Έκθεση αυτοκινήτου Γενεύης: Τα αυτοκίνητα που θα δούμε

Δεν θα είναι η συνήθης μεγάλη εκθέση που όλες οι εταιρείες ήθελαν ένα περίπτερο αλλά έχει κάποιο ενδιαφέρον και φέτος που οι περισσότεροι μεγάλοι κατασκευαστές δεν θα πάνε.

Lucid Gravity

Η έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης το 2024 μπορεί να είναι σημαντικά μικρότερη από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, αλλά οι αυτοκινητοβιομηχανίες που επέλεξαν να συμμετάσχουν θα παρουσιάσουν βασικά προϊόντα, με προεξάρχοντα το μικρό ηλεκτρικό Renault 5 και δύο λανσαρίσματα από την κινεζική SAIC, το μικρό MG3 και το L6 sedan από τη νέα premium μάρκα της SAIC, IM.

Πριν από την πανδημία COVID-19, η έκθεση της Γενεύης ήταν ουδέτερο έδαφος για τις μεγάλες και μικρές αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης, αλλά φέτος οι γερμανικές μάρκες Mercedes, BMW, Audi και VW δεν θα λάβουν μέρος. Οι ασιατικές μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Toyota και Hyundai, παραλείπουν επίσης την έκθεση, η οποία αναβιώνει μετά από τετραετή απουσία λόγω της πανδημίας.

Μόνο εννέα μεγάλες μάρκες θα είναι παρούσες -η Renault, η Dacia, η BYD και οι υπο μάρκες της Denza και Yangweng, η Lucid, η MG και η νέα μάρκα IM της SAIC, μαζί με τον ιταλικό οίκο σχεδιασμού Pininfarina.

Τα επιβατικά αυτοκίνητα θα συγκεντρωθούν στην αίθουσα 4, με τη Renault στο παραδοσιακό μεγάλο περίπτερό της, πλαισιωμένη από τη Dacia. Απέναντι θα βρίσκονται η BYD και η MG, με την Pininfarina στον επάνω όροφο.

Εδώ είναι τα οχήματα που πρέπει να προσέξετε κατά την έκθεση, η οποία διαρκεί από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου.

BYD

Η μεγαλύτερη μάρκα ηλεκτρικών της Κίνας ετοιμάζει μεγαλύτερη παρουσία στην Ευρώπη. Το Atto 3 της BYD είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικό Β-SUV της Ευρώπης, αν και οι μεγάλοι παίκτες της Ευρώπης μόλις λανσάρουν τις δικές τους προτάσεις.

Yangweng U8

Στη Γενεύη, η BYD θα παρουσιάσει το πρώτο της plug-in υβριδικό μοντέλο για την Ευρώπη, το Seal U DM. Θα παρουσιάσει επίσης αυτοκίνητα από τις φίρμες Yangweng και Denza. Το μεγάλο plug-in υβριδικό SUV Yangwang U8 και το πλήρως ηλεκτρικό μεσαίο crossover N7 της Denza και το μεγάλο minivan D9 θα κάνουν εμφανίσεις.
 

Dacia

Η ρουμανική μάρκα του ομίλου Renault προσφέρει εδώ και καιρό τα φθηνότερα αυτοκίνητα της Ευρώπης, αλλά μετακινεί τη γκάμα της ελαφρώς προς τα πάνω και εστιάζει στην αξία για τα χρήματα και όχι στις χαμηλότερες τιμές. Αλλά η Dacia εξακολουθεί να ξέρει πώς να κατασκευάζει φθηνά, ελκυστικά αυτοκίνητα, κυρίως το Spring, ένα αμιγώς ηλεκτρικό μίνι αυτοκίνητο που παράγεται στην Κίνα και ήταν το Νο 8 σε πωλήσεις EV στην Ευρώπη πέρυσι, με σχεδόν 60.000 ταξινομήσεις.

Dacia Sandrider
Dacia Sandrider

Στο περίπτερό της, η Dacia θα παρουσιάσει το αναβαθμισμένο Spring, συμπεριλαμβανομένου ενός αναθεωρημένου εσωτερικού. Θα κάνει επίσης το δημόσιο ντεμπούτο του τελευταίου μικρού SUV Duster και θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο του υποψήφιου για το ράλι Ντακάρ, το Sandrider.

Lucid

Η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία EV, που ιδρύθηκε από τον Peter Rawlinson, πρώην CTO της Tesla, έχει κυνηγήσει πελάτες υψηλής ποιότητας με το σεντάν Air. Η Lucid θα κάνει το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης, παρουσιάζοντας το SUV Gravity και δύο παραλλαγές του Air sedan.

Lucid Gravity
Lucid Gravity

H Lucid έχει μειώσει απότομα την τιμή του Air στις ΗΠΑ σε περίπου 70.000 δολάρια για να τονώσει τη ζήτηση και έχει επίσης αποφασίσει να προσφέρει ένα Air entry-level στη Γερμανία στα 85.000 ευρώ.

SAIC (MG)

Η φίρμα MG της SAIC έχει κάνει θραύση στους Ευρωπαίους αγοραστές, με τα φθηνά EV και τα μικρά και μικρά αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης που έχουν υποτιμήσει τις εγχώριες μάρκες. Η MG θα κάνει το ντεμπούτο της νέας γενιάς του μικρού hatchback MG3, το οποίο θα πωλείται σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές της μάρκας, επεκτεινόμενο από το Η.Β.

MG Cyberster

Το νέο μοντέλο αναμένεται να στραφεί σε ένα πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης, αντί για έναν ήπιο υβριδικό κινητήρα. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό roadster Cyberster της MG θα βρίσκεται επίσης σε περίοπτη θέση στο περίπτερο της μάρκας. Η MG θα επιβεβαιώσει τις επιδόσεις, την ισχύ και την αυτονομία του cabrio.

Η SAIC θα παρουσιάσει επίσης τη νέα premium EV μάρκα IM. Το IM, που σημαίνει Intelligent Mobility, θα παρουσιάσει το σεντάν L6, με αυτονομία έως 800 χιλιόμετρα και χρόνο επιτάχυνσης 0-100 km/h κάτω από τρία δευτερόλεπτα.

Pininfarina

Ο ιταλικός σχεδιαστικός οίκος έχει προσφέρει supercars περιορισμένης παραγωγής τα τελευταία χρόνια, ενώ έχει επίσης εξερευνήσει τις δυνατότητες της ενέργειας από υδρογόνο.

Pininfarina PURA Vision
Pininfarina PURA Vision

Δεν έχει αποκαλύψει δημοσίως τα σχέδιά του για τη Γενεύη, αλλά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο όχημα.

Renault

Η έκθεση της Γενεύης θα προσφέρει μια τεράστια πλατφόρμα μέσων ενημέρωσης για τη Renault, η οποία στη συνήθη θέση της στο Hall 4 θα αποκαλύψει το πολυαναμενόμενο μικρό EV Renault 5.

To ηλεκτρικό Renault 5
To ηλεκτρικό Renault 5

Το "ρετροφουτουριστικό" R5 θα ανταγωνιστεί κατά μέτωπο τους πιθανούς ανταγωνιστές από την Κίνα, με τιμή εκκίνησης κάτω από 25.000 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network