Αυτό είναι το Fusilier, το ηλεκτρικό off road της Ineos

Μετά τα Grenadier και Quartermaster, η νέα δημιουργία της Ineos είναι αυτό το ελαφρώς μικρότερων διαστάσεων e-4x4 με την ονομασία Fusilier.

Ineos Fusilier

Το τρίτο μοντέλο της Ineos είναι εδώ και όπως ίσως θα φαντάστηκες, πρόκειται για ένα ακόμη όχημα εκτός δρόμου. Μετά τα επιβλητικά Grenadier και Quartermaster, ήρθε η στιγμή να υποδεχτείς το Fusilier. Με τη διαφορά πως το συγκεκριμένο, είναι αμιγώς ηλεκτρικό και ελαφρώς μικρότερων διαστάσεων από τις κατασκευές της Ineos που ήξερες μέχρι τώρα.

Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για την επιλογή του συγκεκριμένου ονόματος (π.χ. το Grenadier πήρε το όνομά του από την αγαπημένη Pub του μεγάλου αφεντικού της Ineos, Sir Jim Ratcliffe), όμως γνωρίζουμε πως θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις: μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με μπαταρία και μια με επέκταση της αυτονομίας. Η Ineos έδωσε στη δημοσιότητα μία μόνο εικόνα του αυτοκινήτου, αλλά σε διαφορετικά χρώματα.

Ineos Fusilier

Η έκδοση με range-extender βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της εξέλιξης και αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι θα εφοδιάζεται με έναν "μικρό" βενζινοκινητήρα που θα λειτουργεί ως γεννήτρια για να διατηρεί το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας. Ακούγεται παρόμοιο με το σύστημα της Nissan.

Και οι δύο εκδόσεις θα προκύψουν από μια νέα ειδική πλατφόρμα "skateboard", κάτι που σημαίνει πως δεν θα έχουν σχέση με τα Grenadier και Quartermaster. Το κάτω μέρος θα είναι από ατσάλι, ενώ οι πόρτες από αλουμίνιο.

"Χρειάζεται μείγμα τεχνολογιών κίνησης"

Ineos Fusilier

"Καθώς εξελίσσαμε αυτό το όχημα, καταλήξαμε γρήγορα στο συμπέρασμα ότι για να προχωρήσουμε προς την απομάκρυνση από τις εκπομπές άνθρακα αλλά και για να συνεχίσουμε να κατασκευάζουμε αυτοκίνητα που οι καταναλωτές θέλουν να οδηγούν, χρειαζόμαστε ένα μείγμα τεχνολογιών κίνησης", δήλωσε ο Sir Jim.

"Τα BEV είναι ιδανικά για ορισμένες χρήσεις: μικρότερα ταξίδια και αστικές παραδόσεις, αλλά η βιομηχανία και οι κυβερνήσεις πρέπει να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με άλλες τεχνολογίες που μπορούν να συμβάλουν στην επιτάχυνση του απαραίτητου ρυθμού αλλαγής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσφέρουμε ένα πρόσθετο σύστημα κίνησης για το Fusilier, ένα σύστημα που μειώνει δραματικά τις εκπομπές ρύπων, αλλά έχει την εμβέλεια και τις δυνατότητες ανεφοδιασμού που απαιτούνται", κατέληξε.

Ineos Fusilier

Πρόκειται σίγουρα για μια λογική προσέγγιση. Θα μάθουμε περισσότερα για το Fusilier RX αργότερα μέσα στο έτος. Και οι δύο εκδόσεις θα κατασκευαστούν από τη Magna (η οποία κατασκευάζει και την G-Class) στην Αυστρία, ενώ το Fusilier θα υποβληθεί με τον καιρό σε ένα "αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών στο βουνό Schockl της Αυστρίας”.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network