Apple: Πόσο της κόστιζε κάθε χρόνο η εξέλιξη του αυτοκινήτου που τελικά εγκατέλειψε

Μέσα στα χρόνια που διήρκεσε το project, η Apple προσέγγισε διάφορα ονόματα από τον χώρο των παραδοσιακών κατασκευαστών για πιθανή συνεργασία, χωρίς όμως να καταλήξει σε συμφωνία με κανέναν.

apple company logo

Η Apple φέρεται να έχει συζητήσει πιθανές συνεργασίες με τις Mercedes-Benz, Ford, BMW, Volkswagen, Tesla, Canoo και McLaren σε διάφορα στάδια της προσπάθειάς της να εξελίξει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο, προτού εγκαταλείψει το project μόλις τον περασμένο μήνα.

Ο συνιδρυτής της Apple, Steve Jobs, είχε προτείνει ακόμη και την αγορά της General Motors μετά την οικονομική κρίση του 2008, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg των προηγούμενων ημερών.

Apple Car


Το Project Titan, όπως το αποκαλούσε η Apple, κόστιζε στον τεχνολογικό κολοσό περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως, δήλωσαν πηγές στο Bloomberg, χωρίς ποτέ να φτάσει στο σημείο να δοκιμάσει ένα πραγματικό αυτοκίνητο σε δημόσιους δρόμους.

H εξέλιξη του project

Η εταιρεία άρχισε να προσλαμβάνει εκατοντάδες μηχανικούς προερχόμενους από τον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας πριν από σχεδόν μια δεκαετία και αρχικά είχε ως στόχο να ξεκινήσει τις πωλήσεις το 2020, ανέφερε το δημοσίευμα, αλλά μέχρι τις αρχές του 2020 το δημιούργημα της ομάδας, ένα στρογγυλεμένο τετραθέσιο μικρό λεωφορείο που ονομάστηκε Bread Loaf, απείχε ακόμη πέντε χρόνια από το να είναι έτοιμο για παραγωγή.

Μεταξύ άλλων αποκαλύψεων στον απολογισμό του Bloomberg, ο οποίος βασίστηκε σε διάφορες ανώνυμες πηγές προέκυψαν και τα εξής:

-Η Apple φέρεται να εξέτασε το ενδεχόμενο εξαγοράς της Tesla όταν η αξία της ήταν ακόμη μικρότερη από 30 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook απέρριψε την ιδέα. Αργότερα συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Elon Musk, για να συζητήσουν μια πιθανή συνεργασία, όμως οι συζητήσεις δεν προχώρησαν.

-Η Apple μίλησε με τη Mercedes "για μερικούς μήνες" σχετικά με μια ιδέα να κατασκευάσει η γερμανική εταιρεία το αυτοκίνητο και να τοποθετήσει την αυτόνομη πλατφόρμα της Apple στα οχήματα της Mercedes. Αλλά τελικά αποφάσισε ότι ήθελε να κατασκευάσει .

-Οι συζητήσεις με την BMW, τη Volkswagen και την Canoo ναυάγησαν, αλλά η Apple έφτασε κοντά σε συμφωνία με τη McLaren.

Ford, η οποία προσέλαβε τον επικεφαλής του Project Titan, Doug Field, από την Apple το 2021, πρότεινε την πώληση αυτοκινήτων της Apple μέσω της μάρκας Lincoln, όμως έπειτα από μια προκαταρκτική συνάντηση οι συζητήσεις δεν προχώρησαν.

Apple είχε στόχο να βγάλει το μοντέλο της σε μια κατηγορία τιμής στα επίπεδα των 80.000 ευρώ, αλλά οι εσωτερικές εκτιμήσεις ανέβαζαν το κόστος παραγωγής σε περίπου 115.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως η Apple αγόρασε το 2021 το πρώην πεδίο δοκιμών της Chrysler στην Αριζόνα και τώρα φέρεται να βάζει ξανά την συγκεκριμένη έκταση προς πώληση.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network