Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δίνει 900 εκατ. ευρώ για εθελουσία

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία με τις περισσότερες πωλήσεις θέλει να μειώσει το προσωπικό της 20% και ξεκινά δίνοντας bonus 50.000 ευρώ σε όσους υπογράψουν εθελουσία.

ergostasio VW Bratislava

Ο όμιλος Volkswagen προσφέρει πακέτο αξίας 900 εκατομμυρίων ευρώ για εθελουσίες στους Γερμανούς υπαλλήλους σε μια προσπάθεια να μειώσει τον αριθμό εργαζομένων του.

Οι μακροχρόνια εργαζόμενοι στη διοίκηση θα λάβουν πριμοδότηση 50.000 ευρώ εάν αποφασίσουν να τερματίσουν πρόωρα τις συμβάσεις τους, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που είδε το Bloomberg.

Διαβάστε Επίσης

Οι εργαζόμενοι της VW έχουν προθεσμία μέχρι το τέλος Μαΐου για να εγγραφούν για το πριμ, το οποίο καταβάλλεται επιπλέον ενός πακέτου αποζημίωσης που καθορίζεται από τη μισθολογική βαθμίδα και τον χρόνο που έχει διανυθεί στην εταιρεία. 

Η πρόβλεψη για τις εξαγορές θα γίνει στο τρέχον τρίμηνο, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Arno Antlitz.

"Στόχος μας είναι να αντισταθμίσουμε αυτές τις επιπτώσεις στο σύνολο του έτους", δήλωσε ο Antlitz σε μια κλήση που συζητούσε τα τριμηνιαία κέρδη.

Η κίνηση αποτελεί μέρος της προσπάθειας της φίρμας VW να αυξήσει τις αποδόσεις και να αμφισβητήσει τη Stellantis και τους πιο ευέλικτους κινέζους ανταγωνιστές.

Ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της VW, Γκούναρ Κίλιαν, δήλωσε στα τέλη του περασμένου έτους ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα πρέπει να μειώσει το έμμεσο κόστος προσωπικού της κατά 20% προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της.

Πηγή: Automotive News Europe / Bloomberg

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network