Το MG ZS ταρακούνησε την Ισπανία με πρωτιά στις πωλήσεις

Τώρα πια ξέρουμε ότι ένα από πλεονεκτήματα των MG είναι και οι προσιτές τιμές και στην Ισπανία ο ανταγωνισμός το κατάλαβε πολύ καλά.

MG ZS dokimi

Θα μας πεις τι μας ενδιαφέρει η Ισπανία. Ε, κάπως μας ενδιαφέρει καθώς -όπως και στην Ελλάδα- η MG έκανε είσοδο στην αγορά της και όσο να' ναι ένα ενδιαφέρον υπάρχει για την απήχηση της φίρμας αλλά βλέπουμε και τις τιμολογιακές διαφορές. 

Η μεγάλη άνοδος της MG στην Ευρώπη τον περασμένο μήνα οφείλεται και από την επιτυχία του SUV της φίρμας MG ZS, το οποίο ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις στην Ισπανία τον Δεκέμβριο.

MG ZS dokimi
MG ZS

Η θυγατρική της κινεζικής SAIC προσφέρει το βενζινοκίνητο ZS για λιγότερο από 15.000 ευρώ στην Ισπανία (κοντά στα 19.000 στην Ελλάδα), γεγονός που το βοήθησε να ξεπεράσει τα Renault Clio και Dacia Sandero, τα οποία τερμάτισαν στο Νο. 2 και Νο. 3, αντίστοιχα, τον περασμένο μήνα.

Διαβάστε Επίσης

Το Clio ξεκινά από περίπου 16.100 ευρώ, ενώ η βασική τιμή του Dacia Sandero είναι περίπου 13.200 ευρώ, σύμφωνα με τις ιστοσελίδες των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Η εστίαση της MG στην προσιτή τιμή τη βοήθησε επίσης να ξεπεράσει τη Volkswagen και την Peugeot, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας έρευνας αγοράς Dataforce.

Renault Clio E-Tech Hybrid
Renault Clio E-Tech Hybrid

Η VW και η Peugeot κέρδισαν την MG συνολικά επειδή πωλούν περισσότερα οχήματα από την MG σε επίπεδου στόλου και ενοικίασης με χαμηλότερο περιθώριο κέρδους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η ισπανική θυγατρική του ομίλου VW, η Seat, δεν είχε κανένα μοντέλο στο top 10 τον Δεκέμβριο. Το κορυφαίο μοντέλο της Seat ήταν το Arona, το οποίο τερμάτισε στο Νο. 11.

Η Seat τερμάτισε επίσης εκτός της πρώτης πεντάδας - κατέλαβε την έβδομη θέση - στις πωλήσεις της μάρκας στην εγχώρια αγορά της τον περασμένο μήνα. Η Toyota ήταν Νο. 1 και ακολουθούσαν η Renault και η VW.

Η επιτυχία της Toyota στην Ισπανία -οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 17% σε 6.506 τον περασμένο μήνα- υποστηρίχθηκε από την ισχυρή ζήτηση για τη σειρά υβριδικών αυτοκινήτων της, με επικεφαλής τα Corolla και Yaris Cross, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dataforce.

Διαβάστε Επίσης

Οι πωλήσεις της Renault αυξήθηκαν κατά 18% σε 6.246 κυρίως λόγω της αύξησης 57% για το Clio.

Η VW τερμάτισε μόλις 31 πωλήσεις μπροστά από τη Hyundai, καθώς οι πωλήσεις της τον Δεκέμβριο υποχώρησαν κατά 1,1%.

Συνολικά, οι πωλήσεις της Ισπανίας αυξήθηκαν 11% τον Δεκέμβριο, σηματοδοτώντας τον 12ο συνεχόμενο μήνα αύξησης. Για το σύνολο του έτους, οι πωλήσεις της Ισπανίας αυξήθηκαν κατά 16 τοις εκατό.

Ήταν επίσης ένας καλός μήνας για plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά. Οι πωλήσεις υβριδικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 24%, η ζήτηση για plug-in υβριδικά αυτοκίνητα αυξήθηκε κατά 41% και οι πωλήσεις των πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων σημείωσαν άλμα 71% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τους αριθμούς της Dataforce.

Πηγή: Automotive News Europe

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network