Ο χειρότερος οδηγός του 2023 είναι 75χρονος Έλληνας και έφαγε πρόστιμο 12.560 ευρώ

Μια σημαντική στιγμή για την Ελλάδα αφού 75χρονος Έλληνας οδηγός κατάφερε να παραβιάσει τον μισό K.O.K και να φάει πρόστιμο 12.560 ευρώ. Και δεν είναι μόνο αυτό.

Ηλικιωμένος οδηγός

Καμιά φορά οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ κρύβουν "διαμάντια". Όπως αυτό με την σύλληψη 75χρονου Έλληνα οδηγού που κατάφερε να παραβιάσει σχεδόν τον μισό Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας της χώρας μας.

Στα "κατορθώματά" του περιλαμβάνονται: οδήγηση υπό την επήρρεια μέθης, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και κίνηση στο αντίθετο ρεύμα -στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και όχι σε κάποιο έρημο στενό της πόλης. 

Η ανακοίνωση της τροχαίας που θα μείνει στην ιστορία

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, πρωινές ώρες της 17-12-2023, 75χρονος ημεδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, κατόπιν καταδίωξης από περιπολικό όχημα της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, με τη συνδρομή περιπολικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, για επικίνδυνη οδήγηση, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απείθεια.

Διαβάστε Επίσης

Ειδικότερα, ο εν λόγω οδηγός εντοπίστηκε νωρίς το πρωί της 17-12-2023 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών να κινείται αντίθετα στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της συμβολής της με την οδό Ακαδημίας.

Οι ανωτέρω αστυνομικοί κάλεσαν με χρήση ηχητικών και φωτεινών μέσων τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα του, ωστόσο ο 75χρονος ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε να παραβιάζει διαδοχικά ερυθρούς σηματοδότες, κινούμενος αντίθετα σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, σε γραμμές του τραμ και επί του πεζοδρομίου, προβαίνοντας σε πολλαπλές παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης του, επιτηρούνταν από τα υπηρεσιακά οχήματα, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος με έτερο όχημα η πεζό, ενώ παράλληλα καλούνταν διαρκώς να ακινητοποιήσει το όχημα.

Ο οδηγός αφού διήλθε από το Κολωνάκι και τους Αμπελόκηπους, κατευθύνθηκε στη Λεωφόρο Μεσογείων, εισήλθε στην Αττική Οδό όπου και κατέληξε στην περιοχή της Παλλήνης, όπου και ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια.

Πρόστιμο 12.560 ευρώ και άλλα πιο σημαντικά

Στο πλαίσιο του τροχονομικού ελέγχου, του βεβαιώθηκαν οι τροχονομικές παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο, παραβίαση διπλής διαχωριστικής λωρίδας κ.α. και του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 12.560 ευρώ.

Επιπλέον, του αφαιρέθηκε η άδεια ικανότητας οδήγησής του για -1.160- ημέρες, του επιβλήθηκαν -175- πόντοι στο ΣΕΣΟ, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας) για -400- ημέρες και κατασχέθηκε το όχημα.

Ακόμη, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και ενημέρωση των αρμόδιων αρχών, προκειμένου να αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησης του δια βίου.

Ο συλληφθείς  οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network