Ελλάδα: Αυτές είναι οι πιο συχνές αιτίες τρακαρίσματος

Αυτή η έρευνα δεν αποκαλύπτει μόνο την συχνότερη αιτία που τρακάρουν (η οποία είναι έκπληξη) οι Έλληνες οδηγοί αλλά το πότε και πού τρακάρουν

τρακάρισμα αυτοκίνητο

Αν νομίζεις ότι ξέρεις την συχνότερη αιτία τρακαρίσματος στην Ελλάδα μάλλον κάνεις λάθος. Δεν είναι η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα -που συνήθως είναι δυστυχήμα-, ούτε η παραβίαση σημάτων κυκλοφορίας. Σύμφωνα με στοιχεία της ασφαλιστικής εταιρείας Hellas Direct η βασική αιτία τρακαρίσματος είναι άλλη και σίγουρα αποτελεί έκπληξη. 

Η πιο συχνή αιτία τρακαρίσματος στην Ελλάδα

Για το 2022 τα στοιχεία δείχνουν πως η πιο συχνή αιτία τρακαρίσματος ήταν η πρόσκρουση σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Ναι, και μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία. αυτό το είδος τρακαρίσματος είναι στην πρώτη θέση εδώ και πολλά χρόνια. Δείτε και το σχετικό πίνακα. 

αιτίες τρακαρίσματος Ελλάδα

Λίγο πάνω από το 1/3 των τρακαρισμάτων που κατέγραψε η Hellas Direct το 2022 είναι με παρκαρισμένο όχημα, δηλαδή ποσοστό 36%.

Διαβάστε Επίσης

Ακολουθεί με 19,65% η "μη τήρηση αποστάσεων" και στη 3η θέση με 19,45% έχουμε τρακαρίσματα σε κίνηση όπισθεν ή αναστροφή

Πού; Τρακάρισμα κοντά στο σπίτι

Τα περισσότερα από τα μισά τρακαρίσματα που κατέγραψε η έρευνα το 2022 (ποσοστό 55%) έγιναν σε απόσταση έως 5 χιλιομέτρων από το σπίτι του οδηγού.

Κλασικό ανθρώπινο χαρακτηριστικό να χαλαρώνεις όταν βλέπεις ότι η διαδρομή φθάνει στο τέλος. Και εκεί χάνεις την συγκέντρωσή σου και τρακάρεις. Συμπέρασμα: όσο πιο κοντά στο σπίτι / προορισμό τόσο μεγαλύτερη προσοχή. 

πού τρακάρουν οι Έλληνες οδηγοί

Τρακαρίσματα: Πότε γίνονται τα περισσότερα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2022, λοιπόν, η Δευτέρα είναι μια δύσκολη για τους οδηγούς. Δευτέρα δηλώνονται τα περισσότερα τρακαρίσματα, ποσοστό 17,1% (και η ημέρα αυτή είχε την πρωτοκαθεδρία και το 2021). Οι μήνες με τα περισσότερα ατυχήματα (αναλογικά – συμβάντα/συμβόλαια) ήταν ο Μάιος και ο Νοέμβριος, ενώ όσο αφορά τις ώρες, 12 με 3 και 3 με 6 ήταν τα δυσκολότερα τρίωρα του 2022.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network