Το Microlino Lite δεν απαιτεί άδεια οδήγησης

Η νέα έκδοση του Microlino αποτελεί άμεσο ανταγωνιστή του Citroen Ami, καθώς μπορεί να οδηγηθεί με άδεια μοτοποδηλάτου από άτομα ηλικίας άνω των 14 ετών.

Microlino Lite
Microlino Lite
Microlino Lite
Microlino Lite
Microlino Lite
Microlino Lite

Η εμφάνιση του Microlino μπορεί να παραπέμπει σε παιχνίδι, όμως η έκδοση που ήταν διαθέσιμη μέχρι σήμερα, ήταν προσβάσιμη μόνο σε κατόχους άδειας οδήγησης. Αυτό είναι κάτι που αλλάζει, με την παρουσίαση της έκδοσης Lite αυτές τις μέρες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το Microline Lite διατηρεί την παιχνιδιάρικη εμφάνιση που όλοι αγαπάμε, αλλά έχει προσαρμοστεί ώστε να πληροί τους κανονισμούς που επιτρέπουν σε οδηγούς ηλικίας 14 ετών να καθίσουν πίσω από το τιμόνι. Ενώ ο μονός ηλεκτροκινητήρας των 17 ίππων της κανονικής έκδοσης του δίνει τελική ταχύτητα 90 km/h, το Lite των 12 ίππων περιορίζεται στα 40 km/h.

Microlino Lite

Θυμίζουμε πως τα 45 km/h είναι η μέγιστη ταχύτητα που επιτρέπεται να έχει ένα όχημα, προκειμένου να πληροί τους κανονισμούς L6e και να μπορεί να οδηγηθεί από νεαρά άτομα χωρίς άδεια οδήγησης. Αυτό το χαρακτηριστικό μάλιστα, τοποθετεί το Microline Lite απέναντι στο επίσης δημοφιλές Citroen Ami, αυξάνοντας τις επιλογές στον τομέα της μικροκινητικότητας.

Ami Bumper Car

Η τήρηση των απαιτήσεων του L6e σημαίνει ότι οι νέοι έφηβοι μπορούν να καθίσουν πίσω από το τιμόνι, αν και η ελάχιστη ηλικία οδήγησης διαφέρει από χώρα σε χώρα: στη Γαλλία και την Ιταλία είναι τα 14 έτη, στη Σουηδία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ισπανία είναι τα 15 και στις περισσότερες άλλες χώρες πρέπει κανείς να είναι 16 ετών. Αλλά τα παιδιά δεν είναι το αποκλειστικό target group. Τα οχήματα L6e μπορούν να οδηγούνται στην Ευρώπη από οποιονδήποτε δεν έχει πλήρη άδεια οδήγησης, αρκεί να έχει άδεια κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου.

Ίδια εμφάνιση με την βασική έκδοση

Σε επίπεδο εμφάνισης, η έκδοση Lite δεν έχει ουσιαστικές διαφορές από την στάνταρ έκδοση που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Εκτός από τους διαθέσιμους χρωματισμούς αμαξώματος, που είναι δύο και αποκλειστικοί για την συγκεκριμένη έκδοση. Το Lite κυκλοφορεί μόνο σε Venice Blue και Berlin Anthracite, ενώ δεν έχει την επιλογή της διχρωμίας, όπως το συμβατικό Microlino, πέρα από μερικές εξωτερικές λεπτομέρειες πορτοκαλί χρώματος.

Microlino Lite

Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μπαταρίες 5,5 και 11 kWh, με τη μικρή να προσφέρει αυτονομία 100 χιλιομέτρων και να χρειάζεται δύο ώρες για να φορτίσει στο 80%, ενώ η μεγαλύτερη μπαταρία προσφέρει 180 χιλιομέτρα και χρειάζεται τέσσερις ώρες για να φορτίσει. Η μεγαλύτερη μπαταρία των 15 kWh δεν είναι διαθέσιμη στο Lite. Οι πωλήσεις στην Ευρώπη ξεκινούν μέσα στην άνοιξη με άγνωστη ακόμη τιμή αγοράς.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network