Σχεδιαστές τριών εταιριών δημιούργησαν μαζί το Aegis Coupe, το ιδανικό σπορ αυτοκίνητο

Όταν πέντε σχεδιαστές από τρεις διαφορετικές φίρμες αυτοκινήτων φαντάστηκαν το ιδανικό σπορ αυτοκίνητο προέκυψε αυτό που βλέπετε: το Aegis Coupe.

Aegis Coupe
Aegis Coupe
Aegis Coupe
Aegis Coupe
Aegis Coupe
Aegis Coupe

Τι να βλέπουν οι σχεδιαστές αυτοκινήτων στον ύπνο τους; Μήπως ονειρεύονται το ιδανικό αυτοκίνητο; Και αν ναι, μπορούν να το δημιουργήσούν εταιρεία που δουλεύουν; Που σίγουρα κάποια σχεδιαστική ταυτότητα θα έχει, κάτι που σημαίνει περιορισμους. Τελικά πέντε σχεδιαστές από τρεις φίρμες αυτοκινήτων αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και σχεδίασαν το Aegis Coupe. 

Οι πέντε σχεδιάστες του Aegis Coupe

Ο Quichen Lee της BMW Designworks, ο πρώην σχεδιαστής της VW Grigorii Butin, ο Sandeep Dasari της Dazz Design Team, ο Tiago Aiello της Volvo και ο επικεφαλής σχεδιαστής Artem Shkirenko συνεργάστηκαν σε αυτό το συναρπαστικό project.

Aegis Coupe

Το Aegis Coupe είναι ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που αναδεικνύει το όραμα και τη δημιουργικότητα μιας ομάδας επαγγελματιών σχεδιαστών που δεν δεσμεύονται από καμία ταυτότητα μάρκας ή περιορισμούς της αγοράς.

Διαβάστε Επίσης

Το πρωτότυπο αυτοκίνητο βασίζεται σε μια αρθρωτή πλατφόρμα που επιτρέπει διάφορες διαμορφώσεις και συστήματα κίνησης, που κυμαίνονται από εσωτερικής καύσης έως πλήρως ηλεκτρικά. Το όνομα Aegis προέρχεται από την αρχαία ελληνική μυθολογία, θυμίζοντας μια προστατευτική ασπίδα που κρατούσαν ο Δίας και η Αθηνά.

Εξωτερική σχεδίαση

Το Aegis Coupe διαθέτει ένα κομψό και αεροδυναμικό αμάξωμα που τυλίγεται γύρω από τους επιβάτες σαν προστατευτικό κέλυφος, ενώ παράλληλα επιτρέπει τη βέλτιστη ροή αέρα και ψύξη.

Aegis Coupe

Στο μπροστινό τμήμα κυριαρχεί μια μεγάλη μάσκα που ενσωματώνει τους προβολείς και τους αισθητήρες, δημιουργώντας μια ξεχωριστή και επιθετική έκφραση. Το προφίλ χαρακτηρίζεται από μια δυναμική γραμμή που ανεβαίνει προς τα πίσω, όπου συναντά τα μυώδη φτερά και τα σμιλεμένα πίσω φώτα. Η γραμμή οροφής είναι χαμηλή και επικλινής, ενισχύοντας τη σπορ και κουπέ σιλουέτα.

Aegis Coupe

Το πίσω μέρος και τα πίσω φώτα παρουσιάζουν στοιχεία που θυμίζουν τη Ferrari Roma και τη BMW Z8, ενώ το ένθετο της μάσκας εμπρός αντικατοπτρίζει διακριτικές επιρροές από τη σχεδίαση της Aston Martin, οι οποίες αντανακλώνται στο θολωτό καπό.

Εσωτερικό

Το εσωτερικό του Aegis Coupe έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια άνετη και καθηλωτική εμπειρία οδήγησης. Δεν υπάρχουν μεγάλες οθόνες και το τιμόνι έχει ένα ιδιαίτερο σχήμα. Ο πίνακας οργάνων ακολουθεί ένα ρετρό θέμα που θυμίζει ρολόι, ενώ το ταμπλό διατηρεί μια μινιμαλιστική σχεδίαση, χωρίς ορατούς αεραγωγούς. Αυτή η εσωτερική σχεδίαση είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για όποιον αναζητά το απόλυτο σπορ αυτοκίνητο.

Aegis Coupe

Το Aegis Coupe δεν είναι απλώς ένα concept car, αλλά και μια δήλωση δημιουργικότητας και πάθους από μια ομάδα ταλαντούχων σχεδιαστών που θέλησαν να εκφράσουν το όραμά τους για το μέλλον της κινητικότητας. Ένας από τους σχεδιαστές λέει ότι πρόκειται για ένα καθαρά διασκεδαστικό project για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς και δεν πρόκειται να βγει στην παραγωγή. 

Με πληροφορίες και εικόνες από Behance

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network