Σε ποια χώρα η Audi επενδύει 1 δισ. ευρώ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Audi έχει ήδη αρχίσει να εγκαθιστά τον απαραίτητο εξοπλισμό στον υπάρχον εργοστάσιό της για την παραγωγή ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Audi Q6 e-tron Quattro

Η Audi, εταιρία του ομίλου της VW, θα επενδύσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε έργα υποδομών και εξοπλισμό για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιό της, στην πολιτεία Puebla του Μεξικού, δήλωσε πρόσφατα ο κυβερνήτης της, Sergio Salomon.

Σημειώνεται ότι η Audi επιβεβαίωσε την είδηση. Η επένδυση θα οδηγήσει στη δημιουργία 500 νέων θέσεων εργασίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της Puebla.

Διαβάστε Επίσης

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Audi Mexico, Tarek Mashhour και ο κυβερνήτης Salomon στοχεύουν να μετατρέψουν την πολιτεία σε κόμβο για τα ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Η Audi Mexico έχει ήδη αρχίσει να εγκαθιστά τον εξοπλισμό που απαιτείται για την παραγωγή του μοντέλου (που ωστόσο δεν είναι γνωστό αν θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό ή PHEV).

"Η Audi México είναι μια εταιρεία που κινείται προς το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας", ανέφερε η εταιρία σε μια σύντομη ανακοίνωση στις 12 Ιουνίου. "Ως εκ τούτου, έχει χώρο στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης του ομίλου Audi. Το εργοστάσιο της Audi στην πολιτεία Puebla είναι έτοιμο να ξεκινήσει το έργο της ηλεκτροκίνησης και να συνεχίσει να συνεισφέρει με το πλήρες δυναμικό του στην τεχνολογία e-tron".

Διαβάστε Επίσης

Η κατασκευή του εργοστασίου, που βρίσκεται στην San Jose Chiapa, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την πόλη Puebla (πρωτεύουσα της ομώνυμης πολιτείας του Μεξικού), ξεκίνησε το 2013 και το 2023, στο ορόσημο των 10 ετών λειτουργίας του, είχαν "βγει” από τη γραμμή παραγωγής του 175.626 Audi Q5. To εργοστάσιο απασχολεί 5.000 εργαζόμενους, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας.

"Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στο Μεξικό ενισχύεται, καθώς υπάρχει η βεβαιότητα ότι η χώρα μας αναπτύσσεται οικονομικά", ανάρτησε ο Salomon στον λογαριασμό του στο X (πρώην twitter). Τα σχόλιά του ήρθαν λίγες ώρες αφότου η εκλεγμένη πρόεδρος του Μεξικού Claudia Sheinbaum Pardo, προσπάθησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την προτεινόμενη δικαστική μεταρρύθμιση, υποσχόμενη ότι η χώρα θα διατηρήσει το κράτος δικαίου, ενώ δήλωσε ότι σκοπεύει να προωθήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις.

Ο CEO της Audi, Gernot Doellner, δήλωσε τον Μάρτιο ότι η αυτοκινητοβιομηχανία παραμένει προσηλωμένη στη στρατηγική της σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει φέτος και την επιβράδυνση των πωλήσεων των ηλεκτρικών μοντέλων.

Με πληροφορίες από το Automotive News Europe

Διαβάστε Επίσης

Best of Network