Η Alfa Romeo Junior Veloce θα έχει 280 ίππους-γιατί άλλαξε ιπποδύναμη

Η Alfa Romeo Junior Veloce δεν θα έχει την ιπποδύναμη που είχε αρχικά ανακοινώσει η εταιρεία και ήταν 240 ίπποι. Όπως βλέπετε δεν αλλάζουν μόνο όνομα οι Ιταλοί...

Alfa Romeo Junior 2024

Η μοίρα της Alfa Romeo Junior είναι να δέχεται διευκρινιστικές αλλαγές. Το αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε ως Alfa Romeo Milano και μετονομάστηκε σε Alfa Romeo Junior, είναι έτοιμο να υποδεχτεί την έκδοση Veloce που θα είναι η ισχυρότερη με τον αμιγώς ηλεκτρικό κινητήρα αλλά δεν θα διαθέτει 240 ίππους, όπως είχε αρχικά ειπωθεί. Θα διαθέτει 280. 

Alfa Romeo Junior 2024

Αυτή η αλλαγή είναι για καλό λοιπόν και η Stellantis φρόντισε να μας ενημερώσει για το γεγονός πριν την αποκάλυψη της Alfa Romeo Junior Veloce και να τονίσει πως οι μηχανικοί της εταιρείας, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να αυξήσουν τη μέγιστη ισχύ της στους 280 ίππους και την ροπή στα 345 Nm.

Διαβάστε Επίσης

Η συγκεκριμένη εκδοχή του ηλεκτρικού κινητήρα έχει δεχτεί τη φροντίδα της Alfa Romeo και κάνει ντεμπούτο στην Junior που εξελίχθηκε στις εγκαταστάσεις του Balocco. Εκεί δηλαδή όπου οι καλύτεροι μηχανολόγοι και οδηγοί της μάρκας ρυθμίζουν με πάθος ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια θρυλικών μοντέλων όπως οι 4C, 8C, Giulia & Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA και 33 Stradale.

Μεταξύ των διαδρομών του Ιταλικού οδηγικού παραδείσου είναι και η χάραξη "Langhe” που ξεπερνά τα 20 km σε μήκος και προσομοιάζει τέλεια τις πλέον απαιτητικές συνθήκες που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο δρόμο. 

Alfa Romeo Junior 2024

Διαβάστε Επίσης

Εκτός από τον ισχυρότερο κινητήρα, η κορυφαία Junior διαθέτει και πολλές ακόμα μηχανολογικές βελτιώσεις σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εκδόσεις της γκάμας. Σκοπός τους δεν είναι άλλος από τη μεγιστοποίηση των επιδόσεων, του κρατήματος και κυρίως της οδηγικής απόλαυσης που αποτελεί μέτρο σύγκρισης για την κατηγορία των B-SUV.

Alfa Romeo Junior 2024


Για παράδειγμα η κρεμαγέρα έχει λόγο μετάδοσης 14,6:1, η ανάρτηση είναι 2,5 cm χαμηλωμένη και τα φρένα αποτελούν τεράστιοι εμπρός δίσκοι διαμέτρου 380 mm με 4πίστονες μονομπλόκ δαγκάνες. Ταυτόχρονα, τη μέγιστη πρόσφυση του εμπρός συστήματος εγγυώνται το Torsen διαφορικό και οι τροχοί 20" με σπορ ελαστικά χαμηλού προφίλ που επιπλέον εξασφαλίζουν κορυφαία ακρίβεια και αμεσότητα.
Alfa Romeo Junior 2024

Να υπενθυμίσουμε πως το ίδιο σύστημα με την Junior Veloce θα έχει θεωρητικά και η Lancia Ypsilon HF που ανακοινωθηκε πρόσφατα με 240 ίππους και έχει ενδιαφέρον να δούμε αν οι μηχανικοί της Stellantis ασχολήθηκαν μόνο με την Junior ή και με το άλλο θρυλικό όνομα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network