Πότε ξεκινούν τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη-τι δήλωσε ο Σταϊκούρας

Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας χαιρέτησε την παραλαβή των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία ξεκινούν σύντομα τις διαδρομές τους.

Ηλεκτρικά Λεωφορεία ΟΣΥ Αθήνα Σταϊκούρας
Ηλεκτρικά Λεωφορεία Θεσσαλονίκη
Ηλεκτρικά Λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκη
Ηλεκτρικά Λεωφορεία ΟΣΥ Αθήνα
Ηλεκτρικά Λεωφορεία Θεσσαλονίκη
Ηλεκτρικά Λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκη
Ηλεκτρικά Λεωφορεία ΟΣΥ Αθήνα
Ηλεκτρικά Λεωφορεία ΟΣΥ Αθήνα
Ηλεκτρικά Λεωφορεία Θεσσαλονίκη
Ηλεκτρικά Λεωφορεία ΟΣΥ Αθήνα Αλεξοπούλου
Ηλεκτρικά Λεωφορεία ΟΣΥ Αθήνα
Ηλεκτρικά Λεωφορεία ΟΣΥ Αθήνα
Ηλεκτρικά Λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκη

Τα 140 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία βρίσκονται ήδη στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στην Αθήνα και αντιστοίχως 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία υποδέχτηκαν τα στελέχη του ΟΑΣΘ για την Θεσσαλονίκη

Ηλεκτρικά Λεωφορεία ΟΣΥ Αθήνα

Τις παραλαβές χαιρέτησαν ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταικούρας μαζί με την ηγεσία του Υπουργείου και επιβεβαίωσαν την τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την κυκλοφορία τους. 

Ηλεκτρικά Λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκη

Έτσι από τα τέλη Απριλίου οι αστικές συγκοινωνίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα έχουν να επιδείξουν μια σημαντική ποιοτική αναβάθμιση και μια μεγάλη ανανέωση στόλου, που ειδικότερα για την Θεσσαλονίκη, έχει μεγαλύτερη αξία. 

Αυτό γιατί ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης έβλεπε τα αμαξοστάσιά του να αδειάζουν συνεχώς το τελευταίο διάστημα και αυτή είναι η πρώτη φορά που γίνεται πραγματική ανανέωση του στόλου των συγκοινωνιών μετά από πολλά χρόνια. 

Στα ηλεκτρικά λεωφορεία που θα κυκλοφορούν από το τέλος Απριλίου θα προστεθούν άλλα 300 λεωφορεία φυσικού αερίου 12 και 18 μέτρων για τα οποία έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες. Η προμήθειά τους θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2025. 

Ηλεκτρικά Λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκη

Χρήστος Σταϊκούρας: "Υλοποιούμε την ανανέωση του στόλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη"

"Με μεθοδικότητα και συνέπεια υλοποιούμε, εντός χρονοδιαγραμμάτων, κάθε στόχο που έχουμε θέσει για την πραγματική αναγκαιότητα ανανέωσης του στόλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη". Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας στην εκδήλωση για την παρουσίαση των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων της Ο.ΣΥ. Α.Ε. παρουσία της Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιας για τις Μεταφορές, Χριστίνας Αλεξοπούλου και του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά. Όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας: "Είμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε ότι τα λεωφορεία βρίσκονται στην Ελλάδα. Όπως και οι φορτιστές βρίσκονται στην Ελλάδα και εκτιμούμε ότι θα είμαστε συνεπείς στα χρονοδιαγράμματα".

Δήλωση της Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιας για τις Μεταφορές, Χριστίνας Αλεξοπούλου:

"Με τα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία στην Αθήνα και τα 110 στη Θεσσαλονίκη κάνουμε πράξη μία ακόμη δέσμευση της Κυβέρνησής μας καθώς η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το μέλλον της αυτοκίνησης. Ταυτόχρονα όμως εκσυγχρονίζοντας τον στόλο των αστικών λεωφορείων βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών. 
Επενδύουμε σε λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας- φιλικά προς το περιβάλλον-, αθόρυβα υλοποιώντας έτσι μία σημαντική παρέμβαση για την  Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στην πορεία μας προς τις μεταφορές του 2030". 

Ηλεκτρικά Λεωφορεία ΟΣΥ Αθήνα Αλεξοπούλου
"Πολύ σύντομα τα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εργάζεται μεθοδικά, μαζί με τις διοικήσεις, με στόχο τη βελτίωση των μετακινήσεών μας αλλά και την αλλαγή της κουλτούρας για τους πολίτες. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παραμένει προσηλωμένο στην ανάπτυξη πιο πράσινων, πιο ασφαλών και πιο αποδοτικών μεταφορών".

Ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, δήλωσε:  

"Υποχρέωσή μας είναι να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών και σίγουρα τα ηλεκτρικά λεωφορεία αποτελούν μέρος αυτής. Οι αστικές συγκοινωνίες αποτελούν μέρος αυτής, καθώς και ηλεκτροκίνηση στο σύνολό της, είτε αφορά τα δημόσια είτε τα ιδιωτικά οχήματα. Η σημερινή είναι μία πολύ σημαντική μέρα γιατί αποδίδει καρπούς μία δύσκολη προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια όταν "βγάλαμε στον αέρα" έναν διαγωνισμό για νέα οχήματα, καθώς η τελευταία φορά που η χώρα μας αποφάσισε να πάρει λεωφορεία ήταν το 2007, όταν η τεχνολογία ήταν πολύ διαφορετική. Εν τέλει, τα καταφέραμε και σήμερα παρουσιάζεται το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συνεργαστήκαμε και ιδιαιτέρως, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που έχει σταθεί πραγματικά υποστηρικτικά. Είναι πάρα πολύ σημαντική προτεραιότητα του Υπουργείου να φέρουμε γρήγορα στον δρόμο αυτά τα λεωφορεία".

Ηλεκτρικά Λεωφορεία ΟΣΥ Αθήνα

"Πρόκειται για ημέρα ορόσημο στις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.ΣΥ.Α.Ε. Στέφανος Αγιάσογλου καθώς, όπως υπογράμμισε, η ένταξη των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων στα οχήματα της Εταιρείας μας, εγκαινιάζει επισήμως την επόμενη ημέρα στις Συγκοινωνίες του Λεκανοπεδίου. "Η χρήση της ηλεκτροκίνησης, για πρώτη φορά στην χώρα μας, υλοποιεί το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα".

Ηλεκτρικά Λεωφορεία ΟΣΥ Αθήνα

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network