Ο Δήμος Περιστερίου απέκτησε 5 ηλεκτρικά λεωφορεία BYD

Τα πρώτα πέντε ολοκαίνουργια λεωφορεία της ΒYD, 100% ηλεκτρικά, παρέλαβε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 ο Δήμος Περιστερίου.

BYD Λεωφορείο Περιστέρι Πέτρος Πετρόπουλος

Το Κ7 είναι το τελευταίο μοντέλο λεωφορείων της BYD χωρητικότητας 55 επιβατών. Ιδανικά για δημοτική συγκοινωνία, προσφέρουν μεγάλη αυτονομία και καλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες του Δήμου Περιστερίου με μία μόνο φόρτιση στη διάρκεια της νύχτας.

Διαβάστε Επίσης

Έχουν μήκος 8,7 μέτρα με κοντό μεταξόνιο που παρουσιάζει μικρό κύκλο στροφής και τα καθιστά ιδανικά για στενούς δρόμους. Τα λεωφορεία είναι υπερσύγχρονα, με αμάξωμα από ειδικό κράμα αλουμινίου με εξαιρετική αντιδιαβρωτική συμπεριφορά, αυξημένη αξιοπιστία και ανθεκτικότητα στον χρόνο.

BYD ηλεκτρικό λεωφορείο

Διαθέτουν 2 αυτόματες πόρτες, ράμπα για χρήση επιβατών ΑΜΕΑ, ηλεκτρονική οθόνη για τους επιβάτες, ξύλινο πάτωμα, θέσεις φόρτισης USB σε ειδικά επιλεγμένα σημεία για ευκολία στους επιβάτες, 2 εσωτερικές κάμερες και κάμερα οπισθοπορείας με οθόνη για τον οδηγό. 

Επιπρόσθετα υπάρχει διαρκής οπτική και ηχητική ενημέρωση του επιβατικού κοινού μέσω οθόνης και του συστήματος που είναι συνδεδεμένο με το ηχοσύστημα του οχήματος. Τα εν λόγω λεωφορεία έχουν μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. 

Αστικό Λεωφορείο Αθήνα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΒΥD είναι ένας ολοκληρωμένος τεχνολογικός πάροχος που σχεδιάζει, κατασκευάζει και ελέγχει όλη την παραγωγική διαδικασία της ηλεκτροκίνησης, συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών, των ηλεκτρομοτέρ και των απαραίτητων λειτουργικών λογισμικών, με σημαντική παρουσία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για λύσεις αστικής συγκοινωνίας.

Συνεργάζεται με την εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ στην Ελλάδα για την εισαγωγή και αντιπροσώπευση των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων και λεωφορείων της. 

Διαβάστε Επίσης

Κατά την παράδοση των λεωφορείων ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Aνδρέας Παχατουρίδης δήλωσε: "H δημοτική μας συγκοινωνία, πλέον μπαίνει σε νέα τροχιά με σύγχρονα οχήματα, χωρίς ρύπους, χωρίς θόρυβο, δωρεάν για τους δημότες".

Και συμπλήρωσε, "Τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία θα φορτίζονται με ηλιακή ενέργεια που θα παράγει ο Δήμος Περιστερίου μέσω ηλιακών πάνελ, με αποτέλεσμα το κόστος λειτουργίας τους να είναι μηδενικό, καθώς και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Στόχος μας είναι, πέρα από την αναβάθμιση της Δημοτικής Συγκοινωνίας με την εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών, να επιτευχθεί και εξοικονόμηση πόρων, καθώς η λειτουργία τους θα επιφέρει μηδενική χρήση καυσίμων. Η χρηματοδότηση έγινε μέσω του προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης" του Υπουργείου Εσωτερικών".

BYD Λεωφορείο Περιστέρι Πέτρος Πετρόπουλος

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ κ. Μιχάλης Η. Οικονομάκης δήλωσε: "Η παράδοση των 5 BYD αμιγώς ηλεκτρικών λεωφορείων στο Δήμο Περιστερίου είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι οι αστικές μεταφορές μπορούν πλέον να γίνονται και στη χώρα μας με οχήματα τελευταίας τεχνολογίας, άνετα, ευρύχωρα και εύχρηστα για τους επιβάτες ακόμα και για τις ανάγκες των ΑΜΕΑ συνανθρώπων μας, χωρίς επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Η συνεχής έμπρακτη δέσμευση της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ στην ηλεκτροκίνηση είναι μέρος του οράματός μας για καλύτερες, αξιόπιστες και αποδοτικότερες μετακινήσεις, προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης της κοινωνίας που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network