Επίσημο: Ολοκαίνουργιος V8 twin turbo και 3 ηλεκτροκινητήρες για την επόμενη Lamborghini Huracan

Θα τοποθετηθεί στον διάδοχο της Huracan, ένα υβριδικό μοντέλο με απόδοση 800 ίππων και κόκκινο στις 10.000 σ.α.λ.

Lamborghini V8 twin turbo

Είναι επίσημο. Η Lamborghini επιβεβαίωσε ότι ο αντικαταστάτης της Huracan θα τροφοδοτείται από έναν V8 twin-turbo 4.0 λίτρων και μια τριπλέτα ηλεκτροκινητήρων τοποθετημένων στο πίσω μέρος. Ναι, θα είναι υβριδική.

Διαβάστε Επίσης

Αλλά πριν αρχίσει να σε πιάνει κατάθλιψη για την απώλεια του ήχου του V10 5.2 λίτρων της Huracan, θα πρέπει να σου πούμε πως ο νέος V8 αναμένεται να έχει έναν εξίσου εθιστικό ήχο και θα περιστρέφεται μέχρι την περιοχή των 10.000 σ.α.λ.

Lamborghini Huracan

Η ολοκαίνουργια μονάδα θα τροφοδοτήσει αυτό στο οποίο η Lamborghini προς το παρόν αναφέρεται με την κωδική ονομασία "634". Και όχι, αυτή η ονομασία δεν αποτελεί αναφορά στην ισχύ του κινητήρα. Το νέο μοντέλο θα αποδίδει στην πραγματικότητα 800+ ίππους και 730 Nm ροπής, μέσω του ίδιου αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων της Revuelto. Εξακολουθεί να σου λείπει ο V10;

Lamborghini V8 twin turbo

Η Lamborghini λέει ότι αυτός ο κινητήρας έχει δημιουργηθεί σε λευκό χαρτί, κάτι που δεν αποτελεί και μεγάλη έκπληξη, δεδομένου ότι οι μηχανικοί της ιταλικής εταιρείας έπρεπε να βρουν χώρο για να τοποθετήσουν τον μετατροπέα και την ηλεκτρική μονάδα, μεταξύ του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη.

Lamborghini Huracan

ηλεκτροκινητήρες μπορούν να προσθέσουν 150 ίππους και 300 Nm επιπλεον. Δεν είναι άσχημα. Έχοντας αυτό κατά νου, η Lamborghini ισχυρίζεται ότι το νέο αυτοκίνητο θα "ξεπεράσει" τη γκάμα της Huracan όσον αφορά τις επιδόσεις και το "οδηγικό συναίσθημα". Εντάξει, δεν περιμέναμε να μας πουν ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, έτσι δεν είναι;

Η 634 αναμένεται να λανσαριστεί αργότερα μέσα στο 2024, με τη Lamborghini να βαδίζει πλέον σταθερά προς το ηλεκτροκίνητο μέλλον της, έχοντας ήδη στο ενεργητικό της την Revuelto.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network