Μιλήσαμε με τον επικεφαλής styling της Hyundai για το Ioniq 6

Όταν παρουσιάστηκε το Hyundai Ioniq 6 σε πιάσαμε στα πράσα να το κοιτάς με σκεπτικισμό. Γι' αυτό ζητήσαμε από τον επικεφαλής styling της Hyundai να μας εξηγήσει κάποια πράγματα

Υπάρχει η πιθανότητα να σκέφτεσαι πώς η Hyundai ίσως κάτι δεν έκανε καλά -για πρώτη φορά μετά από χρόνια- όσον αφορά την σχεδίαση του αμιγώς ηλεκτρικού Hyundai Ioniq 6. Έχουμε δει πλέον πολλές φωτό και έχουμε αρκετά στοιχεία του αυτοκινήτου,  με το οποίο η Hyundai θέλει να "φάει" την Tesla. Επειδή όμως υπάρχουν κάποια -όχι και τόσο θετικά- σχόλια για την σχεδίαση του, αποφασίσαμε να μιλήσουμε με τον πλέον υπεύθυνο: τον επικεφαλής styling της Hyundai.

hyundai ioniq 6

Για να το θέσουμε ευγενικά το νέο Ioniq 6 είναι κάπως... προκλητικό. Άλλα -όπως συμβαίνει πάντa- τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Είναι ένα αυτοκίνητο που είναι απολύτως συνεπές με τις σχεδιαστικές επιρροές του. Και μιλάμε για σούπερ επιρροές. 

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Hyundai Ioniq 6

Η χρονομηχανή της Hyundai σταμάτησε στα μέσα της δεκαετίας του 1970 για το Ioniq 5 που έτυχε εκστασιαστικής υποδοχής, αλλά αυτή τη φορά πάμε ακόμα πιο πίσω, στις δεκαετίες του 1920 και του 1930, μια θεαματικά δημιουργική εποχή για τον σχεδιασμό αυτοκινήτων.

Τότε, η μόδα ήταν ο εξορθολογισμός και τα αποτελέσματα ήταν συχνά συναρπαστικά τρελά. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Δες τον Jason Barlow να σου κάνει μια άκρως ενδιαφέρουσα σχεδιαστική ανάλυση με τον επικεφαλής του τμήματος styling της Hyundai, Simon Loasby.

Best of Network