World of Volvo: 10 αξιοθέατα του νέου υπέροχου μουσείου της σουηδικής φίρμας

Υψηλή αρχιτεκτονική, ιστορία, κινούμενα σχέδια και ένα Volvo P1800 που έχει στο οδόμετρο πάνω από 4,8 εκατ. διανυθέντα χιλιόμετρα είναι μεταξύ άλλων τα αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε στο νέο μουσείο της Volvo.

Nέο μουσείο Volvo

Άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το νέο μουσείο της Volvo στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, που εγκαινιάστηκε στις 14 Απριλίου. Mια σημαντική ημερομηνία για την εταιρεία που κλείνει φέτος 97 χρόνια ζωής.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο μουσείο World of Volvo θα αλλάζει, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα εκθέματά του δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να εντρυφήσουν στην ιστορία της εμβληματικής σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Nέο μουσείο Volvo

Εσωτερική δομή που μοιάζει με ένα τεράστιο δέντρο

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε όταν μπείτε σε αυτό το μουσείο-μαμούθ των 22.000 τετραγωνικών μέτρων είναι η τεράστια ποσότητα εκτεθειμένου ξύλου παντού – για την ακρίβεια πάνω από 2.200 τόνους. Και τότε θα συνειδητοποιήσετε ότι οι πυλώνες συγχωνεύονται για να σχηματίσουν πολλά σχήματα που μοιάζουν με δέντρα.

Ο συμβολισμός έχει και εξήγηση: Σε αυτό ακριβώς το σημείο πριν από 100 χρόνια, και κάτι παραπάνω, κάποιοι σημαντικοί άνθρωποι της Volvo φύτεψαν εδώ μερικούς σπόρους, οι οποίοι άνθισαν σε μερικά δέντρα… και κάπως έτσι δημιουργήθηκε η ιστορική αυτοκινητοβιομηχανία.

Το γραφείο του ιδρυτή της Volvo

Το γραφείο των ιδρυτών της εταιρείας

Οι εν λόγω άνθρωποι, των οποίων τα ονόματα ήταν Assar Gabrielsson και Gustaf Larson, κάθισαν σε αυτό ακριβώς το γραφείο για να επεξεργαστούν τα logistics για να ζωντανέψουν το όραμά τους. Αν κοιτάξετε αρκετά προσεκτικά, ίσως μπορείτε ακόμη και να εντοπίσετε μερικούς λεκέδες από ουίσκι.

Videowall νέο μουσείο Volvo

Πολλά δωμάτια καλειδοσκόπιων

Εάν τα παλιά θρανία και τα τεράστια δέντρα δεν σας απασχολούν, μην ανησυχείτε, γιατί μπορείτε να διαφύγετε σε ένα από τα πολλά δωμάτια καλειδοσκόπιων που έχουν κατά μέσο όρο 107% πιθανότητες να προκαλέσουν έκσταση. Η προσωπική μας αγαπημένη ήταν η αίθουσα έκρηξης χρωμάτων, όπου μπορούσες να κάθεσαι χαρούμενα και να κοιτάς τυχαία κινούμενα σχέδια για πολύ καιρό.

Διαβάστε Επίσης

Εξομοιωτής στο νέο μουσείο Volvo

Παιχνίδι προσομοίωσης ασφάλειας

Αν οι χρωματικές εκπομπές trippy δεν είναι επίσης από τα αγαπημένα σας, υπάρχουν αρκετοί προσομοιωτές στον δεύτερο όροφο που ελέγχουν την απόκρισή σας σε αντικείμενα στο δρόμο και την αντίληψή σας περί επίγνωσης του περιβάλλοντος για να καθορίσουν πόσο καλός οδηγός είστε. Μοιάζει λίγο με το Mario Kart, εκτός από το ότι οι μπανάνες αντικαθίστανται από λεωφορεία και τα power-ups αντικαθίστανται από τη διαίσθησή σας.

Φωτό στελεχών στο νέο μουσείο Volvo

Ολίγον από ιστορία

Ακολουθήστε το μονοπάτι γύρω από το τμήμα παιχνιδιών, θα εισέλθετε σε ένα διάδρομο όπου εμφανίζονται οι μηχανικές εξελίξεις της Volvo με την πάροδο των ετών. Εδώ μπορείτε να δείτε από τα συστήματα ασφαλείας της εταιρείας – πρωτοπόρος σε αυτό τον τομέα - έως τον επαναστατικό όσο και ισχυρό κινητήρα OV4 που κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1927.

Ασθενοφόρο Volvo

Ένα λεωφορείο από τη δεκαετία του 1940

Αυτό είναι ένα μεγάλο λευκό λεωφορείο ασφαλείας της δεκαετίας του '40. Είναι ένα από τα 75 παρόμοια οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για να μεταφέρουν τραυματίες στρατιώτες σε ιατρικές σκηνές κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και έχει τα σήματα του Σουηδικού Ερυθρού Σταυρού.

Volvo 850 T-5R

Το πιο περιποιημένο Volvo 850 στον κόσμο

Το Volvo 850 δεν ήταν το πιο φθηνό δημιούργημα της εταιρείας. Υπολογίζεται πως δαπανήθηκαν περί τα 16 δισ. σουηδικές κορώνες για την ανάπτυξή του. Ωστόσο, σε διάστημα έξι ετών πουλήθηκαν περισσότερα από 700.000 μοντέλα. Εδώ θα βρείτε ένα άψογα συντηρημένο δείγμα αυτού του μοντέλου.

Volvo YCC

Μοντέλα του πειραματικού σωλήνα

Ένα από τα concept cars της εταιρείας ήταν και το YCC (Your Concept Car) που παρουσιάστηκε το 2004 όπου αργότερα αποτέλεσε τη βάση εξέλιξης της σειράς S80. Στα ενδότερα της εταιρείας κυκλοφορούσε η φήμη πως όλες τις σημαντικές αποφάσεις για την εξέλιξη του YCC πάρθηκαν από μια ομάδα ταλαντούχων γυναικών.

Volvo P1800

Το P1800 των 4,8 εκατ. χλμ.

Αναμφίβολα το αστέρι ολόκληρου του μουσείου είναι αυτό το διάσημο μοντέλο P1800, το οποίο έχει στο οδόμετρο αρκετά εκατ. χλμ. που καλύπτουν την απόσταση από την γη στη σελήνη και πίσω για έξι φορές. Ανήκε στον αείμνηστο Irv Gordon, ο οποίος το κράτησε και το οδήγησε με μηδεν χιλιόμετρα από το εργοστάσιο το 1966 μέχρι τον θάνατό του το 2018. Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο κάλυπτε μια απόσταση 270 χλμ. κάθε μέρα συνεχόμενα επί 52 χρόνια. Απίστευτο και όμως αληθινό.

Volvo 760 GLE

Ο υπόλοιπος στόλος κληρονομιάς της Volvo

Και αν αυτά τα αυτοκίνητα δεν είναι αρκετά, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε δεκάδες άλλα μοντέλα από τον ιστορικό στόλο της εταιρείας διάσπαρτα στον δεύτερο όροφο. Αυτά περιλαμβάνουν από τα πιο παλιά μοντέλα όπως το PV 444 που εφοδιάζεται με το μοτέρ OV4 μέχρι τα πιο πρόσφατα και το κορυφαίο SUV XC90 πρώτης γενιάς.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network