Γιατί ένα στέλεχος της Volvo οδηγεί Tesla Model Y;

Ο Anders Bell αποχώρησε από την Tesla για το τμήμα R&D της Volvo, όπου την πρώτη μέρα εμφανίστηκε με ένα Tesla Model Y. Καλά θα πάει αυτή η συνεργασία.

Tesla Model Y

O Anders Bell είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Μπορεί αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στη θέση του επικεφαλής του τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης της Volvo, όμως προέρχεται από μια σχετικά μακρά θητεία στην Tesla, ως ανώτερο στέλεχος στο τμήμα της μηχανολογίας.

Διαβάστε Επίσης

Για την ακρίβεια ξεκίνησε να εργάζεται στην αμερικανική εταιρεία το 2016 και έμεινε εκεί για 6 χρόνια, μέχρι τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Πριν από την Tesla, εργαζόταν και πάλι για τη Volvo. H επιστροφή του στη σουηδική μάρκα, συνοδεύεται από 25 περίπου χρόνια εμπειρίας ως μηχανικού στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Anders Bell

Έζησε από κοντά τη γέννηση των best seller

Από τη μία πλευρά λοιπόν, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη Volvo να επαναφέρει στις τάξεις της ένα στέλεχος, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή κατά την εξέλιξη των πιο επιτυχημένων αυτή τη στιγμή ηλεκτρικών μοντέλων της αγοράς, των Tesla Model 3 και Model Y. Σίγουρα θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τι πληροφορίες θα μεταφέρει στη Volvo ο Bell, με δεδομένο πως η τελευταία έχει δηλώσει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της μέχρι το 2030.

Volvo EX30 SUV Ηλεκτρικό

Το παράδοξο όμως, είναι πως ο Bell εμφανίστηκε μια μέρα να πηγαίνει στο γραφείο του στις εγκαταστάσεις της Volvo, οδηγώντας ένα Model Y. Ο ίδιος είναι επίσης κάτοχος ενός μοντέλου Volvo και σύμφωνα με δημοσίευμα, άφησε να εννοηθεί πως αυτό έγινε "κατά λάθος” και πως ο ίδιος αισθάνθηκε άβολα.

H Tesla και οι άλλοι

Όπως και να έχουν τα πράγματα, η θητεία του Bell στην Tesla τόσο στην Καλιφόρνια όσο και στο Βερολίνο, του παρείχε την απαραίτητη γνώση του τρόπου ανάπτυξης και κατασκευής αυτοκινήτων της Tesla. O ίδιος ήταν εκεί όταν το megacasting (εφαρμογή που αυξάνει σημαντικά τον ρυθμό παραγωγής, καθώς μειώνει δραστικά των αριθμό των τμημάτων που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του αμαξώματος) έγινε πραγματικότητα και αυτό είναι κάτι που η Volvo σχεδιάζει να υιοθετήσει.

Τέλος, ο Bell έκανε μια ενδιαφέρουσα σύγκριση μεταξύ της Tesla και άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών, φέρνοντας ένα παράδειγμα από τον χώρο του Τύπου. Η Tesla είπε, δεν χρειάστηκε να πραγματοποιήσει κάποια μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, καθώς δεν υπήρξε ποτέ μια έντυπη έκδοση στην περίπτωσή της. Κάτι που δεν ισχύει για μια σειρά από άλλες εταιρείες. Και η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, δεν εξελίσσεται πάντα όπως έχει προγραμματιστεί, κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network