H νέα Continental GT θα είναι η ισχυρότερη Bentley και υβριδική

H 4η γενιά της Continental GT έρχεται με υβριδική τεχνολογία και θα αποτελέσει το ισχυρότερο όχημα στην ιστορία της Bentley.

Bentley Continental GT hybrid

To πρώτο μοντέλο της Bentley που θα κινείται με το νέο υβριδικό σύστημα της βρετανικής υπερπολυτελούς μάρκας, θα κάνει το ντεμπούτο του τον προσεχή Ιούνιο. Πρόκειται για την Continental GT, η 4η γενιά της οποίας, θα είναι το ισχυρότερο όχημα στην ιστορία της εταιρείας, καθώς θα εφοδιάζεται με έναν V8 και ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που η Bentley ονόμασε Ultra Performance Hybrid.

Διαβάστε Επίσης

Με συνολική απόδοση 782 ίππων και ροπή που ανέρχεται στα εντυπωσιακά 1.000 Nm, η νέα Continental GT επωφελείται από την τελευταία γενιά του πλαισίου της Bentley που υπόσχεται εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά. Παράλληλα, θα έχει ηλεκτρική αυτονομία 80 χιλιομέτρων.

Bentley Continental GT hybrid

Το νέο υβριδικό σύστημα κίνησης έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς αποτελεί τον αντικαταστάτη του περίφημου κινητήρα W12, η παραγωγή του οποίου σταματά το ερχόμενο καλοκαίρι. Αναφορικά με τον θερμικό κινητήρα, αυτός είναι ένας V8 4.0 λίτρων με διπλό τούρμπο.

Πιστή στις γραμμές της Continental GT

Η Bentley έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του ανασχεδιασμένου κουπέ με καμουφλάζ, ωστόσο η σχεδίαση ακολουθεί ξεκάθαρα τις γραμμές της Continental GT. Άλλωστε οι αλλαγές στην εμφάνιση της Continental GT αποτελούσαν σε μεγάλο βαθμό βελτίωση του αρχικού σχήματος του μοντέλου που έκανε το ντεμπούτο του το 2002.

Η Continental GT παραμένει ένα κρίσιμο μοντέλο για την Bentley, καθώς είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο της μάρκας παγκοσμίως, πίσω μόνο από το SUV Bentayga. Η Bentley προβλέπει ότι θα κατασκευάσει την 100.000ή Continental GT στις αρχές του 2025.

Η βρετανική εταιρεία δήλωσε πως το επανασχεδιασμένο μοντέλο θα διαθέτει τετρακίνηση, τετραδιεύθυνση, ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και μια νέα σουίτα τεχνολογικών εφαρμογών.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network