Video: Κλέβοντας καταλύτες με κίτρινη Lamborghini Urus

Τελικά πρέπει να είναι πολύ αποδοτική εργασία η κλοπή καταλυτών γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το ότι αυτοί οι κλέφτες χρησιμοποιούν ως όχημα διαφυγής Lamborghini Urus

Lamborghini Urus

Η κλοπή καταλυτικών μετατροπέων είναι τόσο παλιά όσο και οι καταλυτικοί μετατροπείς, αλλά οι κλοπές των συσκευών που συγκρατούν σπάνια μέταλλα υπερτριπλασιάστηκαν από το 2019 έως το 2020 και συνεχίζουν να αποτελούν πρόβλημα σε πολλά σημαία του πλανήτη. Και όπως φαίνεται είναι μια δουλειά με πολύ καλά κέρδη. Όπως για αυτή την ομάδα κλεφτών στη Νότια Καλιφόρνια, οι οποίοι καταγράφηκαν από την κάμερα να εμφανίζονται στον τόπο της κλοπής ενός καταλύτη με μια Lamborghini Urus!

Πώς είναι να κλέβεις με Urus;

Σε βίντεο που αναρτήθηκε από το αστυνομικό τμήμα του Τόρανς στο Twitter, οι κλέφτες φαίνονται να πλησιάζουν δίπλα σε ένα λευκό βαν κατά μήκος ενός κατοικημένου δρόμου. Ένας επιβάτης πηδάει έξω για να σηκώσει γρήγορα το αυτοκίνητο με γρύλο, ενώ ο οδηγός και ένας άλλος επιβάτης ανοίγουν γρήγορα το φορτηγό για να πάρουν εργαλεία. Ενώ ένας από τους τρεις στέκεται ως παρατηρητής, οι άλλοι δύο ολοκληρώνουν τη δουλειά σε περίπου ένα λεπτό. Μόλις η λεία τους είναι προφανώς εξασφαλισμένη, το φορτηγό κατεβαίνει και η ομάδα μπαίνει ξανά στο Urus για να φύγει.

Παρόλο που μπορεί να μην είναι το πιο διακριτικό ή ξεχασμένο αυτοκίνητο διαφυγής, το Urus, το οποίο ξεκινάει κοστίζει πάνω από 200.000 ευρώ, είναι κάπως λογικό για ένα οργανωμένο κύκλωμα κλοπής καταλυτών. Και από την πλευρά της πρακτικότητας να το δεις, η Urus είναι η πλέον κατάλληλη από την γκάμα της Lamborghini για "τέτοιου είδους" εργασίες. Από την άλλη μια φωτεινή κίτρινη Urus είναι επίσης αρκετά εύκολο να αναγνωριστεί στην κάμερα από την άλλη πλευρά του δρόμου. Αυτό μάλλον δεν το σκέφτηκαν καλά οι ληστές.

Best of Network