Αυξήθηκαν οι πωλήσεις ηλεκτρικών μεγάλης φίρμας

Η εταιρεία πούλησε περισσότερα από 17.000 ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 7% του συνολικού όγκου των λιανικών της πωλήσεων.

Kia EV6 2024

Η Kia αναφέρει ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων της τον Απρίλιο ανήλθαν σε 261.022, που μεταφράζεται σε ποσοστό αύξησης 0,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Οι συνολικές πωλήσεις κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2024 ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο μονάδες, μειωμένες κατά 0,6% σε σχέση με πέρυσι.

Παρά τις σχετικά σταθερές συνολικές πωλήσεις, οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Kia συνέχισαν να αυξάνονται ραγδαία. Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει να διατηρήσει τη δυναμική των πωλήσεων EV με την κυκλοφορία του νέου αμιγώς ηλεκτρικού EV3 και του ανανεωμένου μοντέλου EV6 που προγραμματίζονται για το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Kia EV6 2024
Το EV6 είχε την μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις ηλεκτρικών της Kia

Σύμφωνα με την Kia, οι ταξινομήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανήλθαν σε 17.140 μονάδες τον Απρίλιο. Αυτό σημαίνει μια διεύρυνση της τάξεως του 90% σε σχέση με ένα χρόνο πριν (κατ' εκτίμηση, καθώς δεν είναι διαθέσιμα όλα τα στοιχεία για το 2023). Το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο συνολικό όγκο της μάρκας έφτασε σχεδόν το 7%.

Οι λιανικές πωλήσεις των ηλεκτρικών περιλαμβάνουν πολλά μοντέλα όπως τα: EV3, EV5, EV6, EV9, Niro EV, Niro Plus EV, Soul EV καθώς και τα μοντέλα Ray EV και Bingo EV που απευθύνονται αποκλειστικά στην Κορεατική αγορά.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network