Γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάνουν λιγότερα ατυχήματα σε σχέση με τα θερμικά

Μια νέα μελέτη της Γερμανικής Ένωσης Ασφαλίσεων (GDV) αποκάλυψε του λόγους που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εμπλέκονται σε λιγότερα ατυχήματα σε σχέση με τα θερμικά.

Ατύχημα αυτοκινήτου μαύρο κουτί

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε ατύχημα σε σχέση με τα συμβατικά οχήματα. Μελέτη της Γερμανικής Ένωσης Ασφαλίσεων (GDV) αποκάλυψε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι οριακά πιο ασφαλή.

Το συμπέρασμα της έρευνας προήλθε μετά την σύγκριση που έκανε η Ένωση σε 37 ζευγάρια παρόμοιων ηλεκτρικών και συμβατικών αυτοκινήτων για τρία χρόνια.

Διαβάστε Επίσης

Η ανάλυση αποκάλυψε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εμπλέκονται σε 5-10% λιγότερα ατυχήματα από τον μέσο όρο που υπάρχει μεταξύ των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE), καταρρίπτοντας την εντύπωση ότι η στιγμιαία μέγιστη ροπή των ηλεκτρικών και τα ελαφρώς διαφορετικά χαρακτηριστικά οδήγησης αυξάνουν τους κινδύνους για την οδική ασφάλεια.

Η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της GDV, Anja Kafer-Rohrbach ανέφερε ότι αυτό συμβαίνει και γιατί οι οδηγοί των ηλεκτρικών αυτοκινήτων πηγαίνουν συνήθως με μικρότερες ταχύτητες προκειμένου να αυξήσουν την ηλεκτρική αυτονομία των οχημάτων τους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network