Πωλείται το Range Rover του Bob Marley. Προλάβετε

Ο Bob Marley μπορεί να ήταν μάστορας στο "στρίψιμο" αλλά το προσωπικό του αυτοκίνητο δεν ήταν γεννημένο για δρόμο με στροφές. Τώρα πωλείται όπως είναι διαλυμένο

Bob Marley Range Rover
Bob Marley Range Rover
Bob Marley Range Rover
Bob Marley Range Rover
Bob Marley Range Rover
Bob Marley Range Rover
Bob Marley Range Rover
Bob Marley Range Rover

Ένα Range Rover Classic του 1980 που πιστεύεται ότι ανήκε στον Bob Marley βγαίνει στο σφυρί από τις δημοπρασίες Classic Car Auctions στα τέλη Μαρτίου και χωρίς τιμή εκκίνησης. Πρόσεξε το "χωρίς τιμής εκκίνησης". Εδώ δεν μιλάμε για το άψογα διατηρημένο Integrale του Mr Bean.

Αυτό το παλιό Range Rover έχει απόλυτη ανάγκη από λίγη φροντίδα. Πάντως ακόμα και μετά από πολύ φροντίδα αυτό το αυτοκίνητο "δεν στρίβει", παρότι ο Bob ήταν μάστορας στο "στρίψιμο". 

Bob Marley Range Rover

Το έχουν ζωγραφίσει -μάλλον- τα παιδιά του Bob Marley

Η ιδιοκτησία του θρυλικού μουσικού φαίνεται να ήρθε στο φως όταν βρέθηκε ότι η αρχική άδεια κυκλοφορίας είχε γραμμένο το όνομα "Robert Nesta Marley". Αρχικά Masai Red, αυτό το Range Rover είναι ένα μοναδικό μείγμα μαύρου, πράσινου και μπλε -λέγεται ότι το ζωγράφισαν κάποια από τα παιδιά του Marley.

Διαβάστε Επίσης

Μοιάζοντας ύποπτα με πρώην αυτοκίνητο-κασκαντέρ, το συγκεκριμένο Range Rover δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Ενώ το κοντέρ του δείχνει μόνο 100.000 χιλιόμετρα, ο κινητήρας δεν βρίσκεται καν κάτω από το μπροστινό καπό, αλλά είναι χωμένος σε κομμάτια στο πίσω μέρος του τρίθυρου οχήματος. Ιδανική βάση για αναπαλαίωση λοιπόν. Θεωρείται ότι αγοράστηκε περίπου την εποχή που κυκλοφόρησε το "Redemption Song", καθώς ο αστέρας της reggae περιόδευε -για το άλμπουμ "Uprising"- με το συγκρότημά του, την ίδια χρονιά που κυκλοφόρησε το Range Rover.

Bob Marley Range Rover

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα από τα δύο Range Rover που ανήκαν στον τραγουδιστή, το Classic μεταφέρθηκε από το Μπέρμιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου στη Γερμανία, στη συνέχεια στη Τζαμάικα και μετά μεταφερόταν τακτικά μεταξύ της χώρας της Καραϊβικής και του Μεγάλης Βρετανίας, πριν από τον πρόωρο θάνατο του Marley σε ηλικία 36 ετών.

Το άλλο Range Rover του καλλιτέχνη ήταν σειράς 3 του 1976. Βρέθηκε το 2015 και αποκαταστάθηκε πλήρως.

Bob Marley Range Rover

"Ευκαιρία ζωής"

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε αυτό το Range Rover που ανήκε στον Bob Marley σε δημόσια δημοπρασία", δήλωσε ο Simon Langsdale του Classic Car Auctions. O ίδιος μίλησε για μοναδική ευκαιρία να αποκτήσει ο ενδιαφερόμενος ένα αυτοκίνητο με ιστορία που συνδέεται με τον θρυλικό αστέρα της reggae  και πρόσθεσε "είμαι σίγουρος ότι θα προσελκύσει τεράστιο ενδιαφέρον. Για έναν αληθινό οπαδό του Bob Marley που είναι επίσης petrolhead, η κατοχή αυτού του Range Rover θα είναι κάτι πέρα από την τιμή και είναι μια μοναδική ευκαιρία ζωής".

Bob Marley Range Rover

Το Rangie του Marley θα δημοπρατηθεί στο Practical Classics Classic Car and Restoration Show στις 26 Μαρτίου στο NEC του Birmingham και αναμένεται να κινηθεί στα 150.000 ευρώ ίσως και περισσότερα. Ας ελπίσουμε πάντως ότι ο πλειοδότης θα είναι από την Ελλάδα. Κρίμα είναι να μην κυκλοφορεί αυτό το όχημα σε μία χώρα που υπάρχει τέτοια αποδοχή του αγαπημένου "χόμπι" του Bob. 

Διαβάστε Επίσης

Best of Network