Αυτό είναι το νέο Suzuki Swift-πότε έρχεται στην Ευρώπη

Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε στο Τόκιο τη νέα γενιά του δημοφιλούς σούπερμινι, που αν και υπό μορφή πρωτότυπου, δεν αναμένεται να διαφέρει από την έκδοση παραγωγής

Suzuki Swift

Η Suzuki είναι εδώ και καιρό από τις εταιρείες που περνάνε κάτω από τα ραντάρ, διατηρώντας ένα χαμηλό προφίλ. Αυτό βέβαια δεν την εμποδίζει να βλέπει μοντέλα της να φιγουράρουν στην πρώτη 10άδα των πωλήσεων στις κατηγορίες τους.

Ένα από αυτά, είναι και το Swift, ο εκπρόσωπος της Suzuki στη μικρή κατηγορία, που μέχρι και τον Σεπτέμβριο της χρονιάς που διανύουμε, βρίσκεται στην 7η θέση.

Η νέα γενιά του οποίου, παρουσιάστηκε με τη μορφή concept στην έκθεση του Τόκιο. Ωστόσο, είναι σαφές πως το μοντέλο που θα έρθει στην αγορά το πρώτο μισό του 2024, δεν θα έχει ουσιαστικές διαφορές όσον αφορά την εμφάνισή του.

Suzuki Swift

Απ' ότι φαίνεται στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το Swift διατηρεί τη βασική σχεδιαστική του ταυτότητα, αποτελώντας περισσότερο μια εξέλιξη της σημερινής γενιάς, παρά μια εντελώς νέα προσέγγιση.

Οι αλλαγές εντοπιζονται στη μάσκα, τους προβολείς και τα πίσω φώτα, ενώ πλέον οι χειρολαβές των πίσω θυρών έχουν φύγει από την κολώνα και βρίσκονται στη φυσική τους θέση.

Suzuki Swift

Περνώντας στο εσωτερικό, η οθόνη του συστήματος πολυμέσων έχει μεταφερθεί στο επάνω μέρος του ταμπλό, ωστόσο ο πίνακας οργάνων εξακολουθεί να είναι αναλογικός. Πάντως στις πλουσιότερες εκδόσεις από πλευράς εξοπλισμού, θεωρείται πιθανό να υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Αναφορικά με τα μηχανικά μέρη, το νέο Swift θα κάνει χρήση του πατώματος Heartect, με την ήπια υβριδική έκδοση να βρίσκεται στον πυρήνα της γκάμας και του νέου μοντέλου. Αν επαληθευτεί, αυτή η επιλογή αφήνει τη Suzuki χωρίς εκπρόσωπο σε μία κατηγορία που πλέον περιλαμβάνει και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network