Δείτε: Michael Mann και Adam Driver μιλάνε στο Top Gear για την ταινία Ferrari

O σκηνοθέτης Michael Mann και ο ηθοποιός Adam Driver μιλάνε στο Top Gear για την βιογραφική ταινία Ferrari που ξεχώρισε το φεστιβάλ Βενετίας.

Ferrari ταινία Adam Driver
Ferrari ταινία Adam Driver
Ferrari ταινία Adam Driver
Ferrari ταινία Adam Driver
Ferrari ταινία Penelope Cruz

Από πού ξεκινάτε όταν πρόκειται να αφηγηθείτε την ιστορία του Enzo Ferrari; Ο σκηνοθέτης Michael Mann είναι ένας από τους πραγματικούς τιτάνες του κινηματογράφου -Ο τελευταίος των Μοϊκανών, Heat και Collateral, για να αναφέρουμε μόνο μερικά- και παλεύει με αυτό το έργο για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Το Top Gear συνάντησε τον Mann στο Maranello το 2016, όταν βρισκόταν στην προπαραγωγή της βιογραφίας, μαζί με τον Christian Bale, ο οποίος είχε υπογράψει για να υποδυθεί τον οξύθυμο αλλά πανέξυπνο γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Διαβάστε Επίσης

Στη συνέχεια, ο Bale αποχώρησε, διακόπτοντας για άλλη μια φορά τα πράγματα. Ίσως αυτή η ταινία ήταν γραφτό να μην δει ποτέ το φως της ημέρας.

Ferrari ταινία Adam Driver

Αλλά τώρα είναι εδώ. Βασισμένη σε σενάριο του Troy Kennedy Martin -που έγραψε τα The Italian Job και Edge of Darkness- και βασισμένη στην κουτσομπολίστικη αλλά διορατική βιογραφία του Brock Yates το 1991, η ταινία Ferrari εστιάζει σοφά σε ένα μόνο έτος της ζωής του Enzo.

Και αυτό δεν είναι ένα πολύ ευτυχισμένο έτος. Το 1957, ο Ferrari (τον οποίο υποδύεται ο Adam Driver) εξακολουθεί να συνταράσσεται από την απώλεια του γιου του Dino, ένα μαρτύριο που συσσωρεύει συναισθηματική πίεση σε έναν ήδη φλογερό γάμο με τη Laura (μια εξαιρετική Penelope Cruz). Διατηρώντας μια διπλή ζωή με την ερωμένη του Lina Lardi (Shailene Woodley), ο Enzo έχει επίσης να σκεφτεί έναν μικρό γιο, τον Piero.

Διαβάστε Επίσης

Συν τοις άλλοις, η εταιρεία του αντιμετωπίζει οικονομικές αντιξοότητες και αυξημένο ανταγωνισμό. Η λύτρωση, τουλάχιστον σύμφωνα με την ταινία, βρίσκεται στη νίκη στο Mille Miglia εκείνης της χρονιάς, έναν αγώνα που οι ιστορικοί της Ferrari θα γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν πάει σύμφωνα με το σχέδιο...

Ferrari ταινία Penelope Cruz

Ο Mann είναι ένας σχολαστικός σκηνοθέτης, και αντιμετωπίζει τόσο το οικογενειακό δράμα που καθορίζει την ταινία δίνοντας σημασία στην λεπτομέρεια. Η Ferrari είναι μια όμορφη ταινία, ανακαλεί αυτή την όμορφη αλλά τραγική εποχή με οπερατικό ύφος και αποσπά τρομερές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές της.

Ferrari ταινία Adam Driver

Οι αγωνιστικές σκηνές είναι επίσης επιδέξια γυρισμένες, όπως θα περίμενε κανείς από αυτόν τον σκληροπυρηνικό, ισόβιο οπαδό του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το TopGear.com κάθισε με τον Michael Mann και τον Adam Driver και τους ρώτησε πώς προσέγγισαν αυτήν την μεγάλη προσωπικότητα. 


(Η ταινία Ferrari βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδας στις 25 Ιανουαρίου)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network