ίπποι από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, κάτω από δύο δευτερόλεπτα για τα 100 km/h, 160 km/h σε 4 δλ. Νούμερα καλύτερα από του Rimac Nevera. Στα 1.354 χιλιοστά είναι πάνω από 200 χιλιοστά ψηλότερο από, ας πούμε, μια Lotus Evija, γεγονός που - παραπλανητικά - το κάνει να φαίνεται στενό.

Ariel Hipercar

Είναι μια ογκώδης κατασκευή με το πρόσωπο ενός μετασχηματιστή, πτερύγια αλά batmobile, γραφικά Top Gun και αίσθηση Bane (ο κακός στο κλείσιμο της τριλογίας του κατά Nolan Batman). Σίγουρα το Hollywood θα χτυπήσει την πόρτα της Ariel (το Fast and Furious ας πούμε;). Όλα αυτά τα πτερύγια εξυπηρετούν ένα σκοπό, τα πίσω για σταθερότητα, τα μπροστινά για να διασπάσουν τη ροή του αέρα ώστε να περνάει πιο εύκολα πάνω από τους καθρέφτες, μειώνοντας την αντίσταση".

Περισσότερα και αναλυτική περιγραφή του τι είναι αυτό το εργαλείο -από τον άνθρωπο που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε- στο βίντεο.

Best of Network