Το Adamastor Furia είναι η Aston Martin Valkyrie των "φτωχών"

Αν η Aston Martin Valkyrie σου φαίνεται ακριβή, το Furia (που την θυμίζει ύποπτα) έχει 650 ίππους και κοστίζει “μόλις” 1,6 εκατομύρια ευρώ.

Adamantor Furia Supercar από Πορτογαλία

Δεν είσαι διατεθειμένος να δώσεις τα περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά μιας Aston Martin Valkyrie; Θέλεις να σνομπάρεις όλους τους κοινότοπους κατασκευαστές supercar για να αγοράσεις κάτι από μια άγνωστη startup και να σου μείνουν ρέστα περίπου ένα εκατομμύριο; Μην το σκέφτεσαι άλλο: Ιδού το Adamastor Furia.

Adamantor Furia Supercar από Πορτογαλία


Χαρακτηρίζεται -ή αυτοαποκαλείται- ως το πρώτο πορτογαλικό supercar, μοιάζει λίγο με Valkyrie (ή πολύ, εξαρτάται αν σου αρέσει η Valkyrie), δεν είναι ηλεκτρικό (πλέον πρέπει να το αναφέρουμε ως disclaimer) και χρησιμοποιεί έναν V6 3,5 λίτρων και 650 ίππων που προέρχεται από τη Ford.Μέτα την πλάκα, αρχίζουν τα καλά: το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και το βάρος περιορίζεται στα 1.100 κιλά - περίπου. Κάνε τη διαίρεση με την ισχύ και παραδέξου ότι σου κόπηκε κάπως η σκωπτική διάθεση. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 300 χλμ./ώρα, ενώ τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 3,5 δευτερόλεπτα. Αξιοπρεπείς αριθμοί, αλλά καθόλου εντυπωσιακοί στις μέρες μας, ειδικά το νούμερο για τα 0-100.

Adamantor Furia Supercar από Πορτογαλία


Η Adamastor μας λέει ότι το φαινόμενο Venturi του πατώματος, παρέχει 1.000 κιλά downforce όταν η ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι 250 χλμ./ώρα, ότι θα παραχθούν 60 μονάδες (αν βεβαίως υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον) καθώς επίσης και ότι θέλει να ανταγωνιστεί "την Aston Martin την Valkyrie, αλλά και μάρκες όπως η Pagani, η Koenigsegg, η Rimac". Ουδέν σχόλιο, αλλά αν επανακάμψει αυτή η καυστική διάθεση, δεν θα σε παρεξηγήσουμε.
Adamantor Furia Supercar από Πορτογαλία


Η Adamastor εδρεύει βόρεια του Πόρτο και κατασκευάζει αμαξώματα από και ρεζερβουάρ από carbon, αλλά και πτέρυγες ανεμογεννητριών για διάφορους πελάτες. Πίσω στο 2018, είχε παρουσιάσει τα σχέδιά της για ένα σπορ αυτοκίνητο με την κωδική ονομασία P003RL, αλλά τώρα πιστεύει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να το παρουσιάσει με σάρκα και οστά, ανθρακονήματα και μέταλλο. Χωρίς καμία ειρωνεία λοιπόν, καλή τύχη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network