Νέα γέφυρα τονώνει τουριστική περιοχή-έγιναν τα εγκαίνια

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς εγκαινίασε την νέα γέφυρα στην περιοχή Μάκρωνα που θα δώσει πνοή ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Γέφυρα Μάκρωνα Κύθηρα Εγκαίνια Χαρδαλιάς

Με τα εγκαίνια του έργου ανακατασκευής της γέφυρας Μάκρωνα ολοκληρώθηκε, το απόγευμα της Τρίτης, η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά στο νησί των Κυθήρων και των γειτονικών Αντικυθήρων. Το έργο, που πραγματοποιήθηκε με πόρους της Περιφέρειας Αττικής, αφορά την κατασκευή νέας γέφυρας προς αντικατάσταση της παλαιάς, η οποία κατεδαφίστηκε, στο σημείο όπου το ρέμα του Μάκρωνα τέμνει την οδό Φριλιγκιάνικα – Παλαιόπολη.

Διαβάστε Επίσης

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς: "Η ανακατασκευή της γέφυρας Μάκρωνα αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την οδική ασφάλεια, την καθημερινότητα των κατοίκων των Κυθήρων, καθώς και της ενίσχυσης της τουριστικής ανάπτυξης στο νησί. Η Περιφέρεια Αττικής, με συνέπεια και υπευθυνότητα, συνεχίζει να επενδύει σε έργα υποδομής που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και ενισχύουν την ασφάλεια των πολιτών. Αυτή η νέα γέφυρα δεν είναι απλώς ένα τεχνικό έργο, αλλά ένα σύμβολο της δέσμευσής μας να στηρίξουμε τα Κύθηρα με υποδομές που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας. Ένα σύμβολο της δέσμευσής μας ότι κανένας πολίτης της Αττικής, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο δεν θα αισθάνεται μόνος".

Γέφυρα Μάκρωνα Κύθηρα Εγκαίνια Χαρδαλιάς

Η σύμβαση του έργου, δαπάνης 1.178.439,82 ευρώ, περιλάμβανε την κατασκευή γέφυρας από οπλισμένο σκυρόδεμα, μήκους 29 μέτρων και πλάτους 7,50 μέτρων, με πεζοδρόμια μεταβλητού πλάτους από 1 έως 1,90 μέτρων. Εκτός από την κύρια κατασκευή, έγιναν διαπλατύνσεις για την προσαρμογή του οδοστρώματος και τοποθετήθηκαν στηθαία ασφαλείας συγκράτησης και κάθετης σήμανσης. 

Γέφυρα Μάκρωνα Κύθηρα Εγκαίνια Χαρδαλιάς

Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης είχε επισκεφθεί το Δημαρχείο Κυθήρων, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κυθήρων και Αντικυθήρων, κ. Στράτο Χαρχαλάκη, τους αντιδημάρχους και λοιπά μέλη της διοίκησης. Στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τέθηκαν τα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ έργα της περιοχής καθώς επίσης και όσα είναι ώριμα να ενταχθούν.


Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής στα Κύθηρα επιβεβαιώνει τη συνεχή δέσμευση της Περιφέρειας για την υποστήριξη και ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων με έργα που ενισχύουν την κοινωνική και οικονομική ευημερία.

Γέφυρα Μάκρωνα Κύθηρα Εγκαίνια Χαρδαλιάς

Τον κ. Χαρδαλιά συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Γιάννης Βουτσινάς, η Ειδική Γραμματέας της Περιφέρειας Έλενα Ράπτη και ο Διευθυντής Γραφείου Περιφερειάρχη Γιώργος Χαλκιάς.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network