Οικογένεια έκλεψε καταλύτες αξίας 36 εκατομμυρίων ευρώ

Ναι, η κλοπή καταλυτών είναι το νέο trend στον κόσμο των κλοπών αλλά δεν φανταζόμασταν πόσο επικερδές είναι. Αυτή η οικογένεια "καθάρισε" δεκάδες εκατομμύρια δολάρια

Καταλύτης αυτοκινήτου

Να μια αγαπημένη οικογένεια (σαν του Τορέτο στο Fast and Furious) που έβγαζε το παντεσπάνι της κλέβοντας καταλύτες. Γνωρίζαμε εδώ και καιρό ότι η κλοπή καταλυτών (καταλυτικών μετατροπέων) αποτελεί μεγάλο πρόβλημα.

Στην πραγματικότητα, είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα που ακόμα και η Toyota αποφάσισε να προσφέρει μια ασπίδα καταλύτη στο νέο Prius.

Ένα πολύ επικερδές "επάγγελμα"

Αν ακόμα δυσκολεύεστε να καταλάβετε πόσο επικερδές είναι για τους κλέφτες, μάλλον θα σας βοηθήσει να βάλετε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση όταν ακούσετε ότι μια οικογένεια στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια μόλις ομολόγησε την ενοχή της για κλοπή καταλυτών αξίας 36 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Ανατολική Περιφέρεια της Καλιφόρνιας ανακοίνωσε ότι τα αδέλφια Tou Sue Vang και Andrew Vang, μαζί με τη μητέρα τους Monica Moua ομολόγησαν την ενοχή τους στις κατηγορίες ότι συνωμότησαν για να στείλουν κλεμμένους καταλύτες στο Νιου Τζέρσεϊ από τη βάση τους στην Καλιφόρνια.

Διαβάστε Επίσης

Ο Tou Sue Vang ομολόγησε επίσης την ενοχή του σε 39 κατηγορίες που σχετίζονται με ξέπλυμα χρήματος. Το οποίο είναι λογικό, διότι φέρονται να έβγαλαν 38 εκατομμύρια δολάρια και αυτά δεν είναι χρήματα που μπορείς εύκολα να τα περάσεις ως κανονικό εισόδημα.

Ένα τεράστιο κύκλωμα και συλλήψεις

Οι καταδίκες αυτές έρχονται μετά τη σύλληψη 21 ατόμων στο πλαίσιο συντονισμένης επιδρομής για την εξάρθρωση ενός εθνικού κυκλώματος κλοπής καταλυτικών μετατροπέων, το οποίο πωλούσε κλεμμένους καταλύτες σε ένα διυλιστήριο μετάλλων έναντι συνολικού ποσού άνω των 600 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα μέλη αυτού του κυλωμάτος κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν μη αδειοδοτημένη επιχείρηση από το σπίτι τους, όπου αγόραζαν κλεμμένους καταλύτες και στη συνέχεια τους έστελναν στην DG Auto στο Νιου Τζέρσεϊ για επεξεργασία.

Οι Tou Sue Vang, Andrew Vang και Monica Moua αναμένουν τώρα την καταδίκη τους. Ο Tou Sue Vang αντιμετωπίζει πιθανότατα τον περισσότερο χρόνο, καθώς ορισμένες από τις 40 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν συνεπάγονται μέγιστη ποινή 20 ετών και πρόστιμα έως και 500.000 δολάρια ανά κατηγορία, αν και είναι δύσκολο να προσδιοριστεί πόση ποινή θα εκτίσει τελικά.

Ο Andrew Vang και Monica Moua θα πρέπει να λάβουν ελαφρύτερη ποινή, καθώς αντιμετωπίζουν μόνο έως και πέντε χρόνια φυλάκισης.

Στο πλαίσιο του κατηγορητηρίου του 2022, κατηγορήθηκαν επίσης έξι άλλοι κάτοικοι του Νιου Τζέρσεϊ, οι οποίοι διατηρούσαν ξεχωριστές εγκαταστάσεις της DG Auto, κατηγορούμενοι ότι εν γνώσει τους αγόραζαν κλεμμένους καταλυτικούς μετατροπείς, εξήγαγαν τα πολύτιμα μέταλλα στο εσωτερικό τους και τα πωλούσαν σε ένα διυλιστήριο μετάλλων. Ωστόσο, κανένας από τους έξι δεν έχει ακόμη καταδικαστεί.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network