Αυτά είναι τα 10 πρώτα αυτοκίνητα σε πωλήσεις στην Ελλάδα

Η αύξηση πωλήσεων αυτοκινήτων συνεχίζεται στην Ελλάδα και αξίζει να δούμε ποια μοντέλα προτίμησαν οι Έλληνες μέχρι τώρα στο 2023

Opel Corsa Πρόγραμμα Ανταλλαγή

Η διαθεσιμότητα και οι χρόνοι παράδοσης καινούργιων αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά έχουν εξομαλυνθεί. Εν πολλοίς σε αυτό οφείλεται και η αύξηση των ταξινομήσεων της φετινής χρονιάς που όπως φαίνεται θα σημειώσει ρεκόρ μετά από μια 10ετή κρίση συρρίκνωσης.

Οι 135.000 πωλήσεις αυτοκινήτων για εφέτος είναι ένας εφικτός στόχος καθώς μεσοσταθμικά η αγορά κινείται με ποσοστό αύξησης της τάξεως του 25%. Όμως ποια είναι τα πιο εμπορικά μοντέλα της ελληνικής αγοράς μέχρι σήμερα;

Opel Corsa F 2019
Πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο 9μήνου στην ελληνική αγορά ήταν το Opel Corsa

Την μερίδα του λέοντος στις επιλογές των αγοραστών καταγράφει συνολικά η κατηγορία B (supermini και μικρά SUV) με μερίδιο αγοράς άνω του 52% επί του συνόλου των πωλήσεων.

Σε απόλυτους αριθμούς αυτό μεταφράζεται σε ταξινομήσεις 55.124 αυτοκινήτων από αυτή την κατηγορία για το 9μηνο του έτους με το Opel Corsa να είναι ο πρωταγωνιστής με πωλήσεις 5.380 μονάδων. Και αυτό αποκτά μεγαλύτερη σημασία καθώς ήδη έχει παρουσιαστεί το ανανεωμένο μοντέλο αλλά δεν έχουν ξεκινήσει οι πωλήσεις του στην Ελλάδα.

Toyota Yaris
Στη δεύτερη θέση το πωλήσεων βρέθηκε το Toyota Yaris που τα τελευταία χρόνια πρωτοστατεί στις ταξινομήσεις της εγχώριας αγοράς

Στη δεύτερη θέση των πωλήσεων 9μήνου 2023 βρέθηκε το Toyota Yaris με 4.709 μονάδες ακολουθούμενο από το μικρό C3 της Citroen με 3.861 μονάδες. Η πρώτη πεντάδα έκλεισε με το μικρό SUV Toyota Yaris Cross (3.752 μονάδες) και το Peugeot 208 (3.684 μονάδες).

Διαβάστε Επίσης

Εντυπωσιακή πορεία διαγράφει και το Hyundai i20 που έκλεισε το ίδιο διάστημα στις 2.900 πωλήσεις κατακτώντας την 6η θέση. Αξιοσημείωτη είναι και η εμπορική πορεία του Fiat Panda που αν και μετρά 12 χρόνια στην αγορά (η 3η γενιά του μοντέλου) είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό με 2.607 ταξινομήσεις. Μάλιστα είναι και το πρώτο μοντέλο από την κατηγορία A (αυτοκίνητα πόλης) που κατέχει την 7η θέση στις συνολικές πωλήσεις.

Citroen C3
To Citroen C3 κατάφερε να αναρριχηθεί στην 3η θέση των πωλήσεων

Κατά τα λοιπά την δεκάδα των πιο εμπορικών μοντέλων συμπλήρωσαν οι προτάσεις των: Peugeot 2008 - 8η θέση με πωλήσεις 2.234 μονάδες – που ήταν άλλο ένα μοντέλο σε διαδικασία run out καθώς ήδη κυκλοφορεί από αυτό το μήνα η ανανεωμένη εκδοχή του, Volkswagen T-Roc (9η θέση με πωλήσεις 2.165 μονάδες) και Renault Clio (10η θέση με 2.117 μονάδες). Και η περίπτωση του Renault Clio αφορά μοντέλο στο τέλος της ζωής του καθώς έχει παρουσιαστεί η ανανεωμένη εκδοχή του.

Fiat Panda
Παρά τα χρονάκια του, το Fiat Panda είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο στην κατηγορία A - των αυτοκινήτων πόλης - κατακτώντας την 6η θέση στις συνολικές πωλήσεις

Αξίζει να σημειωθεί πως το Peugeot 3008 είναι το πρώτο μοντέλο σε πωλήσεις στα μικρομεσαία SUV (11η θέση στις συνολικές πωλήσεις) με την Tesla να έχει κερδίσει το στοίχημα με την ελληνική αγορά έχοντας στην πρώτη θέση των πωλήσεων της κατηγορίας D (οικογενειακά) και D SUV δύο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα: το Model 3 και το Model Y.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network