Το νέο Batmobile είναι ένα badass muscle car

Στροφή στην αυτοκινητιστική του καριέρα έκανε ο Batman επί Robert Pattinson, καθώς το νέο Batmobile είναι ένα muscle car

Batmobile

O μασκοφόρος εκδικητής της καρδιάς μας. Ο βαθύπλουτος κληρονόμος που όλοι αγαπήσαμε. Ο Batman! Επέστρεψε για να μας προσφέρει τρεις ώρες ψυχαγωγίας, διασκέδασης και περιπέτειας. Εντάξει μπορεί να μην προσφέρει και τις τρεις ώρες όλα αυτά, αλλά τις δύο το κάνει σίγουρα και με ευκολία. Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν είμαστε οι ειδικοί για τέτοιου είδους κριτικές. Άρα μισό λεπτό να σας περάσω στο αρμόδιο τμήμα.

Εμείς είμαστε εδώ για να σχολιάσουμε το Batmobile. Το αυτοκίνητο του Batman το οποίο είναι πολύ διαφορετικό από όσα έχουμε δει στις προηγούμενες ταινίες της σειράς και μάλλον κάπως πιο ρεαλιστικό. Ξεχάστε τα αεροδυναμικά μαύρα supercars, με φτερά, πτερύγια και αεροτομές και απολαύστε ένα all time classic muscle car. Οι παραγωγοί της ταινίας περπατούν στο μονοπάτι που χάραξε ο Toreto με το Charger του 70 και παρά τις σχεδιαστικές και κατασκευαστικές προσπάθειες να μας μπουρδουκλώσουν, δεν το καταφέρνουν ιδιαίτερα, μιας και το νέο Batmobile με αυτό που μοιάζει περισσότερο από όλα είναι το Dodge Charger του 1970. 

Batmobile

Δεν είναι απολύτως ίδιο όμως καθώς έχουν γίνει πολλές αλλαγές. Βασικότερη όλων είναι αυτή στο πίσω μέρος, προκειμένου να χωρέσει ο θηριώδης V8 κινητήρας, αδιευκρίνιστης προελεύσεως και υποτιθέμενης ιπποδύναμης περί των 700 ίππων. Πρέπει να διευκρινίσουμε πως κρίνουμε το αυτοκίνητο με βάση την κινηματογραφική του παρουσία και όχι την πραγματική του.

Αυτός εδώ ο κύριος ας πούμε, κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες ώστε να πετύχει την κινηματογραφική με την πραγματική σύνδεση και αξίζει, αν δεν βαριέστε να τον παρακολουθήσετε για 25 λεπτά, αλλά εμείς προτιμάμε να απολαμβάνουμε την εντυπωσιακή σκηνή του κυνηγητού, παρά να σπαταλήσουμε τόση φαιά ουσία για το αν το τιμόνι του Batmobile υπάρχει στην αγορά ή το έφτιαξαν για την ταινία. Εξάλλου τι σημασία έχει αν το Batmobile έχει έναν κινητήρα που φαίνεται και έναν άλλον να το κινεί. Αυτά είναι λεπτομέρειες. 

Και αυτό διότι δεν είμαστε καμμένοι με τον Batman, ούτε και με το Batmobile εδώ που τα λέμε, όπως αυτός ο birdie num num που πήγε και αγόρασε απ’ ευθείας και το die cast του Batmobile υπό κλίμακα 1:18 ώστε να μας προσφέρει ένα unboxing απολαυστικό, κυρίως χάρη στην πακιστανοαγγλική περιγραφή του. 

Για τις κινηματογραφικές ανάγκες του Batman φτιάχτηκαν τέσσερα διαφορετικά Batmobiles. Ένα για τις λήψεις του πρωταγωνιστή στο εσωτερικό, το οποίο δεν το οδηγούσε. Ένα ηλεκτρικό, βασισμένο στο Tesla, για τις λήψεις σε εσωτερικό χώρο και τη νύχτα. Ένα rallycar για τις ανάγκες των κυνηγητών, το οποίο οδηγούσε φυσικά ο κασκαντέρ και ένα ακόμη που είχε τον κασκαντέρ-οδηγό πάνω στον ουρανό σε προσαρμοσμένη θέση για τις λήψεις κατά τις οποίες ο Robert Pattinson έπρεπε να οδηγεί. 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το trailer της ταινίας. 

Kαι επειδή δεν θέλω να σας σποιλάρω βάναυσα, να ξέρετε οτι μπορείτε να βρείτε online και την σκηνή του κυνηγητού. Δεν σας το είπα εγώ όμως!

Best of Network