11 κλασικά αυτοκίνητα που λατρέψαμε στο Pebble Beach

Pebble Beach 2023 - 1937 Mercedes-Benz 540K Special Roadster

Αν μετρήσεις την παρακάτω λίστα με οικονομικούς όρους θα τρελαθείς για αυτό ας ασχοληθούμε με την αξία των παρακάτω αντικειμένων σαν αυτοκίνητα και σαν αυτό που είναι. Κλασικές κατασκευές, ενίοτε αριστουργήματα που δημιουργούν υπεραξίες για τις εταιρείες που τα έχουν φτιάξει και για τους εκατομμυριούχους που τα διαθέτουν και τα επιδεικνύουν. 

Pebble Beach 2023 - 1937 Mercedes-Benz 540K Special Roadster

Πάμε να δούμε εκείνα που μας εντυπωσίασαν στο Pebble Beach την εκδήλωση που όπως συμβαίνει παραδοσιακά, έτσι και φέτος έκλεισε το δεκαήμερο εκδηλώσεων στο Monterey Car Week

Mercedes-Benz 540K Special Roadster

Pebble Beach 2023 - 1937 Mercedes-Benz 540K Special Roadster

Το "καλύτερο του show", ο τίτλος που θέλουν όλοι οι ιδιοκτήτες για τα αυτοκίνητά τους ανήκει για φέτος σε αυτήν την Mercedes 540Κ που είχε παραγγείλει ο βασιλιάς του Αφγανιστάν κάποτε και την είχε εξατομικεύσει, καθώς το customization αποδεικνύεται πως υπήρχε από το 1930 και ίσως και νωρίτερα.

Talbot-Lago T150C SS Figoni et Falaschi Teardrop Coupe 

Pebble Beach 2023 - 1939 Talbot-LAgo T150C

To συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ένα από τα πιο πολυγιορτασμένα αυτοκίνητα στον κόσμο ίσως. Είναι κάτι σαν τον Michael Jordan των κλασικών αυτοκινήτων. Δεν υπάρχει show στο οποίο να μην κερδίζει μια διάκριση ή μια εύφημο μνεία για την παρουσία του και δεν υπάρχει στιγμή να μένει κενό από κόσμο το περίπτερο που το φιλοξενεί. Φαίνεται πως ο Figoni και ο Falaschi βρήκαν μια μαγική συνταγή να μαγνητίζουν τις αισθήσεις όσων βλέπουν το αυτοκίνητο.

Delahaye 165 Figoni et Falaschi Cabriolet 

Pebble Beach 2023 - 1939 Delahaye 165 Figoni et Falaschi

Η απόδειξη πως οι Γάλλοι Figoni και Falaschi ήξεραν να σχεδιάζουν αυτοκίνητα που αν μη τι άλλο ήταν διαφορετικά και σαγηνευτικά είναι αυτή η Delahaye, που θεωρείται από εκείνους που ξέρουν από αυτά ως το πιο αρμονικό σχέδιο που έκανε ποτέ το γαλλικό δίδυμο.

Bugatti Type 57 Atalante 

Pebble Beach 2023 - 1937 Bugatti Type 57 Atalante

To 1937 είναι μια από τις σημαντικότερες χρονιές, της σημαντικότερης δεκαετίας για την αυτοκίνηση, όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα. Τα αυτοκίνητα εκείνης της περιόδου σήμερα είναι μοσχοπουλημένα και νικητές στα Concours του κόσμου. Αυτή η Bugatti Type 57 Atalante δεν κέρδισε, αλλά μόνο και μόνο το γεγονός πως την έχει σχεδιάσει ο ίδιος ο Jean Bugatti την καθιστά μια από τις αγαπημένες μας. 

Ford GT40 MK1

Pebble Beach 2023 - 1965 Ford GT40 MK1

Άχαστο είναι το Ford GT40 MK1 στην κατηγορία των μεταπολεμικών σπορ αυτοκινήτων. Είναι πολύ φυσιολογικό για ένα από τα σημαντικότερα αυτοκίνητα της εταιρείας και ένα τόσο αριστουργηματικά διατηρημένο GT40 όπως αυτό που απέσπασε το βραβείο στο φετινό Pebble Beach. 

Aston Martin DB2/4 Bertone Coupe 

Pebble Beach 2023 - 1955 Aston Martin DB2/4

Αυτή η Aston Martin είναι ίσως η πιο υποτιμημένη Aston που υπάρχει. Κατασκευάστηκαν μερικές εκατοντάδες μόνο σε μια παραγωγή που κράτησε για λίγα χρόνια. Μετέφερε την Aston Martin από τα προηγούμενα σχήματά της σε αυτά που την έχουν κάνει σήμερα μια εμβληματική σπορ φίρμα, αλλά παρόλα αυτά δεν πωλείται αντί εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Όχι ότι πωλείται κιόλας συχνά. Στο Pebble Beach κέρδισε στην κατηγορία των μεταπολεμικών αυτοκινήτων τουρισμού. 

Lamborghini Espada Series 2

Pebble Beach 2023 - 1971 Lamborghini Espada

H Espada είναι μια τετραθέσια Lamborghini που σχεδίασε ο Marcello Gandini. Επειδή όμως είναι Lamborghini διαθέτει και έναν V12 3,9 λίτρων, γιατί ο Ferruccio δεν έβλεπε ποιος ο λόγος αυτό που μπορούν να απολαύσουν δύο άνθρωποι να μην μπορούν να το απολαύσουν τέσσρις. Δεν κέρδισε στην κατηγορία του, κερδίζει πάντα τις καρδιές μας.

Lamborghini Espada Rat Rod 

Pebble Beach 2023 - 2018 Lamborghini Espada Rat Rod

Αδιανόητα τρελή έμπνευση από την Danton Arts Kustoms που προέκυψε το 2018 για να γιορτάσει η Lambo. Δεν είναι κλασική με την έννοια των υπολοίπων κλασικών είναι όμως ένα κλασικό και εντυπωσιακό concept υπηρετώντας στο ακέραιο την έννοια των πρωτοτύπων.

McLaren MP4/4

Pebble Beach 2023 - 1988 McLaren MP4/4

Έχοντας περάσει από τα χέρια του Ayrton Senna στην Ιαπωνία και από εκείνα του Alain Prost στην Βραζιλία, το συγκεκριμένο μονοθέσιο μας θύμισε στο Pebble Beach γιατί η επέτειος 60 ετών της McLaren αξίσει εορτασμούς και τυμπανοκρουσίες.

Porsche 901 Prototype "Quickblau" 

Pebble Beach 2023 - 1963 Porsche 901 Prototype

Αυτό λέει ήταν το πρώτο πρωτότυπο της Porsche που εφοδιάστηκε με τα διάσημα πέντε στρογγυλά καντράν στο ταμπλό. Σημαντικό δεν λέω, αλλά μήπως το γεγονός πως κάποτε το είχε στην κατοχή του ο Ferdinand Piech και μετά βρέθηκε στα χέρια του κορυφαίου μηχανικού της Porsche, Hans Mezger, είναι πιο σημαντικό; Α, και πλέον είναι του Alois Ruf, της Ruf.

Kurtis Sorrell SR-100 Roadster 

Pebble Beach 2023 - 1953 Kyrtis Sorrell SR-100

Αν αναρωτιέσαι τιναφτό, καλά κάνεις, γιατί στο φετινό Pebble Beach ήταν η πρώτη εμφάνιση του SR-100 Roadster εδώ και 70 χρόνια. Φτιαγμένο πάνω σε σασί από το Indy500 με θηριώδη αμερικανικό κινητήρα που διαθέτει έξι καρμπυρατέρ, είναι το μοναδικό με αλουμινένιο αμάξωμα και είχε εμφανιστεί άλλη μια φορά το 1953, αμέσως μετά την κατασκευή του. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network