Πρώτη στις πωλήσεις επαγγελματικών η Ford

Στην κορυφή των πωλήσεων της μικρής αλλά αναπτυσσόμενης, τα τελευταία χρόνια, αγοράς μικρών επαγγελματικών φορτηγών εναλλάσσονται η Fiat με την Ford

Ford Ranger Raptor

Η αγορά των επαγγελματικών οχημάτων έως 3,5 τόνους μόλις μετά βίας στοιχειοθετεί πωλήσεις περίπου 10.000 μονάδων. Την τελευταία πενταετία μόνο την χρονιά 2021 ξεπεράστηκε αυτό το επίπεδο με ταξινομήσεις 10.426 μονάδων. Πριν το 2021 βρισκόταν κάτω από τις 7.000 μονάδες ενώ πέρυσι ανέβηκε στα 9.664 πωληθέντα οχήματα.

Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους περίπου 750.000 επαγγελματικά οχήματα της κατηγορίας έως 3,5 τόνους. Με τους υφιστάμενους ετήσιους ρυθμούς ανανέωσης είναι προφανές πως ο στόλος κυκλοφορούντων οχημάτων επαγγελματικής χρήσης είναι γηρασμένος.

Διαβάστε Επίσης

Ουσιαστικά τρεις εταιρείες πρωταγωνιστούν σε αυτή την κατηγορία. Πρόκειται για την Fiat, την Toyota και την Ford. Από το 2017 και εντεύθεν στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ford με εξαίρεση τις χρονιές 2019 και 2022 όπου την πρώτη θέση κατέλαβε η Fiat.

Θετικό ξεκίνημα

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πωλήσεων από το πρώτο τρίμηνο, η φετινή χρονιά δείχνει μια ιδιαίτερη δυναμική στα επαγγελματικά οχήματα παρουσιάζοντας αύξηση κατά 42,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ford E Transit Courier

Στην πρώτη θέση βρέθηκε η Ford με πωλήσεις 787 μονάδων και μερίδιο αγοράς 27,4%. Στην δεύτερη θέση πέρασε η Peugeot με ταξινομήσεις 478 μοντέλων και μερίδιο 16.6%. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ford παρουσιάζει αντίστοιχη πορεία και στην ευρωπαική αγορά σε ότι αφορά στα επαγγελματικά οχήματα.

Πρώτο μοντέλο σε πωλήσεις είναι το pick up Ford Ranger. Η κατηγορία των μοντέλων pick up παρουσιάζει κάποια δυναμική μολονότι κάποιες παραδοσιακές εταιρείες του χώρου όπως η Nissan με το Navara έχουν αποχωρήσει. Η σειρά Ford Ranger έχει αυτή τη στιγμή να επιδείξει και τη νέα κορυφαία έκδοση Raptor με τον κορυφαίο βενζινοκινητήρα V6 αλλά κι έναν diesel 2.0 λίτρων με διπλό υπερσυμπιεστή.

Από την άλλη, αυξήθηκε η δυναμική και των υπολοίπων επαγγελματικών μοντέλων Ford, με το Transit Connect & Transit Courier να διευρύνουν εντυπωσιακά τις πωλήσεις τους και το Transit Custom να επιτυγχάνει αύξηση ταξινομήσεων κατά 34% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Διάβασε ακόμη:
Το ψηφιακό Cupra DarkRebel μπορείς να το σχεδιάσεις εσύ
- Πόσο εύκολο είναι να κλαπεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;
- Πωλείται η σπανία Ferrari 275 GTB/4 του Steve McQueen
- Η BYD θεωρεί ανέφικτη την αυτόνομη οδήγηση

Best of Network