Διατίθεται στην ελληνική αγορά το νέο Opel Corsa-εκδόσεις και τιμές

Η ανανεωμένη σειρά Corsa έχει επικαιροποιηθεί στα σημεία και κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά με ειδικές τιμές λανσαρίσματος που περιλαμβάνουν εκπτώσεις από 600 έως 1.000 ευρώ.

Opel Corsa ananeosi MY23
Opel Corsa ananeosi MY23
Opel Corsa ananeosi MY23
Opel Corsa ananeosi MY23
Opel Corsa ananeosi MY23
Opel Corsa ananeosi MY23

Έχουν περάσει τέσσερις δεκαετίες από την παρουσίαση της πρώτη γενιάς Opel Corsa με την σημερινή 6η γενιά να έχει υποστεί μια εκτενή ανανέωση. Το νέο Corsa διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά με φρέσκια εμφάνιση, νέες χρωματικές επιλογές και με ενισχυμένο τεχνολογικό υπόβαθρο από ήπια υβριδικές εκδόσεις για πρώτη φορά στη γκάμα Opel – αναμένονται το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Εξωτερικά, η πρόσοψη είναι αλλαγμένη χρησιμοποιώντας την χαρακτηριστική μάσκα Opel Vizor μαζί με φώτα LED. Οι προφυλακτήρες έχουν ανασχεδιαστεί όπως επίσης τα πίσω φώτα και οι προσφερόμενες ζάντες αλουμινίου.

Opel Corsa ananeosi MY23

Αντίστοιχα, στο εσωτερικό υπάρχουν νέες επενδύσεις, ανασχεδιασμένο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων και ένα πλήρως ψηφιακό περιβάλλον ενδείξεων. Το λογισμικό του συστήματος infontainment βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα Snapdragon Cockpit της Qualcomm Technologies προσφέροντας εξελιγμένα γραφικά και περισσότερες λειτουργίες. Παράλληλα, το σύστημα προσφέρει αναγνώριση φωνής και ενημερώσεις over-the-air ενώ εξωτερικές συσκευές με λειτουργικό Android ή Apple μπορούν να συνδεθούν και να φορτιστούν ασύρματα.

Διαβάστε Επίσης

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει κινητήρες στα 1,2 λίτρα με ή χωρίς Turbo. Η βασική έκδοση με ατμοσφαιρική πλήρωση αποδίδει 75 ίππους και συνδυάζεται μόνο με χειροκίνητο κιβώτιο. Οι εκδόσεις Turbo αποδίδουν 100 ή 130 ίππους και προσφέρονται είτε με χειροκίνητο είτε με αυτόματο κιβώτιο. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν σύστημα εξοικονόμησης καυσίμου Start & Stop.

Opel Corsa ananeosi MY23

Το ηλεκτρικό Corsa

Το ηλεκτρικό Corsa έχει αναβαθμιστεί και ως προς την τεχνολογία. Με ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων και λίγο πιο μεγάλη μπαταρία η αυτονομία έχει διευρυνθεί στα 405 χλμ. ανά φόρτιση (μέτρηση κατά WLTP). H εταιρεία θα προσφέρει και μια ηλεκτρική έκδοση μικρότερης ισχύος (136 ίππων) με αυτονομία 357 χλμ./φόρτιση.

Η μπαταρία του Corsa Electric μπορεί να πληρωθεί σε ενέργεια από το 20% έως το 80% σε μόλις 30 λεπτά σε ταχυφορτιστή.

Γκάμα εκδόσεων

Η νέα σειρά Corsa κυκλοφορεί σε πέντε εκδόσεις εξοπλισμού: Edition, Edition Pack, GS, GS Pack και Ultimate. Το πακέτο εξοπλισμού της βασικής έκδοσης Edition περιλαμβάνει εκτός των άλλων ηχοσύστημα με 4 ηχεία και Bluetooth, κλιματισμό, προβολείς Eco LED, cruise control και ένα ενισχυμένο σύστημα ADAS με λειτουργίες αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας και κόπωσης οδηγού, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης κ.ά.

Opel Corsa ananeosi MY23

Η τιμή εκκίνησης βρίσκεται στα 17.900 ευρώ με μια προωθητική ενέργεια αξίας 600 ευρώ που ισχύει για την περίοδο λανσαρίσματος του μοντέλου. Η έκδοση Edition Pack με την προσφορά ξεκινά από τα 18.800 ευρώ ενώ η έκδοση GS εκκινεί από τα 20.300 ευρώ.

Η κορυφαία έκδοση εξοπλισμού Ultimate έχει ως αφετηρία τα 25.800 ευρώ με τον κινητήρα Turbo στους 100 ίππους. Τέλος, οι ηλεκτρικές εκδόσεις του Corsa ξεκινούν από τα 40.600 ευρώ χωρίς κρατική επιδότηση.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network