Γιατί τελικά δεν θα δούμε την ηλεκτρική restomod Mustang του 1967

Τα restomod μπορεί να είναι της μόδας, όμως η ύπαρξη αγοραστών γι' αυτά ειδικά όταν οι τιμές τους ξεφεύγουν, είναι κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένη.

Charge Cars Mustang 67

Ήταν πριν από περίπου μισό χρόνο, εκεί κάπου στα τέλη του 2023, όταν μαθαίναμε για ένα ακόμη εγχείρημα restomod, αυτή τη φορά από την βρετανική Charge Cars, που αφορούσε την Mustang Fastback του 1967. Αυτό που τότε ξεκίνησε ως ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο, σήμερα φαίνεται να καταρρέει.

Διαβάστε Επίσης

Το Charge Cars '67 αποτελούσε βασικά την ηλεκτρική αναβίωση της Ford Shelby Mustang του 1967. Επρόκειτο να έρθει με μια μπαταρία τοποθετημένη στο πάτωμα, ένα μοντέρνο εσωτερικό, ισχύ 536 ίππων και ροπή 1.500 Nm. Η Ford είχε δώσει ακόμη και άδεια στην Charge Cars, για να κατασκευάζει η ίδια τα τμήματα του αμαξώματος που απαιτούσε το εγχείρημά της.

Charge Cars Mustang 67

Όλα αυτά ακούγονται υπέροχα, αλλά η Charge Cars δεν κατάφερε να βρει αγοραστές. "Όπως πολλοί κατασκευαστές στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων, αντιμετωπίσαμε πρόσφατα σημαντικές προκλήσεις. Με βαθιά θλίψη σας ενημερώνουμε ότι, από τις 31 Μαΐου 2024, η Charge Cars Ltd έχει τεθεί σε καθεστώς Διαχείρισης”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο Mark Smith και ο Stephen Cork της Cork Gully LLP έχουν διοριστεί ως κοινοί διαχειριστές των υποθέσεων, των επιχειρήσεων και της περιουσίας της εταιρείας", αναφέρεται σε ανάρτησή της.

Το τίμημα ήταν πολύ υψηλό

Charge Cars Mustang 67

Η περίπτωση της Charge Cars αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πόσο δύσκολο μπορεί να είναι το να τα καταφέρεις στη σύγχρονη σκηνή της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το '67 ήταν πραγματικά ένα πολύ ενδιαφέρον project, που θεωρήθηκε βέβαιο πως θα φαίνονταν ελκυστικό σε πολλούς. Και ο αρχικός στόχος, ήταν να κατασκευαστούν 499 αντίτυπα.

Απ' ότι φαίνεται όμως, η Charge δεν κατασκεύασε τελικά ούτε μία έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου. Χωρίς αμφιβολία, η τιμή των 350.000+ ευρώ που όρισε για το restomod της, έπαιξε το ρόλο της στην ατυχή κατάληξη.

Charge Cars Mustang 67

Η εξέλιξη αυτή θα πρέπει σίγουρα να προβληματίσει κάποιες άλλες εταιρείες με παρόμοιες φιλοδοξίες. Και όπως θα έχεις παρατηρήσει, τα restomod είναι πολύ της μόδας αυτή την εποχή. Βέβαια, από την παρουσίαση ενός πλάνου, μέχρι τη στιγμή που ένα αυτοκίνητο βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής, υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Η Charge Cars ωστόσο, εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν χάθηκε κάθε ελπίδα για το '67 στο μέλλον. "Πιστεύουμε πραγματικά ότι αυτό δεν είναι το τέλος για το '67 και διερευνούμε όλες τις οδούς για να επιστρέψουμε στο σωστό δρόμο". Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, η αλήθεια όμως είναι πως θα θέλαμε πολύ να βλέπαμε έστω κάποια από αυτά τα 499 αντίτυπα να κυκλοφορούν κάποια στιγμή στους δρόμους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network