Δες πόσα ζητάει ο αντιπρόσωπος της Porsche για το Cybertruck που αγόρασε σε δημοπρασία

Ανώτατο στέλεχος της εταιρείας εμπορίας αυτοκινήτων givemethevin.com δήλωσε ότι όλο και περισσότερα Cybertrucks βγαίνουν σε δημοπρασία, με τους κατόχους τους να αδιαφορούν για τη ρήτρα της Tesla κατά της μεταπώλησης.

Tesla Cybertruck

Φαίνεται πως ολοένα και περισσότερος κόσμος αρχίζει να αντιμετωπίζει το Tesla Cybertruck σαν έργο τέχνης. Θυμάσαι την είδηση της περασμένης εβδομάδας για την αντιπροσωπεία της Porsche που αγόρασε το Cybertruck Foundation Series σε δημοπρασία, κάνοντας προσφορά διπλάσια της αρχικής αξίας του αυτοκινήτου; Ε, λοιπόν ο εν λόγω αντιπρόσωπος, καταχώρησε ήδη το ηλεκτρικό pickup στα διαθέσιμα προς πώληση οχήματα, με τιμή 267.000 ευρώ.

Θυμίζουμε πως η νικητήρια προσφορά του την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 224.000 ευρώ. Πρόκειται λοιπόν για μια προσαύξηση της τιμής κατά 43.000 ευρώ. Ακριβώς εδώ είναι που προκύπτει το ερώτημα τί ακριβώς συμβαίνει με το Cybertruck, καθώς δείχνει να αντιμετωπίζεται σαν επένδυση με σκοπό το άμεσο κέρδος.

Tesla Cybertruck

Μέχρι την περασμένη Κυριακή, ο ιστότοπος πωλήσεων αυτοκινήτων CarGurus, είχε έξι Cybertruck Foundation Series με δύο κινητήρες που ήταν καταχωρημένα προς πώληση, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Porsche South Orlando. Ένα άλλο ήταν καταχωρημένο στα 240.000 ευρω στον ειδικό έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Driving Emotions στο Lake Park της Φλόριντα. Τέσσερα ήταν καταχωρημένα από ιδιώτες πωλητές, με την τιμή του ενός να ανέρχεται στα 277.000 ευρω, πάνω από 150% αύξηση στην τιμή καταλόγου του μοντέλου.

H ρήτρα της Tesla

Η Tesla έχει προειδοποιήσει τους αγοραστές του Cybertruck ότι το συμβόλαιο αγοράς, περιλαμβάνει ρήτρα που απαγορεύει τη μεταπώληση εντός 12 μηνών για να αποτρέψει το "flipping", δηλαδή την αγορά του οχήματος με σκοπό την πώλησή του με κέρδος. Η Tesla έχει έναν μακρύ κατάλογο κατόχων κρατήσεων που μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν χρόνια μέχρι να παραλάβουν το Cybertruck, το οποίο κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2023.

Tesla Cybertruck

Η πολιτική της Tesla κατά του flipping αναφέρει ότι η πρόωρη μεταπώληση του pickup μπορεί να επιφέρει πρόστιμο 46.000 ευρώ ή και περισσότερο, ανάλογα με την τιμή μεταπώλησης. Το συμβόλαιο αγοράς, αναφέρει πως η Tesla έχει προτεραιότητα στην επαναγορά του οχήματος εάν ο ιδιοκτήτης του θελήσει να το πουλήσει, με την τιμή να υπολογίζεται βάσει της αρχικής, μείον τη χρήση. Η Tesla μπορεί επίσης να δώσει άδεια για μεταπώληση, αναφέρεται στους όρους του συμβολαίου.

Εκτιμήσεις για πάνω από 1 εκατ. παραγγελίες

Η Tesla δεν έχει δηλώσει επίσημα πόσες είναι οι κρατήσεις για το Cybertruck, αλλά ανεπίσημες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό σε πάνω από 1 εκατομμύριο, κάτι που αν ισχύει, μεταφράζεται σε αρκετά χρόνια παραγωγής.

Tesla Cybertruck

Σε forum στο διαδίκτυο για το Cybertruck, υπήρξαν εικασίες σχετικά με το γιατί ένας έμπορος θα πλήρωνε τα διπλά για μια έκδοση του pickup, δεδομένης της αβεβαιότητας σχετικά με το αν οι εκδόσεις Foundation Series θα είναι σπάνιες και θα ανατιμηθούν. Ορισμένοι έκριναν πως είναι μια κίνηση που θα μπορούσε να φέρει πελάτες στην αντιπροσωπεία ή το αυτοκίνητο να πωληθεί σε έναν πελάτη υψηλού προφίλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των διασημοτήτων που έχουν εμφανιστεί στο τιμόνι ενός Cybertruck είναι η Kim Kardashian, ο Justin Bieber, ο Spike Lee, η Serena Williams και ο Pharrell Williams.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network